Cartofi fierți și prăjiti cu mărar (de post)
E adevărat că sunt ei puși la zid de toată lumea, acuzați că sunt aducători de daune organismului dar sunt gustoși. Ma refer la o porție de cartofi prăjiți. Cu mărar, în varianta de astăzi. Și fierți înainte, adică prăjiți mai puțin.
Adică, pentru a evita prăjirea lor îndelungată i-am fiert puțin înainte de asta. Doar pe trei sferturi. Apoi i-am pus puțin la prăjit, am presărat pe ei sare, piper și muuuuult mărar verde proaspăt cules din gradina noastră de zarzavat.
Cu o salata de roșii și castraveți alături au constituit un prânz gustos și rapid. Cartofii pot fi fierți din timp, puși la rece în frigider și prăjiți la nevoie. Sau, aceeași rețetă poate fi făcută cu resturi de cartof rămase din zilele în care fierbi cartofi pentru o salată. Da, chiar daca aceștia sunt fierti de tot, se pot încă felia și apoi prăji. Spunem astfel #stoprisipademancare.
Rețeta este una foarte simplă, se face ușor și practic mare lucru nu aș mai avea ce spune. Chiar și cantitățile sunt relative. Poți prăji atâția cartofi câti vrei, le potrivești gustul de sare cum îți place ție și presari mărar, la fel, după cum îți poftește inima.
- cartofi
- ulei pentru prăjit
- mărar
- sare, piper după gust
- apa pentru fiert cartofii
Mod de preparare pentru rețeta de cartofi fierți și prăjiți cu mărar
- Spalam cartofii și îi punem la fiert în apă cu sare.
- Îi fierbem pe trei sferturi după care îi lăsăm la răcit.
- Îi curățăm de coajă și îi feliem după cum dorim. Putem chiar să îi tăiem cuburi. Eu am preferat să țai tai felii mai mari.
- Punem ulei într-o tigaie și când este încins adăugăm cartofii. Îi prăjim 5-10 minute, pe o parte și pe alta.
- La final adăugăm mărarul tăiat mărunt, amestecăm și apoi servim cu poftă alături de o salată cu roșii.
Tips&Trics: Opțional putem pune și usturoi, fie uscat, fie verde. Taiem mărunt și punem în uleiul încins înainte de a pune cartofii.
Sa aveți poftă la cartofi fierți și prăjiți cu mărar!
Antoaneta says
Miroase divin de la marar. Ador o asemenea reteta si maine o sa imi pregatesc si eu. O sa pun si usturoi :D
cristina dragomir says
am incercat si mai demult sa fac asa ceva, dar mi s-au cam faramitat cartofii. E clar ca ii fiersesem prea mult si mi se pare si mai complicat nitel cu fiert racit si toate astea. Mor de foame. Prajiti direct si gata!
Claudia V says
Reteta asta e perfecta pentru a valorifica restul de cartofi fierti ramasi de la o salata de exemplu. Ca sa nu se sfarame ii fierbi mai putin dar folosesti cartofi roz. Cei albi sunt mai sfaramiciosi!