• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 3, 2017 · 4 Comments

Gem de zmeură pentru iarnă

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 100     
100
Shares

Gem de zmeură pentru iarnă

Anul asta, am mai zis și în alt articol, am avut în grădină multe fructe. Chiar foarte multe. Așa că am reușit să facem, din producție proprie, diverse gemuri și dulcețuri. Am făcut chiar și două borcănele cu gem de zmeură.

O parte din zmeură am congelat-o pentru la iarnă. Băiețelul meu, îi place foarte mult zmeura așa că la iarnă o sa ne prinda bine ceva zmeură congelată. Acum să nu crezi că nu am și mâncat pe săturate. În primul rând asta am făcut. Dar cum a fost foarte multă zmeură și nu este un fruct care să țină prea mult am fost nevoiți s-o conservăm cumva.gem de zmeură

Așa că azi o să vă spun cum am făcut gem de zmeură. În varianta mai puțin dulce. Adică am folosit mai puțin zahăr decât se folosește de obicei. Și chiar și așa mi se pare tot prea dulce.

În principiu nu e mare lucru ca să faci gem de zmeură. Se fac ușor și modul de preparare e identic cu cel din rețeta de gem de frăguțe – vezi aici rețeta scrisă și mai jos modul de preparare în format video

Apasă pe poză și ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!


Gem de zmeura pentru iarna
 
Save Print
Prep time
24 hours
Cook time
45 mins
Total time
24 hours 45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserve pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: 2 portii
Ingrediente
  • 1 kilogram de zmeura
  • 500 grame de zahar
  • zeama de la o lamaie mica
3.5.3226

Mod de preparare pentru rețeta de gem de zmeură pentru iarnă

  • Spălăm zmeura, o lăsăm la scurs și apoi separăm codițele (dacă sunt).
  • O punem într-un vas încăpător și adăugăm peste ea zahărul. Acoperim.
  • Lăsăm peste noapte că să se topească zahărul.
  • A doua zi punem vasul pe aragaz, la foc mediu și lăsăm să fiarbă până se leagă.
  • Amestecăm din când în când ca să nu se prindă de fund.

Vezi mai jos cum se sterilizează borcanele și capacele!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!

  • Spre final adăugăm și zeama de lămâie, mai dă un clocot.
  • Punem gemul așa fierbinte cum este, în borcanele sterilizate în prealabil.
  • Întoarcem borcanele cu fundul în sus și le lăsăm la răcit acoperite cu o pătură.
  • A doua zi le punem în cămară și le consumăm cu poftă la iarnă.

gem de zmeură pentru iarnă

Spor la făcut gem de zmeură pentru iarnă!


Spune si altora!
 100     
100
Shares
 
100
Shares
 100    
« Cum poti conserva ardeii copti pentru iarna. 3 metode simple
Cum punem vișine la congelator pentru iarnă »

Comments

  1. cristina dragomir says

    July 3, 2017 at 10:42 am

    n-am mancat niciodata gem se zmeura, dar imi imaginez ca e foarte aromat. Merge sa faci asa, de pofta, 2 borcanele, dar mai mult cred ca e cam scumpa zmeura.

    Reply
    • Claudia V says

      July 3, 2017 at 10:44 am

      Da, e foarte aromat! Si da, e cam scumpa dar noi am avut in gradina :p Cu toate astea nu mi-am permis sa fac prea mult gem. Doar de pofta. Restul.. in burtica asa cum e :))

      Reply

Trackbacks

  1. Marmelada de zmeură. Gem fin de zmeură fără semințe - Lecturi si Arome says:
    July 4, 2018 at 1:37 pm

    […] fi spus tot gem de zmeură dar cum mai există o altă rețetă cu aceeași denumire pe blog, și cum textura acestuia de astăzi este mult mai fină i-am spus pur și simplu […]

    Reply
  2. Compot de vișine pentru iarnă - Lecturi si Arome says:
    July 6, 2017 at 8:59 am

    […] ne fac bucuria de a rodi câteva kilograme bune de fruct pe care îl transformăm în dulceață, gem, compot, îl mâncăm sau punem la […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2017
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316