Cum punem visine la congelator pentru iarna
În fiecare an punem la congelator câteva porții bune de vișine. Sunt practic nelipsite. E și normal să facem asta atâta timp cât avem foarte multe vișine. Trei copaci care produc destul cât să mâncăm pe săturate, să facem gem, dulceață, compot sau vișinată. Și să mai punem și pe iarnă la congelator.
E foarte simplu să pui vișine la congelator pentru iarnă. Nici nu ia mult timp ca să faci asta. Așa că ar fi păcat să nu pui și tu câteva porții chiar dacă nu ai, ca și mine vișini în curte.
Practic ceea ce voi scrie eu astăzi nu e o rețetă ci mai degrabă se încadrează în categoria sfaturi. Un sfat care mi s-a părut atât de banal și de simplu încât până acum nu m-am gândit să scriu despre asta pe blog.
Dar, cum sfaturile cele mai bune sunt și cele mai simple am zis că nu ar strica să scriu și despre asta câteva cuvinte. Deși multe nu ar fi de spus.
Cum punem visine la congelator pentru iarna
Vișine la congelator poți pune în două moduri: fie întregi, fie fără sâmburii. Important e de reținut faptul că vișinele pe care alegi să le congelezi trebuie sa fie coapte dar nepatate. Așa că alege cele mai bune vișine pentru a le conserva. Pe cele pătate le poți folosi, de exemplu, ca să faci vișinată.
Dacă le pui întregi operațiunea în sine e foarte simplă: speli vișinele, dai codițele deoparte, le lați să se scurgă bine de apă și apoi le pui în pungi sau caserole și le dai la congelator. La iarnă le poți folosi pentru a face compot de exemplu.
Vezi aici și cum să pui fasole verde la congelator pentru iarnă
Dacă vrei să nu mai muncești la iarnă să scoți sâmburii sau vrei să folosești vișinele pentru o tartă de exemplu, trebuie să îi pui la congelator fără sâmburi. Așa că vei spăla, îndepărta codițele, lăsa la scurs și apoi ambala în pungi sau caserole și da la congelator.
Fie întregi, fie cu sâmburi scoși, înainte de a pune pungile sau caserolele la congelator, nu uita să le etichetezi. La iarnă vei dori să știi ce ai pus la păstrare și ce vei scoate pentru consum. Nu de alta dar poate mai pui și cireșe de exemplu și atunci le poți foarte ușor confunda.
Bun, deci cam asta a fost, adică nu mare lucru ca să pui vișine la congelator pentru iarnă. Să recapitulăm: ai nevoie de vișine, pungi sau caserole, etichete, un pix și voie bună ca să duci treaba până la capăt.
Voi cum puneți vișinele la congelator pentru iarnă?
Să ai spor la pus vișine la congelator pentru iarnă!
Maria says
Sunt adepta congelarii legumelor si fructelor pentru iarna,
Am un congelator mare caruia i-am lasat doar rafturile si il umplu cu de toate.
Visinile le pun fara samburi, intrucat fac si suc din ele iarna,
Anul acesta am pus chiar suc facut in storcator cu presare la rece.
Sa vedem care va fi mai bun.
Claudia V says
Suc direct la congelator? Hm, uite ca la asta nu m-am gandit. Chiar te rog sa imi spui cum e dupa decongelare!
cristina dragomir says
as pune si eu, dar nu prea am unde pentru ca am doar combina frigorifica si nu incape in congelatorul ei mare lucru. Bine ca se mai gasesc congelate prin magazine.
Claudia V says
da, se gasesc :)))