Pate de linte rosie cu nuci. Pate simplu de facut. Pate de post. Pate vegan
Nu e prima data cand fac pate de linte rosie. Am mai facut de nenumarate ori, mai ales in perioadele de post de peste an. Iese foarte bun facut din linte rosie pentru ca fierbe mai repede si este mai moale ca sa zic asa. Insa m-am tot saturat sa fac acelasi pate simplu de linte asa ca m-am decis sa incerc o alta combinatie, cu nuci.
Asa a iesit aceasta reteta de pate de linte rosie cu nuci. O reteta simpla, gustoasa si usor de facut. Si sa nu uit, e de post (vegan). Nu are prea multe ingrediente si e spornica. Din doar 250 grame de linte iti iese o cantitate marisoara de pate.
Ai putea sa incerci sa il faci si din linte verde dar sa fierbi mai mult timp lintea. Lintea verde este mai tare de felul ei si merge mai bine daca vrei sa faci chiftelute de linte de post, asa cum sunt cele din reteta de aici.
Tu ai incercat sa faci pate din linte verde sau chiftelute din linte rosie? As fi curioasa daca iese si invers. Asta pana cand experimentez eu insami o reteta ca sa vad daca merge si asa.
Pana atunci sa iti scriu cum am facut pate din linte rosie si nuci. Intai ingredientele si apoi modul de preparare care este unul foarte simplu. Ai sa vezi.
- 250 grame de linte rosie
- 100 grame de nuci
- 2-3 linguri de ulei de masline
- un sfert de lingurita de chimion
- un varf de cutit de ghimbir
- un sfert de lingurita de turmerc
- un varf de cutit de piper
- o lingura de zeama de la lintea fiarta
- trei linguri de pasta de ardei rosu
- sare dupa gust
Mod de preparare pentru reteta de pate de linte rosie cu nuci
- Lasam lintea la inmuiat peste noapte, in apa in care am adaugat putin otet.
- A doua zi scurgem apa si adaugam alta cat sa cuprinda lintea. Punem o lingurita de sare si lasam la fiert, la foc mic pana cand aceasta se gateste si scade zeama.
- Punem lintea intr-o sita asezata deasupra unui castron si lasam sa se raceasca si sa se scurga de restul de zeama ramasa.
Alte retete de pate vegetal gasesti aici
- Punem in blender (mini tocator electric – ca acesta de aici) lintea, miezul de nuca, uleiul si trei linguri de paste de ardei rosu (vezi aici reteta). *** Nota*** Daca nu avem pasta de ardei putem adauga o ceapa calita in putin bulion de rosii. Ii va da pateului un gust dulceag
- Pasam totul bine adaugand si o lingura sau doua din zeama de la linte daca este cazul.
- Reglam si gustul pateului adaugand si condimentele.
- Dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna la pate de linte rosie cu nuci!
carmen says
Am facut reteta, cu linte verde, excelenta combinatia de condimente , multumesc .
Felicitari pentru reteta si pentru toate gusturile si aromele impartasite .
Claudia Vasilache says
Multumesc pentru aprecieri si ma bucur ca v-a placut reteta. Cu linte verde inca nu am incercat sa fac acest pate dar sunt sigura ca e buna si varianta asta :)
Ana Maria says
Nucile nu trebuiesc înmuiate?
Claudia Vasilache says
Nu pentru ca ar insemna sa devina prea fluid. Asa, uscate, actioneaza ca o faina care leaga. Dar puteti incerca si cu ele inmuiate.
Lucia says
Grozav. Multumesc pentru reteta.
Claudia Vasilache says
Cu mare placere! Ma bucur ca v-a placut ideea :)
Timo says
am incercat-o si eu, am fost surprins de cat de buna a fost ;)
Claudia V says
Ma bucur ca ti-a placut, Timo! :)