• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 11, 2017 · 6 Comments

Conopidă la cuptor cu piept de pui

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 1.9K     
1.9K
Shares

Conopidă la cuptor cu piept de pui

Da, știu, e caniculă afară și vei spune că nu e de folosit cuptorul pe așa o vreme. Însă rețeta asta de conopidă la cuptor cu piept de pui nu durează mult s-o faci și e super delicioasă. La urma urmei ceva trebuie să mananci și în zilele caniculare.

Și dacă e ceva rapid de făcut, care nu te ține mult în bucătărie, atunci e perfect chiar dacă vei ridica puțin temperatura în casă dând drumul la cuptor.conopidă la cuptor cu piept de pui

Rețeta asta o am de la doamna Magda Gavril, sefa raionului de legume și fructe din Selgros Bacău. Dacă urmărești blogul de ceva timp știi deja că împreună cu prietenii de la Selgros am pus la cale un mic proiect.

Trec lunar pe la ei și stau de vorbă cu sefii de raioane în încercarea de a descoperi gusturile culinare ale omului simplu ca și tine, caruia mereu nu-i ajunge timpul pentru că are un job și copii de crescut.

Am adunat deja, de la oamenii din Selgros, pasionați de munca lor, câteva rețete simple și ușor de făcut. Am gătit un peste delicios, un stufat de miel, un piept de pui cu sos Grogonzola și am descoperit placa de sare pentru gătit. Adică am trecut pe la raioanele de pește, carne, lactacte și gastro- non food.

Acum i-a venit rândul doamnei Magda Gavril să stăm puțin de vorbă. Doamna Magda lucrează de 10 ani la Selgros Bacău și de 6 ani este șefa raionului de legume și fructe. Este o persoană modestă, activă, tipicară și ordonată, după cum ea însăși se descrie (vezi aici).

Ea mi-a dat rețeta de astăzi, de conopidă cu piept de pui. O rețetă foarte simplă, ai să vezi. Cu ingrediente puține, cu timp mic de execuție dar foarte gustoasă. Chiar am rămas surprinsă de cât de bună poate să fie conopida la cuptor pregătită în felul acesta.vase tescoma

Pornind de la rețeta ”originală” eu am încercat și altceva. Altă combinație. Am avut o mână de broccoli și am pus-o peste conopidă. Nu era s-o arunc. Știi doar că spun mereu #stoprisipademancare. Așa că am făcut un fel de conopidă cu broccoli și piept de pui la cuptor. Chiar mi-a plăcut cum a ieșit și această combinație și data viitoare o să încerc aceeași rețetă doar cu broccoli.

Am făcut deci două rețete deodată. Adică într-un vas de porțelan antiaderent marca Tescoma (care se găsește la Selgros) am făcut o porție mai mică urmând rețeta dată de doamna Magda, iar într-un vas de sticlă termorezistentă mai încăpător am pus-o pe cea cu mixul de broccoli și conopidă. Pentru gătit pieptul de pui am folosit o tigaie antiaderentă tot marca Tescoma.

5.0 from 1 reviews
Conopidă la cuptor cu piept de pui
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de bază
Cuisine: Românească
Serves: 6 portii
Ingrediente
  • 1 kg de conopidă
  • 2 ouă
  • 500 grame de piept de pui
  • 200 grame de cașcaval Dalia
  • 200 grame de smântână pentru gătit
  • 50 grame de unt
  • sare, piper după gust
3.5.3228

Mod de preparare conopidă la cuptor cu piept de pui

  • Spălăm conopida și o desfacem buchețele de mărime medie.
  • Punem într-un vas încăpător apă cu sare la fiert și când aceasta clocotește adăugăm conopida.
  • Lăsăm să fiarbă 3-4 minute după care o scoatem cu o paletă și o punem imediat în apă rece ca să întrerupem astfel gătirea ei.
  • Lăsăm câteva minute în apa rece după care o scoatem, o punem într-o sită și o lăsăm la răcit.
  • Între timp ne ocupăm de pieptul de pui pe care îl tăiem cubulețe.
  • Încingem tigaia antiaderentă și adăugăm cuburile de piept de pui.
  • Lăsăm să se gătească, întorcând din când în când, până acestea își schimbă culoarea. Dăm deoparte și lăsăm la răcit.conopidă și broccoli la cuptor
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim vasul în care vom găti conopidă la cuptor cu piept de pui, ungându-l cu unt.
  • Punem pe fundul vasului un strat de conopidă. Dacă avem broccoli așezăm peste aceasta, din loc în loc.
  • La fel punem și bucățile din piept de pui.
  • Într-un vas mic batem ouăle, adăugăm smântâna și cascavalul ras.
  • Adăugăm sare și piper după gust.
  • Turnam compoziția peste conopida din vas.
  • Dăm la cuptor pentru aproximativ 30 de minute adică până se gătește oul și începe să se rumenească puțin conopida.
  • Când este gata, scoatem vasul din cuptor, împărțim pe porții și servim caldă, așa cum mi-a sugerat doamna Magda, alături de o porție de ardei copți.

Poftă bună la conopidă la cuptor cu piept de pui


Spune si altora!
 1.9K     
1.9K
Shares
 
1.9K
Shares
 1.9K    
« Înghețată stracciatella cu mascarpone
Cum conservăm legumele și fructele pentru iarnă »

Comments

  1. Ionel says

    February 20, 2024 at 12:30 pm

    Buna Claudia, nu ai mentionat daca broccoli e fiert sau crud.Multumesc!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 20, 2024 at 12:49 pm

      Buna, Ionel. Acum observ ca nu am specificat asta. Multumesc ca mi-ai spus si o sa corectez.
      Da si la broccoli, in cazul in care se adauga, se procedeaza la fel ca si la conopida, se fierbe putin inainte de a se adauga in tava.
      Sa ai spor si pofta si sper sa iti placa rezultatul final :)

      Reply
  2. anasylvi says

    July 24, 2017 at 8:36 am

    Arata de vis! Mi-ai facut pofta si il voi incerca, dar cand e vremea mai rece. Mi se pare potrivit pentru o zi de toamna mai friguroasa iar ardeii copti par fix ce trebuie.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 24, 2017 at 8:49 am

      Multumesc :) Da, e mai de toamna reteta dar cum se face rapid merge si acum :)

      Reply
  3. cristina dragomir says

    July 12, 2017 at 11:53 pm

    sa fiu sincera nu am mancat niciodata conopida altfel decat murata, dar preparatul asta chiar arata bine si se se face destul de usor.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 13, 2017 at 6:42 am

      Multumesc! Da, e foarte rapid si foarte gustos dar te previn ca e destul de caloric :p

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2017
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316