• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

May 29, 2017 · 5 Comments

Prăjitură magică cu ciocolată

Prajituri· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 64     
64
Shares

Prăjitură magică cu ciocolată

Acum câteva săptămâni am primit un telefon de la niște prieteni vechi pe care nu îi mai vazusem de foarte mult timp ți care ne anunțau că vor să treacă pe la noi a doua zi. Trebuia să fac rapid ceva dulce, un desert care să fie si ușor de făcut, și gustos și economic pentru că nu aveam timp să mai merg la cumpărături.

Analizând conținutul frigiderului și ce mai aveam prin cămară m-am decis să fac o prajitură inteligentă, însă, de data asta să încerc varianta ciocolatoasă. Așa că am făcut prăjitură magică cu ciocolată. Bine, într-un fel e impropriu spus ”cu ciocolată” pentru ca nu am pus ciocolată in ea dar din combinația finală, lapte, unt cacao poți zice ca e prăjitură cu ciocolată.prajitură magică cu ciocolată

Deși inițial am făcut o mică greșeală punând compoziția într-o tavă mai mare iar prăjitura nu a ieșit așa de înaltă, a avut mare succes. Băiețelul meu, cel puțin ar fi mâncat toată tava cu prajituri.

Văzând că a ieșit așa de bună am refăcut totul într-o tavă cu dimensiuni mai mici pentru a putea și poza. Cu musafirii în casă nu era oricum loc de făcut poze la prajitură ca să pot pune pe blog și să scriu rețeta.

Prajitura magica cu ciocolata
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
40 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 125 unt
  • 4 oua
  • 50 cacao
  • 65 faina
  • o jumatate de lingurita de otet
  • o lingura cu apa
  • 500 ml lapte dulce
  • 125 zahar tos
  • o lingurita de esenta de vanilie
3.5.3226

prăjitură magică cu ciocolată

Mod de preparare pentru prăjitură magică cu ciocolată

  • Încingem cuptorul la 150 de grade si pregătim o tavă. Puteți folosi una rotundă, de silicon, de 23 cm. așa cum am folosit când am făcut prăjitura inteligentă cu vanilie sau una pătrată de 23/24 cm în care puneți hârtie de copt.
  • Separăm albușurile de gălbenușuri.
  • Topim untul pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde și încalzim ușor laptele.
  • Amestecam foarte bine galbenusurile cu zaharul pana când își dublează volumul.
  • Amestecăm făina cu cacaoa și le cernem.
  • Adaugăm treptat, în compozitie, exact în această ordine, untul topit, amestecul de făină și cacao, apa, oțetul și apoi laptele. Omogenizăm compoziția.
    TIPS! Dacă se îngroașă prea tare compoziția atunci când adăugăm făina și cacaoa, putem să punem câteva linguri de lapte, amestecăm și continuăm până punem toate ingrdientele uscate. Dar, atentie, nu folosim decât câteva linguri de lapte, nu pe tot! Tot laptele tot îl vom punem la final,așa cum am precizat mai sus.

Vezi mai jos și cum se face prăjitura pufoasă gata în 30 de minute!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click și pe clopoțel pentru notificări!

 

  • Batem albușurile în care am adaugat puțină sare, folosind un tel sau cu mixer electric, până când se transformă într-o spumă fermă care nu se mai desprinde de castron (ca la bezea).
  • Adaugăm treptat albușurile bătute spumă în amestecul de ouă și lapte și amestecă usor cu ajutorul telului până la omogenizare.
  • Va rezulta un amestec de consistenta mai lichida pe care îl vom pune în tava pregătită în prealabil.
  • Dam tava la cuptor pentru aproximativ 50, în functie de cuptorul fiecăruia. Facem testul cu scobitoarea și dacă iese curată înseamnă că e gata.
  • Cand prajitura magică cu ciocolată este gata, oprim cuptorul, scoatem tava și o dăm la rece până a doua zi. Compozitia din tava va parea încă lichidă dar la rece se va întări.
  • A doua zi tăiem prăjitura magică cu ciocolată în bucăți de mărimea dorita, pudrăm pe deasupra cu puțin zahăr pudră și servim. Este bună și caldă.

Prăjitura magică sau inteligentă, cum i se mai spune, și-a luat numele de la faptul că, în timpul coacerii compoziția se separă în 3 straturi. La bază e un strat ca de crustă, apoi unul cremos ca la cremșnit și la final unul ca de pandispan pufos. Varianta de prăjitură inteligentă cu lapte și vanilie o găsiți aici.

prajitura magica cu ciocolata

Poftă bună la prăjitură magică cu ciocolată!


Spune si altora!
 64     
64
Shares
 
64
Shares
 64    
« Tartă raw vegan de ciocolată cu migdale și caju
Fii brutar la tine acasă – Tóthné Libor Maria (recenzie) »

Comments

  1. sanda says

    July 24, 2020 at 2:13 pm

    Hello. La punctul 6 zici ca nu se adauga tot laptele, ca el se pune la sfarsit. Unde ? La care sfarsit ca nu-l mai gasesc. Te pup. Sanda

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      July 24, 2020 at 2:50 pm

      Mda, am explicat ca sa inteleg doar eu :))) Am corectat acum si am scris mai pe indelete. Se intelege mai bine ce am vrut sa zic?

      Reply
      • sanda says

        July 25, 2020 at 8:39 am

        Nu. Hahaha.Vreau sa vad unde scri asa: “acuma se adauga restul de lapte tinut” Dar nici o problema ca- adaug eu cand cred. Te pup si scuze.

        Reply

Trackbacks

  1. 10+ rețete cu ciocolată, savuroase și ușor de făcut - Lecturi si Arome says:
    February 4, 2020 at 5:41 pm

    […] Prăjitură magică cu ciocolată […]

    Reply
  2. 10 retete de prăjituri simple pentru începători - Lecturi si Arome says:
    December 28, 2019 at 3:12 pm

    […] magică cu ciocolată – vezi AICI […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

May 2017
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
« Apr   Jun »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316