Salata de telina cu piept de pui este, cred una stiuta de multi dintre voi pentru ca este, as putea spune, o reteta veche. Eu una cel putin o stiu din vremea copilariei mele. Evident, nu in varianta asta. Am adaptat-o la gusturile de acum si sper sa va placa si voua varianta mea.
Este putin mai dietetica in sensul ca am pus doar doua linguri de maioneza in ea si restul iaurt. Se poate si doar cu iaurt adica si mai dietetica (daca va place ceva mai acrisoara).
Ideea de a face salata de telina in combinatie cu piept de pui mi-a venit imediat dupa Revelion cand imi mai ramasesera doua linguri de maioneza de la salatele gatite cu o zi inainte (cea de ciupercute – vezi aici si cea cu peste afumat – vezi aici) si in supa pentru cel mic aveam o jumatate de piept fiert. Piept care greu s-ar fi mancat altfel.
Trebuia sa ii gasesc o intrebuintare mai atractiva asa ca mi-a venit ideea de a recicla aceste resturi si a face ceva gustos cu ele. Si am facut aceasta salata de telina in care am pus piept de pui si dressing de iaurt cu putina maioneza.
- o jumatate de piept de pui fiert in prealabil
- o jumatate de telina mare
- zeama de la o jumatate de lamaie
- doua linguri de maioneza
- 200 grame de iaurt grecesc
- sare, piper dupa gust
Reteta de salata de telina cu piept de pui
- Curatam telina si o dam pe razatoarea mare.
- Stropim telina rasa cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze.
- Taiem pieptul de pui cubulete mici.
- Intr-un bol mic combinam cele 2 linguri de maioneza cu iaurtul, Potrivim gustul de sare si piper.
Vezi AICI si reteta de salata cu telina si morcov
- Amestecam telina cu pieptul de pui si cu sosul de maioneza si iaurt.
- Dam la rece macar jumatate de ora ca sa se combine aromele.
- Servim ca si aperitiv.
Pofta buna sa aveti!
Excelenta! Am pus si măsline. Iar maioneza am pus cu muștar. Mmm
Super! Ma bucur ca ti-a placut! :) Sa va fie de bine!
asta imi place, mi-am notat-o. Si iaurtul gresesc e gras, dar nu are atatea calorii cat maioneza.
Da! Si e mai usor de digerat :)