Gem de zmeură pentru iarnă
Anul asta, am mai zis și în alt articol, am avut în grădină multe fructe. Chiar foarte multe. Așa că am reușit să facem, din producție proprie, diverse gemuri și dulcețuri. Am făcut chiar și două borcănele cu gem de zmeură.
O parte din zmeură am congelat-o pentru la iarnă. Băiețelul meu, îi place foarte mult zmeura așa că la iarnă o sa ne prinda bine ceva zmeură congelată. Acum să nu crezi că nu am și mâncat pe săturate. În primul rând asta am făcut. Dar cum a fost foarte multă zmeură și nu este un fruct care să țină prea mult am fost nevoiți s-o conservăm cumva.
Așa că azi o să vă spun cum am făcut gem de zmeură. În varianta mai puțin dulce. Adică am folosit mai puțin zahăr decât se folosește de obicei. Și chiar și așa mi se pare tot prea dulce.
În principiu nu e mare lucru ca să faci gem de zmeură. Se fac ușor și modul de preparare e identic cu cel din rețeta de gem de frăguțe – vezi aici rețeta scrisă și mai jos modul de preparare în format video
Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!
- 1 kilogram de zmeura
- 500 grame de zahar
- zeama de la o lamaie mica
Mod de preparare pentru rețeta de gem de zmeură pentru iarnă
- Spălăm zmeura, o lăsăm la scurs și apoi separăm codițele (dacă sunt).
- O punem într-un vas încăpător și adăugăm peste ea zahărul. Acoperim.
- Lăsăm peste noapte că să se topească zahărul.
- A doua zi punem vasul pe aragaz, la foc mediu și lăsăm să fiarbă până se leagă.
- Amestecăm din când în când ca să nu se prindă de fund.
Vezi mai jos cum se sterilizează borcanele și capacele!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!
- Spre final adăugăm și zeama de lămâie, mai dă un clocot.
- Punem gemul așa fierbinte cum este, în borcanele sterilizate în prealabil.
- Întoarcem borcanele cu fundul în sus și le lăsăm la răcit acoperite cu o pătură.
- A doua zi le punem în cămară și le consumăm cu poftă la iarnă.
Spor la făcut gem de zmeură pentru iarnă!
cristina dragomir says
n-am mancat niciodata gem se zmeura, dar imi imaginez ca e foarte aromat. Merge sa faci asa, de pofta, 2 borcanele, dar mai mult cred ca e cam scumpa zmeura.
Claudia V says
Da, e foarte aromat! Si da, e cam scumpa dar noi am avut in gradina :p Cu toate astea nu mi-am permis sa fac prea mult gem. Doar de pofta. Restul.. in burtica asa cum e :))