• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 16, 2017 · 6 Comments

Paste cu somon afumat si Gorgonzola

cu peste/fructe de mare· Feluri de baza

Spune si altora!
 108     
108
Shares

Paste cu somon afumat si Gorgonzola. Suna sofisticat si pretentios. Nu-i asa? Ei bine, pe cat de sofisticat suna pe atat de usor se fac. Este genul de mancare gata in 15 minute. Hai sa zicem 20 daca apa fierbe mai greu.

Cat fierbe apa pentru paste si apoi pastele numai bine tu faci sosul cu somon afumat si branza Gorgonzola. O combinatie putin mai neobisnuita, ce-i drept dar, ne mai rasfatam si noi dini cand in cand cu ceva bun? Nu meritam?

paste cu somon

Eu nu prea sunt fan Gorgonzola si nu imi place sa o mananc ca atare. Cumpar rar si doar cand gasesc la pret redus in supermarket. Insa uneori simt nevoia sa ma rasfat putin si sa ies din cotitianul monoton (mancarea de zi cu zi) si sa gatesc altceva.

Norocul meu acum a fost ca in ziua in care era Gorgonzola in oferta am gasit si somon afumat la pret foarte bun. Asa ca pe mancarea asta, asa pretentioasa cum suna ea, nu cred ca am dat mai mult de 10 ron. Si a fost un pranz pentru 3 persoane. Destul de economic, zic.

5.0 from 3 reviews
Paste cu somon afumat si Gorgonzola
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
15 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Mediteraneeana
Serves: 3 portii
Ingrediente
  • 300 grame de paste (penne)
  • 100 grame de somon
  • 75 grame de branza Gorgonzola
  • 100 ml de vin alb
  • 50 ml ulei de masline
  • o ceapa mica
  • 150 grame de smantana pentru gatit
3.5.3226

Mod de preparare pentru paste cu somon afumat si Gorgonzola

  • Punem o oala mare cu apa cu sare la fiert si cand aceasta clocoteste adaugam pastele. Eu am folosit de tip ”penne”. Cand sunt gata le strecuram si le adaugam peste sos.
  • Cat timp fierb pastele ne ocupam de sos si incepem prin a curata si taiam marunt ceapa.
  • Taiem bucati si somonul afumat.
  • Intr-o tigaie antiaderenta punem uleiul (se poate folosi si unt in loc de ulei) si il incingem
  • Adaugam ceapa tocata marunt si lasam sa se rumeneasca 1-2 minute dupa care adaugam somonul.
  • Amestecam, lasam sa se mai gateasca inca 1 minut si cand acesta si-a schimbat culoarea adaugam vinul (stingem cu vin) si lasam inca 5 minute, sa se gateasca totul si sa scada vinul adaugat.

Vezi mai jos cum se face pastele cu somon afumat si smantana
Aboneaza-te si tu la canalul de Youtube!

  • Cand vinul s-a evaporat adaugam branza Gorgonzola taiata cuburi si amestecam ca aceasta sa se topeasca.
  • Dupa ce branza s-a topit adaugam si smantana. Amestecam si lasam la gatit inca 5 minute ca sa se ingroase putin.
  • Oprim focul si adaugam pastele fierte al dente. Daca folosim o tigaie mai putin incapatoare este de preferat sa adaugam sosul peste pastele scurse de apa si puse inapoi in oala in care au fiert.
  • Amestecam totul bine, cat timp oala este pe foc si servim calde.

paste cu somon

Pofta buna la paste cu somon afumat si Gorgonzola!


Spune si altora!
 108     
108
Shares
 
108
Shares
 108    
« Varza de Bruxelles cu sos de rosii
5 sfaturi ca sa te mentii sanatos pe timpul iernii »

Comments

  1. Cristina Dragomir says

    January 16, 2017 at 9:40 pm

    Suna foarte bine pentru weekend cand ne mai permitem sa facem arogante culinare de genul asta. Am zis ca anul asta mananc mai sanatos, deci mai usor cu paste cu smantana si chestii de genul.

    Reply
    • Claudia V says

      January 16, 2017 at 9:53 pm

      Pai da, asta e un fel de mancare pe care oricum nu ni-l permitem in fiecare zi dar din cand in cand sa ne rasfatam si noi, nu? :)

      Reply
  2. Mihaela says

    January 16, 2017 at 9:30 pm

    Eu am mâncat la un restaurant, cred că un fel asemanator de paste, la care au fost adăugate câteva boabe de rodie si busuioc verde tocat mărunt…gustul acrișor de rodie s-a potrivit perfect cu sosul puțin dulce, iar de busuioc nu mai zic :) Mulțumesc de rețetă, am mai încercat și alte variante, cu care nu prea am avut succes, dar asta îmi dă un feeling pozitiv! :)

    Reply
    • Claudia V says

      January 16, 2017 at 9:32 pm

      Cu placere! Oh, da ce idee minunata! Rodie si busuioc. Foarte interesant! Data viitoare cand mai fac am sa incerc asa :)

      Reply
  3. o femeie says

    January 16, 2017 at 10:33 am

    Eu fac paste cu somon si sos alb destul de des, variatiuni nu neaparat cu Gorgonzolla (am luat si ementaller, si brie, ce gasesc ieftin). Somonul fume il cumpar desi nu e cel mai ok produs, eu il consider fast food si mai sar partea cu ceapa si uleiul (de ceva ani incerc sa nu mai tratez termic uleiul) asa ca varianta simplificata e : pun branza in oala, dupa 1 min.adaug smantana, apoi somon fume taiat marunt si o conserva de ficat de cod taiat si mai marunt altfel nu stiu cum sa il servesc) si pastele. Fix 15 min.
    Am facut si cu somon congelat, din ala salbatec (e roz gri si nu e atat de gras, dar e mult mia sanatos), asa ca incep tigaia cu 2 portii de somon congelat pe care l-am tocat de congelat sa grabesc procesul tigaii, pun capac (are apa cacalau) si se dezgheatza si face in suc propriu in10 min. si continui cu branzica, smantana.
    Dar nu am pus vin niciodata, asa ca ma voi destrabala ca am 2 sticle de vin la indemana plus am primit una de tzara, de la un vecin basarabean (marfa de contrabanda din aia negru de coloreaza buzele).

    A, merge si cu resturi de branza grasa uscata din frigider. Un fel de cleaning the fridge :).

    Si mai adaug uneori si brocolli fiert 5 min. in farfurie, pt culoare.

    Reply
    • Claudia V says

      January 16, 2017 at 10:35 am

      Imi place ideea cu broccoli. Am sa incerc broccolli si sos din branza cu smantana. Sigur iese bun.
      Ceapa o poti cali in unt. Eu am preferat uleiul de masline pentru ca oricum nu am prajit-o. E mai mult gatita in vin decat in ulei ;)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

January 2017
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316