• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 22, 2017 · 4 Comments

Pate vegan din conopida si nuci

Aperitive· De post (vegan)

Spune si altora!
 2.4K     
2.4K
Shares

Pate vegan din conopida si nuci

In posturile de peste an noi mancam foarte des pateuri vegetale si de multe ori face pate de conopida pentru ca este gustos si se face rapid. Sa tot fie vreo 3 ani de cand l-am descoperit si ne-a placut foarte mult. Asa ca e ”de baza” in meniul nostru vegan sezonier.

Intamplarea a facut ca zilele trecute sa nu am paine in casa in momentul in care am facut pateul dar sa am niste nuci. Cum imi era foame am gustat pateul  luand din el cu o nuca. Mmm, cat de buna mi s-a parut combinatia! Si imediat mi-a venit si ideea sa fac acest pate vegan din conopida si nuci care este super, super delicios!

pate vegan din conopida si nuci

Adica, practic sa face acelasi pate vegan din conopida pe care il fac de obicei dar sa adaug oarece cantitate de nuca in el. Am ales sa pun la un kilogram de conopida doar 100 de grame de nuca. Si mi s-a parut excelent in aceste proportii. Evident ca tu daca doresti, poti folosi o cantitate mai mare de nuca pornind de la reteta de baza.

Pate vegan din conopica si nuci
 
Save Print
Prep time
20 mins
Cook time
15 mins
Total time
35 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 1 kg de conopida
  • 100 grame de nuci
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml de ulei
  • o lingura de mustar dulce
  • o lingurita de sare (sau dupa gust)
pentru fiert
  • 2 litri de apa
  • o lingura de sare
3.5.3226

Mod de preparare pentru pate vegan din conopida si nuci

  • Spalam conopida si o desfacem buchetele.
  • Punem o oala cu apa la fiert si cand aceasta clocoteste adaugam sarea si conopida.
  • Lasam la fiert 10 minute (pana cand devine moale) dupa care o scoatem si o punem imediat in apa rece pentru a opri gatirea.

pate din conopidă și nuci

  • Dupa 5 minute o scoatem si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.
  • Dupa ce s-au racit taiem conopida bucati mai mici si o punem intr-un blender impreuna cu nucile, usturoiul curatat, uleiul, sarea si mustarul.
  • Transformam totul intr-o pasta cremoasa si gustoasa si apoi servim pe felii de paine prajita sau dupa preferinte.

Sa ai pofta la pate vegan de conopida si nuci!

Vezi si reteta de:

Pate de post cu linte si nuci – click aici

pate de linte cu nuci


Spune si altora!
 2.4K     
2.4K
Shares
 
2.4K
Shares
 2.4K    
« Paine de casa facuta cu aparat de facut paine. Da sau nu?
Randunica de mare la cuptor cu garnitura de broccoli »

Comments

  1. Cristina Dragomir says

    March 22, 2017 at 8:05 pm

    uite inca o reteta de care aud pentru prima data.pate de ficat am facut si eu in casa, dar d-asta de post niciodata. Nu stiu de ce dar parca nu ma incanta combinatia asta de conopida, nuci si usturoi. Ma autoinvit la o degustare.

    Reply
    • Claudia V says

      March 22, 2017 at 8:12 pm

      Te astept cu drag! Sa stii ca e foarte bun. Si sfecla rosie in combinatie cu usturoiul si nucile e foarte buna ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Pate vegan din conopida si nuci – My Blog says:
    March 21, 2019 at 2:23 am

    […] Reteta de post, sanatoasa, ingrediente putine, se prepara ultra-rapid…ce sa mai…delicioasa! Sursa inspiratiei aici. […]

    Reply
  2. Hummus din conopidă și usturoi (de post) - Lecturi si Arome says:
    November 27, 2017 at 11:05 am

    […] zis sa încerc și așa pentru că mi-a plăcut cum a ieșit pateul de conopidă și nu avea cum să nu iasă bun și combinat cu năut. Și am avut dreptate. A ieșit un pate […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Sarmale cu vinete coapte. Rețetă DE POST! March 29, 2023
  • Clătite DE POST cu apă minerală. 15 mici secrete pentru a ieși perfecte! March 22, 2023
  • Ce băuturi se potrivesc bine cu diferite tipuri de carne? March 16, 2023

Archives

March 2017
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316