Budinca de paine cu lapte si nuca
Aceasta nu este prima reteta de budinca de paine pe care o public pe blog. Am mai facut budinca de paine cu lapte si cacao. Ceva care sa fie mai ciocolatos, am gandit eu. Reteta o gasesti deja publicata pe blog – vezi aici.
Am mereu cornuri scolare aduse de baietelul meu. Cornuri care, cred ca e deja stiu, nu sunt niste cornuri gustoase ci mai degraba bucati de paine cu ceva urme de zahar. Nimic gustos. Asa ca nu le mancam simple. Dar nici de aruncat nu ma indur sa le arunc. In felul asta spun #stoprisipademancare.
Asa ca le valorific periodic. Mai ales ca vin insotite si de faimosul lapte straveziu care nici el nu e mare lucru. Insa combinate intr-o budinca fac casa buna.
Incerc si sa diversific retetele, nu sa fie la fel tot timpul. Asa am ajuns de la reteta de budinca de paine cu lapte si cacao la cea de astazi de budinca de paine cu lapte si nuca. Si drept sa zic parca mi s-a parut mai buna varianta aceasta.
Vezi mai jos cum se face prajitura cu albusuri
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!
Click si pe clopotel pentru a fi la curent cu ultimele noutati!
Cred ca am sa incerc si cu nuca de cocos sa vad cum o sa iasa. Nu vad de ce nu ar iesi la fel de buna mai ales ca prajitura asta, budinca fiind, ramane oricum mai moale la final. Deci logic fulgii de cocos se vor umezi si hidrata. Dar sa scriu deocamdata reteta de azi, de budinca de paine cu lapte si nuca si las experimentele pe alta data. Va tin la curent!
- 300 grame de paine
- 600 grame de lapte
- 100 grame de nuca macinata
- 100 grame de zahar
- 3 oua
- o lingurita de esenta de vanilie
- 3-4 linguri de gem de prune
- o lingurita de ulei
Mod de preparare budinca de paine cu lapte si nuca
- Rupem painea/cornurile in bucati de marime medie si le punem intr-un castron.
- Amestecam ouale cu laptele si zaharul si batem bine cu ajutorul unui tel in forma de para.
- Adaugam nuca si amestecam bine compozitia.
- Turnam compozitia peste painea din castron si lasam sa se inmoaie 10 minute, cat se incalzeste cuptorul.
- Aprindem cuptorul la la 180 grade si pregatim o rotunda de yena cu diametrul de 30 cm. O ungem cu putin ulei.
- Punem compozitia de paine si lapte in tava.
Vezi AICI cum se face si budinca din cozonac
- Nivelam si dam la cuptor aproximativ 50 de minute de minute pana cand observam ca a crescut si s-a umflat.
- Scoatem tava din cuptor si rapid ungem la suprafata acesteia cu 2-3 linguri de gem de prune. Budinca se va lasa dar nu conteaza pentru ca oricum s-ar fi intamplat asta cand o scoteam din cuptor.
- Introducem iar tava in cuptorul incins inca 10 minute, maxim un sfert de ora pana se usuca putin gemul de deasupra..
- Cand este gata scoatem tava din cuptor, lasam la racit.
- Feliem si servim, fie calda fie a doua zi rece. Este buna oricum.
Pofta buna la budinca de paine cu lapte si nuca!
Si nuca??E doar in ingediente nu si in compozitie deci ce facem cu ea?
adaugam si nuca :) Bine ca mi-ai spus ca e o greseala la text. Merci! Am corectat acum :)