• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 13, 2017 · 6 Comments

Salată cu orez roșu de Camargue și legume

Salate/Garnituri

Spune si altora!
 27     
27
Shares

Salată cu orez roșu de Camargue și legume

Deși tradițional, de sărbători se alcătuiește un meniu cu multă carne, în general preparate din carne de porc ar fi bine să avem pe masă și mâncăruri în care legumele sunt vedetă. Fie ca fel de sine stătător, fie ca și garnitură.

Iar cel mai potrivit mi se pare să includem legumele în meniul de sărbători ca și garnitură. În felul acesta iubitorii de carne (de obicei bărbații casei) nu vor avea nimic de comentat, #MănâncResponsabilDeSărbători nu rămâne doar o lozincă, un deziderat, ci un fapt care poate fi pus în practică de cei ce vor să facă asta.

salata orez rosu

Și aici nu mă refer la cei ce respectă tradiția ci și la cei cu nevoi speciale, cei care, din păcate trebuie să țină un anumit regim chiar și de sărbători sau cei care au un stil de viață vegan. Acestora li se adresează în mod special rețeta de astăzi care este una vegan și fără gluten.

Ce am încercat eu astăzi să fac nu este nimic revoluționar sau ieșit din comun. Practic schimbând un singur ingredient am încercat să transform o banală rețetă de salată, pe care cred că o știe toată lumea, într-una festivă.

Unei salate de legume cu roșii, castraveți, salată verde și ardei capia, i se poate adăuga și puțin orez fiert pentru a o face mai consistentă. Iar dacă acest orez este nu unul obișnuit, alb ci un orez roșu și cu un gust special, atunci, cu un minim de efort ai obținut un fel de mâncare delicios și festiv în același timp.

salată cu orez roșu

Orezul roșu de Camargue este un orez integral, special nu doar pentru culoarea lui roșiatică. Acesta are proprietăți nutritive deosebite, fiind bogat în antioxidanti, vitamina E și vitamine din grupa B.

Își are originile în sudul Franței iar gustul acestuia amintește de cel al nucilor. E de reținut și faptul că nu conține gluten!

5.0 from 1 reviews
Salată cu orez roșu de Camargue și legume
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
45 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Salata
Cuisine: Romaneasca
Serves: 3 portii
Ingrediente
  • 140 grame de orez roșu de Camargue (un pahar)
  • două pahare cu apă
  • o lingurită cu sare
  • o roșie
  • un castravete
  • un ardei capia
  • 3-4 linguri de porumb din conservă
  • 5-6 frunze de salată verde
  • 50 grame de măsline negre
  • 50 grame de nuci tocate grosier
  • o lingură cu ulei de măsline
  • o lingurita de otet balsamic sau (dupa gust)
3.5.3229

Rețeta de salată cu orez roșu de Camargue și legume

  • Punem orezul în apă ( o cană cu orez și două de apă), adăugăm o jumătate de linguriță cu sare și lăsăm să fiarbă la foc mediu timp de 45 de minute.
  • După ce este gata îl scurgem și îl clătim cu apă rece.
  • Spălăm și curătăm legumele după care le tăiem cubulețe.
  • Spălăm și frunzele de salata și o tăiem fâșii sau o putem doar rupe cu mâna.
  • Tăiem și măslinele în două.
  • Nucile le putem folosi ca atare, doar tocate dar pentru un plus de savoare le putem rumeni puțin într-o tigaie încinsă presărând peste ele un pic de sare și unul de zahăr. Atentie! Nuca se arde foarte repede!
  • Într-un castron încăpător punem orezul și adăugăm roșia, castravetele, ardeiul, salata, nucile și boabele de porumb.
  • Adăugăm restul de sare, uleiul și oțetul balsamic și amestecăm.
  • Servim cu poftă ca și garnitură sau ca salată.

Poftă bună la salată cu orez roșu de Camargue și legume!

Cu această rețetă susțin, împreună cu alți bloggeri culinari, campania #MănâncResponsabilDeSărbători, o campanie care se adresează persoanelor cu nevoi speciale de alimentație și nu numai.
Mai multe detalii despre campanie precum și rețetele bloggerilor participanți poți găsi aici.

mananc responsabil

Tot pentru această campanie am creat și rețeta de prăjitură cu blat din albușuri a Click aici pentru a o vedea

prăjitură cu blat din albușuri


Spune si altora!
 27     
27
Shares
 
27
Shares
 27    
« Scutecele Domnului (Julfă) – desert tradițional în Ajun de Crăciun
Ciorbă din cap și coadă de pește proaspăt »

Comments

  1. Dragomir Cristina says

    December 14, 2017 at 2:04 am

    am poftit la salata de cand am vazut-o pe Instagram mai devreme. Nu e deloc greu de executat, deci probabil ca o voi gati si eu curand. Multumesc de idee ca si asa sunt cam stresata ca nu prea mai stiu ce sa gatesc.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 14, 2017 at 8:43 am

      Cristina, ma bucur ca ti-a placut reteta. Da, e foarte simplu de facut. Si e foarte buna tocmai pentru ca are orezul ala in ea. Ii da un gust deosebit.

      Reply
  2. Mihaela Negrescu says

    December 13, 2017 at 4:22 pm

    Si eu sunt de acord cu tine! Legumele nu ar trebui sa lipseasca de pe masa, nici de Sarbatori , nici in viata de zi cu zi!! Multumesc pentru reteta!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 13, 2017 at 8:14 pm

      Cu mare placere! :)

      Reply

Trackbacks

  1. Rețeta de salată cu orez roșu de Camargue și legume - Retete Speciale says:
    November 20, 2019 at 7:15 pm

    […] Citeste reteta completa de Salată cu orez roșu de Camargue și legume […]

    Reply
  2. Cartea de rețete online a anului 2017 - Lecturi si Arome says:
    January 13, 2018 at 12:57 pm

    […] Salată cu orez roșu de Camargue și legume […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

December 2017
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Nov   Jan »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316