• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 20, 2017 · 11 Comments

Pilaf de hrisca (reteta fara gluten)

De post (vegan)· Feluri de baza

Spune si altora!
 1.4K     
1.4K
Shares

Drept sa zic, pana cand nu am descoperit reteta asta de pilaf de hrisca, mie una nu imi placea hrisca. Am tot incercat sa o consum in diverse feluri dar nu prea am fost incantata. Cu o singura exceptie, combinata cu linte si transformata in chiftelute (ai aici reteta).

Insa asa simpla, doar ea, nu mi-a placut prea mult. M-am gandit insa ca o reteta de pilaf de hrisca ar trebui sa aiba un gust mai bun, sa nu mai fie asa de pregnant aroma aceea specifica pe care o are. Si nu m-am inselat. Acum, dupa ce am gustat din pilaful de hrisca nu as mai vrea pilaf cu orez, drept sa zic. Nu sunt nici mare fan orez, ce-i drept.

pilaf de hrisca

E o reteta simpla, rapida si usor de facut, ai sa vezi. De fapt, daca ai facut pana acum pilaf cu orez iti dai deja seama ca nu are cum sa fie ceva complicat. Principiul de baza e acelasi si la reteta de pilaf de hrisca.

Dupa cum vezi si din titlu, am marcat-o ca fiind o reteta fara gluten pentru a scoate acest lucru in evidenta. Insa la fel de bine putem sa sublinie ca este o reteta de post sau vegan.

Hrisca se numara printre cerealele care nu au gluten si care este perfecta pentru persoanele intolerante la gluten dar si pentru noi ceilalti. Stii deja ca sustin ideea prin care organismului nostru ii trebuie pauze din cand in cand atunci cand vine vorba de a mancare. A manca diversificat face bine sanatatii noastre. Asa ca putem ca in unele zile macar sa dam stomacului o pauza de la digerat glutenul si ne vom simti mai bine in timp.

5.0 from 1 reviews
Pilaf de hrisca (reteta fara gluten)
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
15 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 6 portii
Ingrediente
  • 200 grame hrisca
  • 500 ml apa (pentru gatit)
  • o ceapa
  • un morcov
  • 50 ml ulei
  • o lingurita de otet
  • o lingurita de sare
  • o mana de patrunjel tocat
3.5.3226

Mod de preparare pentru reteta de pilaf de hrisca

  1. Cu o seara inainte punem hrisca la inmuiat in apa rece cat sa o cuprinda. Adaugam si o lingurita de otet si lasam peste noapte.
  2. A doua zi scurgem hrisca din apa in care a stat peste noapte.
  3. Aprindem cuptorul la 180 de grade.
  4. Curatam morcovul si ceapa.
  5. Morcovul il dam pe razatoarea mica iar ceapa o taiem marunt.
  6. Incingem uleiul intr-o tigaie si adaugam ceapa. Calim un minut amestecand in ea.
  7. Adaugam morcovul, amestecam si lasam la calit impreuna cu ceapa inca un minut dupa care punem peste legume 100 de ml de apa.
  8. Lasam legumele sa se gateasca pana cand scade apa dupa care adaugam hrisca si sarea.
  9. Amestecam bine totul si adaugam si restul de 400 de ml de apa.
  10. Lasam sa fiarba pe aragaz 5 minute dupa care adaugam patrunjelul.
  11. Dam vasul la cuptor si lasam sa se gateasca pana cand scade apa, aproximativ 15 minute.
  12. Cand este gata servim calda alaturi de o salata sau chiar friptura daca nu doresti o mancare vegan (de post).

Pofta buna pilaf de hrisca!


Spune si altora!
 1.4K     
1.4K
Shares
 
1.4K
Shares
 1.4K    
« 6 motive ca sa consumi paste in fiecare zi
Paine de casa facuta cu aparat de facut paine. Da sau nu? »

Comments

  1. numaigateschrisca says

    November 26, 2020 at 11:01 pm

    Nu mancati hrisca …
    Are un gust de kkt rau.
    Serios

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      November 27, 2020 at 8:33 am

      Este strict parerea dumneavoastra. Poate nu ati stiut sa o gatiti cum trebuie :)

      Reply
  2. Stefania says

    July 15, 2018 at 11:50 am

    Buna… Gatim pilaf de hrisca , dar scoatem lintea de la înmuiat, ?, cred ca e o greșeală la pasul 2 de la modul de preparare a retetei

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 23, 2018 at 5:26 pm

      :))) Multumesc! Uite ca nu am observat greseala. Cred ca imi era gandul la linte cand am scris :))))
      Am modificat ;)

      Reply
  3. stela says

    February 5, 2018 at 10:28 pm

    Eu mananc de vreo 4 luni hrisca fiarta . In fiecare dimineata mananc un bol de hrisca cu sana sau lapte batut. E buna pt colesterol ,pt diabetici dar si pt cei fara probleme . Tine de foame cam 3-4 ore

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 6, 2018 at 10:20 am

      Chiar scade colesterolul?Adica ai testat? As incerca si eu dar nu prea imi place gustul ei :(

      Reply
  4. Cristina Dragomir says

    March 21, 2017 at 12:30 am

    nu-mi amintesc sa fi mancat ceva din hrisca pana acum. E buna si pentru diabetici oare? ca i-as recomanda-o mamei, ca ea tine post si incearca tot felul de chestii noi.

    Reply
    • Claudia V says

      March 21, 2017 at 8:03 am

      Cristina, sincera sa fiu nu stiu daca si pentru diabetici dar ma informez si iti spun. Cu diabeticii e mai greu ca sunt mai multe forme de diabet si e greu sa recomanzi ceva daca nu esti de specialitate si nu esti medicul care ingrijeste pacientul.

      Reply
    • Veronica says

      February 8, 2018 at 11:24 am

      Hrisca este chear foarte recomandata pentru diabetici deoarece ea ajuta la consumarea zaharului din singe si este chear foarte recomandata, are foarte multe proprieteti bune si extrem de benefice asupra organismului.

      Reply

Trackbacks

  1. Rețete de mâncare de post delicioase și ușor de făcut - Lecturi si Arome says:
    March 21, 2019 at 10:38 am

    […] Pilaf de hrișcă –  vezi aici rețeta […]

    Reply
  2. De ce să consumăm hrișcă și cum o preparăm - Lecturi si Arome says:
    June 19, 2017 at 10:16 am

    […] de hrișcă se pot găti ca și orezul, sub formă de pilaf – vezi aici o rețetă, în diverse combinații, cum ar fi cu linte de exemplu, pentru niște delicioase chifteluțe cu […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

March 2017
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316