• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 17, 2017 · Leave a Comment

Zacuscă cu pătlăgele verzi și ciuperci

Dulceturi/Conserve· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  • 153
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    153
    Shares

Zacuscă cu pătlăgele verzi și ciuperci

Dacă anul trecut am încercat pentru prima dată să fac o zacuscă cu pătlăgele verzi adică o zacuscă cu gogonele (vezi aici rețeta) și mi-a ieșit chiar foarte bine, adică foarte gustoasă, anul acesta sunt la a doua încercare. De data aceasta în altă combinație. Dacă anul trecut era mai mult cu gogoșari, anul acesta combinația a fost și cu ciuperci.

Nu aș putea spune exact de ce dar mie una această zacuscă mi se pare una dintre cele mai gustoase. Poate pentru că e puțin acrișoară. Și dacă o mai faci și puțin picantă e o nebunie. Ai sa vezi dacă o încerci. Eu sper să îți placa la fel de mult cum ne place și nouă.zacuscă cu pătlăgele verzi

Dacă ai pătlăgele în propria grădină, cum avem noi ar fi păcat să le arunci sau să le pui doar la murat. Mai bine le valorifici făcând din ele și zacuscă cu pătlăgele verzi, așa cum îți voi povesti în continuare. Și chiar dacă nu ai pătlăgele în grădină, te sfătuiesc să cumperi câteva kilograme și să încerci o porție apoi să vii să îmi spui cum ți s-a părut.

Zacuscă cu pătlăgele verzi și ciuperci
 
Save Print
Prep time
45 mins
Cook time
2 hours
Total time
2 hours 45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conservă pentru iarnă
Cuisine: Românească
Serves: o portie
Ingrediente
  • 2,5 kg de gogonele
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 kg ciuperci
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kilogram de gogosari
  • 500 morcov
  • 800 bulion
  • 500 ulei
  • sare piper
3.5.3228

Mod de preparare pentru rețeta de zacuscă cu pătlăgele verzi 

  • Spălăm gogonelele, le tăiem în două și apoi le punem în apă clocotită în care am pus o lingura de sare. Le fierbem zece minute după care le scoatem din apa fierbinte și le băgăm imediat într-un vas cu apă rece. Această etapă este necesară pentru a putea coji mai ușor gogonelele.
  • După ce s-au răcit le decojim și le tăiem cubulețe mici.
  • Curățăm ceapa, ciupercile, morcovii, ardeii și gogoșarii și le tăiem bucăți.
  • Folosim mini tocătorul sau robotul de bucătărie (ca acesta de aici) și le tocăm mărunt, pe rând pe fiecare, fiind atenți să nu transformăm legumele într-un piure.
  • Încingem 200 ml de ulei într-o tigaie, adăugăm ceapa și o călim câteva minute până își schimbă culoarea.
  • Adaugăm morcovii, ardeii și gogoșarul și mai lăsăm la gătit împreună încă un sfert de ora, după care adăugăm ciupercile și gogonele și lăsăm să se gătească împreuna înca 20 de minute, ca să scadă zeama lăsată.

Vezi în video de mai jos cum se sterilizează borcanele și capacele!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!

  • Adăugăm restul de ulei, pasta de roșii și potrivim de sare și piper.
  • Lăsăm să se gătească împreună până când zeama scade și uleiul se ridică la suprafață. Atentie! Amestecam mereu ca să nu se prindă de fundul vasului în care facem zacusca.
  • Când este gata punem zacusca cu pătlăgele așa fierbinte în bocanele sterilizate în prealabil și le punem în cuptorul încălzit (la foc foarte mic) pentru încă 30 de minute după care lăsăm tot în cuptor să se răceasca lent.
  • A doua zi le punem în cămară la rece pentru a le păstra pe iarnă.

Spor la făcut zacuscă de pătlăgele verzi și ciuperci!


Spune si altora!
  •  
  • 153
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    153
    Shares
  •  
    153
    Shares
  •  
  • 153
  •  
  •  
  •  
  •  
« 5 tipuri de lumini folosite pentru amenajarea bucătăriei
Rețete de toamnă (1). Top 10 rețete de deserturi cu fructe de toamnă. »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021
  • Rulouri din piept de pui la cuptor în crustă de parmezan February 8, 2021

Archives

October 2017
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
« Sep   Nov »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316