Pate vegan din conopida si nuci
In posturile de peste an noi mancam foarte des pateuri vegetale si de multe ori face pate de conopida pentru ca este gustos si se face rapid. Sa tot fie vreo 3 ani de cand l-am descoperit si ne-a placut foarte mult. Asa ca e ”de baza” in meniul nostru vegan sezonier.
Intamplarea a facut ca zilele trecute sa nu am paine in casa in momentul in care am facut pateul dar sa am niste nuci. Cum imi era foame am gustat pateul luand din el cu o nuca. Mmm, cat de buna mi s-a parut combinatia! Si imediat mi-a venit si ideea sa fac acest pate vegan din conopida si nuci care este super, super delicios!
Adica, practic sa face acelasi pate vegan din conopida pe care il fac de obicei dar sa adaug oarece cantitate de nuca in el. Am ales sa pun la un kilogram de conopida doar 100 de grame de nuca. Si mi s-a parut excelent in aceste proportii. Evident ca tu daca doresti, poti folosi o cantitate mai mare de nuca pornind de la reteta de baza.
- 1 kg de conopida
- 100 grame de nuci
- 2 catei de usturoi
- 100 ml de ulei
- o lingura de mustar dulce
- o lingurita de sare (sau dupa gust)
- 2 litri de apa
- o lingura de sare
Mod de preparare pentru pate vegan din conopida si nuci
- Spalam conopida si o desfacem buchetele.
- Punem o oala cu apa la fiert si cand aceasta clocoteste adaugam sarea si conopida.
- Lasam la fiert 10 minute (pana cand devine moale) dupa care o scoatem si o punem imediat in apa rece pentru a opri gatirea.
- Dupa 5 minute o scoatem si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.
- Dupa ce s-au racit taiem conopida bucati mai mici si o punem intr-un blender impreuna cu nucile, usturoiul curatat, uleiul, sarea si mustarul.
- Transformam totul intr-o pasta cremoasa si gustoasa si apoi servim pe felii de paine prajita sau dupa preferinte.
Sa ai pofta la pate vegan de conopida si nuci!
Vezi si reteta de:
Pate de post cu linte si nuci – click aici
Cristina Dragomir says
uite inca o reteta de care aud pentru prima data.pate de ficat am facut si eu in casa, dar d-asta de post niciodata. Nu stiu de ce dar parca nu ma incanta combinatia asta de conopida, nuci si usturoi. Ma autoinvit la o degustare.
Claudia V says
Te astept cu drag! Sa stii ca e foarte bun. Si sfecla rosie in combinatie cu usturoiul si nucile e foarte buna ;)