• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

July 6, 2017 · 4 Comments

Compot de vișine pentru iarnă

De post (vegan)· Dulceturi/Conserve

Spune si altora!
 236     
236
Shares

Compot de vișine pentru iarnă

Noi facem des compot de vișine pentru iarnă. Așa cum spuneam și în alte dăți, avem vreo 3 vișini în curte. În fiecare an ne fac bucuria de a rodi câteva kilograme bune de fruct pe care îl transformăm în dulceață, gem, compot, îl mâncăm sau punem la congelator.

Prinde bine iarna un fruct de vară chiar dacă mâncăm des fructe de sezon precum portocale, clementine, kiwi, grapefruit și altele. Cu toate că și acestea sunt savuroase, tot ducem dorul unui fruct românesc, de vară. Așa că apelăm la vișinele sau cireșele conservate din timp în fel și chip.

compot de visine

Compotul de vișine, la fel ca și cel de prune despre care ți-am vorbit deja – vezi aici rețeta – este ușor de făcut. Așa că, nu ar fi păcat să nu faci în casă câteva borcane și să ai la iarnă? Gândește-te că îl faci tu acasă fără conervanți! E mult mai sănătos!

Evident că poți mai întâi să pui vișinele la congelator și iarna șă faci compot din vișinele congelate. Este și asta o variantă însă dacă ai puțin spațiu de depozitare, o cămăruță mică, poți face varianta aceasta de compot de vișine pentru iarnă.

Compot de visine pentru iarna
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
30 mins
Total time
45 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conservă pentru iarnă
Cuisine: Românească
Serves: o porție
Ingrediente
  • vișine
  • 4 linguri de zahar la borcanul de 800 ml
  • apă
3.5.3226

Mod de preparare compot de vișine pentru iarnă

  • Spălăm vișinele și dăm deoparte eventualele codițe.
  • Punem vișinele în fiecare borcan pregătit dinainte, adică spălat cu apă și detergent și apoi clătit foarte bine.
  • Turnam apă în fiecare borcan cât să se umple până la gâtul bocanului. Facem acest lucru pentru a măsura exact de câtă apă avem nevoie.
  • Dăm apoi apa jos din borcane răsturnând-o într-o oală încăpătoare.
  • Adăugăm zahărul calculat în funcție de câte borcane punem pe iarnă cu vișine. Eu am calculat câte 4 linguri de zahăr la un borcan de 800 ml. Dacă vreți mai dulce adăugați zahăr în plus.

Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Apasă și pe clopoțel pentru noutăți!

  • Punem oala cu apa și zahăr pe aragaz la foc mic și lăsăm până când zahărul se topește. Nu trebuie să fierbem ci doar să încălzim suficient cât să topim zahărul.
  • Turnăm siropul de zahăr în fiecare sticlă.
  • Închidem borcanele cu capacele și le dăm la cuptor, la 150 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Adică până când observăm că vișinele se ridică în sus de pe fundul borcanului, semn că s-au gătit.
  • Stingem cuptorul.
  • Lăsăm să se răcească lent în cuptor, până a doua zi. Sau, dacă avem nevoie de cuptor, le scoatem și le învelim în pături pentru a le permite să se răcească lent.
  • Le ducem în cămară și la iarnă vom savura un delicios compot de vișine.

compot de vișine pentru iarnă

Spor la pregătiti compot de vișine pentru iarnă!


Spune si altora!
 236     
236
Shares
 
236
Shares
 236    
« Pandispan cu caise, cea mai simplă rețetă de prăjitură cu fructe
Prăjitură răsturnată cu afine și mere »

Comments

  1. cristina dragomir says

    July 6, 2017 at 10:06 pm

    eu nu am facut niciodata la cuptor. Cum se pun borcanele? Direct in tava sau se pune ceva intre ele si tava? Ma gandesc sa nu se sparga.

    Reply
    • Claudia V says

      July 7, 2017 at 6:16 am

      In tava direct si nu se sparg pentru ca se incalzesc lent iar temperatura nu e mare. Daca pui la 200 de grade da pot sa crape dar asa e temperatura mica.

      Reply

Trackbacks

  1. Cireșe pentru iarnă la congelator - Lecturi si Arome says:
    June 19, 2018 at 3:35 pm

    […] de conservare la borcan și păstrare mai apoi în cămară. Cum să faci asta am povestit deja AICI când am explicat cum faci compot de vișine pentru iarnă. Se procedeaza exact la […]

    Reply
  2. Cum conservăm legumele și fructele pentru iarnă - Lecturi si Arome says:
    July 12, 2017 at 6:28 pm

    […] curate, se toarnă peste ele un sirop făcut din apă și zahăr și apoi se sterilizează. Vezi aici, în detaliu, cum se procedează. Dulceața și gemul sunt, la fel, metode de conservare a […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

July 2017
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Jun   Aug »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316