Cartea de rețete online a anului 2017
Dacă te numeri printre urmăritorii blogului cu state vechi, adică nu doar de curând, cred că îți mai aduci aminte că în anul 2016, în fiecare lună alcătuiam ”Cartea de bucate a lunii” adunând la un loc toate rețetele pe care le publicam. Ca un fel de colecție centralizatoare a rețetelor, pe luni, de data asta.
Ei bine, anul trecut, spre deosebire de 2017 am gătit mai puțin sau mai bine spus am publicat mai puține rețete pe blog. De gătit am gătit că doar și noi suntem o familie care ia micul dejun, prânzul sau cina. Doar că am încercat să gătim mai simplu, mai economic, mai cu măsură, evitând astfel și risipa de mâncare.
Pe tot parcursul anului 2017 ți-am tot vorbit despre cum să faci economie în bucătărie și cum să eviți risipa de mâncare și voi continua să gătesc în acest spirit și să adun sub hastagul #stoprisipademancare cât mai multe rețete potrivite acestei provocări.
Am pregătit chiar și o mică surpriză în format video. Am selectat top 12 rețete publicate pe blog în 2017 și cu ajutorul lor am prelucrat un mic filmuleț pe care apoi l-am încărcat pe canalul de Youtube al blogului și apoi urcat aici pe blog. Îl găsești la finalul articolului.
Anul acesta vreau să mă implic mai mult pe partea asta de video (filmare/editare) pentru că acesta este viitorul. Nu cred că este doar un trend trecător, doar o modă de moment sau un lucru de neglijat.
În viitorul blogurile scrise care nu vor avea în completare și rețete video create în completare vor fi ca un blog din prezent fără o fotografie sugestivă a produsului final. Rețetele scrise și cele video se vor completa și vor forma un tot unitar.
Bun.. și acum hai să vedem împreună sau să recapitulăm ce rețete au fost publicate pe blog în decursul anului 2017.
Ianuarie
- Tort cu blat de pandispan și cremă de ciocolată albă
- Budincă de pâine cu lapte și nucă
- Chifteluțe cu linte roșie și conopidă
- Paste cu somon afumat și Gorgonzola
- Varză de Bruxelles cu sos de roșii
- Gem de Kiwi dulce acrișor
- Pate de linte roșie cu nuci
- Salată de țelină cu piept de pui
- Salată rusească cu pește afumat
- Salată de ciuperci cu maioneză și murături
- Ouă umplute cu pate de casă și maioneză
Februarie
- Blat de tort cu nucă
- Blat de tort cu nucă și cacao
- Chec cu mascarpone și cacao
- Tort cu nucă și cremă de ciocolată cu napolitană
- Fursecuri crăpate cu ciocolată
- Tort simplu cu cremă de ciocolată neagră
- Blat de tort cu cacao (pandișpan cu cacao)
- Blat de tort din pandișpan (cel mai simplu blat de tort)
Martie
- Colivă din grâu (arpacaș)
- Chifteluțe din pește (fără ou)
- Rândunică de mare la cuptor cu garnitură de broccoli
- Pate vegan din conopidă și nuci
- Pilaf de hrișcă
- Mâncare de linte cu sos de roșii
- Mucenici fierți cu nucă și scorțișoară
- Hummus cu sfeclă roșie (pate de sfeclă și năut)
- Mucenici umpluți cu nucă (de post)
- Mucenici moldovenești pufoși și aromați
- Tort cu blat simplu de nucă și cremă de ciocolată
Aprilie
- Înghețată cu ciocolată albă și mascarpone
- Chec în două culori cu glazură albă
- Stufat de miel – rețetă tradițională
- Tort de post cu cremă de ciocolată și vișine
- Pește cu sos de roșii și lapte de cocos (Kerala fish curry)
- Cremă de macrou afumat
Mai
- Prăjitură magică cu ciocolată
- Tartă vegan de ciocolată cu migdale și caju
- Lapte de migdale raw vegan
- Melcișori din aluat de foietaj cu nucă și gem
- Macaroane cu nucă
- Salată de cartofi cu pește afumat
- Omletă la cuptor cu creier și conopidă
- Creier pane la cuptor în crustă de porumb și parmezan
Iunie
- Gem de frăguțe pentru iarnă
- Smoothie cu unt de arahide și frăguțe
- Salată de orez cu pește
- Limonadă cu căpșuni și mentă
- Dulceață de cireșe dulci
- Tort cu căpșuni și cremă de vanilie
- Cartofi fierți și prăjiți cu mărar
- Piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola
- Ganache de ciocolată neagră
Iulie
- Pandișpan cu vișine
- Salată de paste cu tofu
- Fasole verde cu mărar și usturoi
- Conopidă la cuptor cu piept de pui
- Înghețată stracciatella cu mascarpone
- Prăjitură răsturnată cu afine și mere
- Compot de vișine pentru iarnă
- Pandișpan cu caise
- Vișine la congelator pentru iarnă
- Gem de zmeură pentru iarnă
August
- Pâine albă de casă la mașina de făcut pâine
- Paste cu sos din brânză Gorgonzola și nuci
- Salată de fasole verde cu maioneză
Septembrie
- Ciocolată de casă cu lapte praf
- Cozonac cu rahat frământat și copt la mașina de făcut pâine
- Ketchup de casă picant
- Conopidă cu brânză topită la cuptor
Octombrie
- Pâine cu măsline la mașina de făcut pâine
- Ghebe cu maioneză
- Paste cu cârnați și smântână
- Tocană de ghebe cu smântână și mămăliguță
- Zacuscă cu pătlăgele verzi și ciuperci
- Prăjitură ”Parlament” – varianta reinterpretată
- Cum să faci must acasă
- Budincă sărată de pâine cu gust de pizza
Noiembrie
- Pâine de casă cu hrișcă și tărâțe de ovăz la mașina de făcut pâine
- Hummus cu conopidă și usturoi
- Prăjitură cu blat din albușuri și mousse de ciocolată
- Plăcintă creață cu brânză sărată – rețetă video
- Mâncare de fasole cu ciolan afumat
Decembrie
- Pâine de casă cu semințe de susan la mașina de făcut pâine
- Salată de conopidă cu maioneză și usturoi
- Sarmale din carne de porc învelite în frunze de varză murată
- Bomboane Raffaello cu lapte praf – rețeta veche
- Prăjitură semilună cu nucă
- Prăjitură Rumba cu foi de napolitană (prăjitură Mozaic)
- Ciorbă din cap și coadă de pește
- Salată cu orez roșu de Camargue și legume
- Scutecele Domnului (Julfă)
- Salată de năut cu ton și fasole verde
- Ciocolată de casă în foi de napolitană
- Maioneză din gălbenuș crud – rețetă video
În total am numărat 95 de rețete publicate în 2017, asta în afară de alte articole despre cum să gătești făcând economie în bucătărie sau cum să eviți risipa alimentară de sărbători sau diferite recenzii și multe alte articole utile.
Sper ca 2018 să fie un an mai bun, mai frumos, mai liniștit și cu multe satisfacții pe toate planurile. Doresc asta atât pentru mine cât și pentru voi, cei care cițiti aceste rânduri și urmăriți zi de zi
blogul Lecturi și Arome.
Leave a Reply