• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 27, 2017 · 2 Comments

Blat de tort cu nuca

Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut· Torturi

Spune si altora!
 104     
104
Shares

Blat de tort cu nuca

De ziua baietelului meu am facut, ca in fiecare am un tortulet asa cum si-a dorit el. De data asta unul cu un blat de tort cu nuca si doua creme de ciocolata. Bine, el nu stie ca cea alba e cu cicolata ci cu frisca. Isi dorea sa fie imbracat tortul in alb dar mie mi s-a parut banal sa il imbrac in frisca asa ca am facut o crema de mascarpone cu ciocolata alba pentru asta.

O sa public si reteta de tort chiar daca pozele nu sunt din cele mai bune pentru ca le-am facut pe fuga. Dar ar fi pacat sa nu scriu reteta pentru ca e un tort simplu si usor de facut si poate o sa vreti sa il incercati.

blat de tort cu nuca

Pana atunci insa scriu reteta de la blatul de tort pentru ca acest blat de tort cu nuca se poate folosi cu mai multe feluri de creme si puteti sa il faci in alt mod, nu asa cum l-am facut eu. Poate va plac mai mult cremele pe baza de unt si atunci folositi o astfel de crema. Sau poate pur si simplu vreti sa faceti un tort cu frisca si blat de tort cu nuca. Orice si oricum ar fi tot bun va iesi.

Un singur lucru sa mai precizez. Noi suntem obisnuiti cu gustul mai putin dulce al deserturilor asa ca, daca la voi e invers adaugati mai mult zahar in blat.

Modul de preparare si ingedientele sunt aceleasi ca la blatul de tort cu nuca si cacao cu o mica exceptie, am scos cacaoa din compozitie si am inlocuit-o cu aceeasi cantitate de faina alba de grau.

Blat de tort cu nuca
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 4 oua
  • 60 grame de faina
  • 80 grame de nuca macinata
  • 75 grame de zahar
  • un varf de cutit de sare
  • o lingurita de esenta de vanilie
3.5.3226

Mod de preparare pentru reteta de blat de tort cu nuca

  • Aprindem cuptorul la 170 de grade si pregatim o tava de tort rotunda cu peretii detasabili si diametrul de 17-18 cm.
  • Ungem fundul si peretii acesteia cu putin unt si apoi tapetam cu o fasie de hartie de copt doar peretii detasabili in interior.
  • Incepem prin a sparge ouale si separa albusurile de galbenusuri.
  • Peste albusuri punem un pic de sare si incepem sa le batem cu ajutorul mixerului pana cand acestea se albesc si isi cresc in volum. Devin ca o zapada pufoasa.
  • Adaugam jumatate din cantitatea de zahar si batem in continuare pana cand devin albicioase si ferme. Daca intoarcem castronul acestea nu vor curge.
  • Cernem faina si o amestecam cu nuca.
  • Galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand se albesc si ele la culoare dupa care adaugam succesiv putin albus si amestecam usor, apoi cateva linguri din compozitia de faina si la fel amestecam, pana cand le terminam de incorporat totul.
    ATENTIE! Din acest moment NU mai folosim mixerul si folosim o spatula de silicon sau o lingura. Facem miscari usoare, de jos in sus, ca sa mentinem in felul acesta aerarea albusurilor obtinuta mai devreme. Daca batem bine albusurile si facem amestecarea lor cu grija NU avem nevoie de praf de copt. Blatul va creste frumos la copt.
  • Aluatul obtinut il turnam in tava pregatita mai devreme.
  • Dam la cuptor pentru aproximativ 30 minute (la 170 de grade cuptor pe gaz), in functie de cum coace cuptorul.
  • Facem testul cu scobitoarea si daca aceasta iese curata stingem focul si mai lasam cateva minute tava inauntru cu usa de la cuptor deschisa. Nu scoatem imediat tava ca sa evitam ca un soc termic sa produca lasarea blatului.
  • Dupa 5 minute scoatem tava din cuptor, lasam la racit circa 10 minute cat sa putem manevra fara probleme tava si asa cald cum e, scoatem blatul cu grija dupa care il lasam la racit pe un gratar metalic. Daca l-am lasa in continuare in tava s-ar umezi de la condens.

Folosim blatul de tort impreuna cu diferite creme – vezi aici 7 retete de creme care te-ar putea ajuta sa faci un tort simplu, gustos si sanatos.

Sa iti fie de folos!


Spune si altora!
 104     
104
Shares
 
104
Shares
 104    
« Blat de tort cu nuca si cacao
Tort cu blat simplu de nuca si crema de ciocolata »

Trackbacks

  1. Tort cu blat simplu de nuca si crema de ciocolata - Lecturi si Arome says:
    September 4, 2020 at 9:00 am

    […] blat procedam asa cum am explicat zilele trecute in reteta de blat cu nuca – vezi aici detalii. Insa vom coace 2 blaturi. Asa ca, fie facem aluatul pentru blaturi folosind impreuna cele 8 oua si […]

    Reply
  2. Cartea de rețete online a anului 2017 - Lecturi si Arome says:
    January 6, 2018 at 10:26 pm

    […] Blat de tort cu nucă […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

February 2017
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
« Jan   Mar »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316