Pandișpan cu vișine
Rețeta asta de pandișpan cu vișine am făcut acum ceva timp dar nu am apucat s-o și public pe blog. Dacă nu mai găsiți acum vișine prinde bine anul viitor. Mai există și varianta să folosiți din congelator. Deci se poate face și pe timpul iernii. Doar să le scurgeți bine înainte de folosire.
Un pandișpan cu vișine este foarte ușor de făcut. Practic e aceeași rețetă ca la pandișpanul cu caise doar că am înlocuit caisele cu vișinele. E rapidă, se face ușor și e foarte gustoasă. Gustul acrișor al vișinelor contrastând cu cel dulce al pandișpanului.
Și nici nu ai nevoie de multe ingrediente ca să faci un pandispan cu vișine. Doar ouă, zahăr, făină, un strop de sare și evident vișine.
- 6 ouă
- 120 grame de zahăr
- 180 grame de faină
- 250 grame de vișine curățate de sâmburi
- un vârf de cuțit de sare
Mod de preparare pentru rețeta de pandișpan cu vișine
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tava cu dimensiunile de 23/24 cm. punând în ea hârtie de copt.
- Separăm albușurile de gălbenușuri.
- Batem albușurile, împreună cu sarea, cu ajutorul unui mixer. Pentru a ușura foarte mult munca, ideal ar fi să folosim un mixer cu bol, ca acesta de aici. Pur și simplu îl lași să-și facă treaba lui în timp ce tu faci alte lucruri.
- După ce albușurile s-au bătut și au devenit o spumă albă adăugam zahărul treptat și mixam până când acestea se transformă într-o bezea lucioasă și fermă.
- Peste ele adăugăm gălbenușurile câte unul și mai mixam până când se încorporează.
- Dăm deoparte mixerul, luăm o paletă de silicon sau o lingură de lemn și începem să încorporăm făina.
- Amestecăm cu mișcări ușoare, de jos în sus până se omogenizează compoziția după care o turnăm în tava pregătită mai devreme.
- Din loc în loc punem vișinele fără sâmburi și bine scurse de zeamă.
- Dăm la cuptor până când se coace, aproximativ 25-30 minute, în funcție de cum coace cuptorul.
- Facem testul cu scobitoarea și dacă iese curată scoatem tava din cuptor.
- Lăsăm să se răcească puțin și apoi o scoatem din tavă și o lăsăm pe un grătar să se răcească de tot.
- O tăiem în cuburi de mărimea dorită, pudrăm cu zahăr și servim.
Poftă bună la pandișpan cu vișine!
Vezi mai jos cum se face și prăjitura pufoasă cu nucă!
Pentru a fi la curent cu ultimele rețete video
ABONEAZĂ-TE și tu la canalul de Youtube!
LAURA C. says
Imi place mult aceasta prajitura.
Claudia Vasilache says
Ma bucur! E simpla si usor de facut! ;)
Gigi Popa says
Doamne dar ce bine arata. Cred ca e foarte delicioasa ! Am sa-i spun nevestei sa faca si ea !
Claudia Vasilache says
Multumesc! Pai fa chiar tu una Gigi si surprinde-ti sotia.
viorica alecu says
Foarte frumos se prezinta situl !
Claudia Vasilache says
Multumesc mult pentru aprecieri, Viorica! <3