• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 27, 2017 · 8 Comments

Chiftelute din peste (fara ou)

Aperitive· cu peste/fructe de mare

Spune si altora!
 175     
175
Shares

Chiftelute din peste (fara ou)

Am cumparat saptamana trecuta niste merluciu congelat ca sa gatesc ceva bun, cu peste, de Bunavestire. Si m-am hotarat sa fac doua feluri de mancare din el. O parte l-am gatit cu sos de rosii si lapte de cocos, un fel de mancare de inspiratie asiatica nu mit kerala fish curry si cateva chiftelute din peste. Fara ou pentru ca suntem in post.

Merluciul are o carne foarte fragede si se gateste rapid asa ca nu a fost nevoie sa fierb pestele inainte. Doar l-am dezosat, i-am inlaturat coloana vertebrala si cele cateva oase pe care le are. Merluciul este un peste cu o carne alba si oase putine si de aceea l-am si ales pentru a face chiftelute din el.

chiftelute din peste

In loc de ou, ca sa lege compozitia am folosit un cartof fiert in prealabil si niste paine. Au iesit niste chiftelute foarte gustoase. Le-am prajit in ulei dar cred ca merg foarte bine facute si la cuptor, stropite inainte cu putin ulei. Am sa incerc si revin cu impresii dupa aceea.

4.5 from 2 reviews
Chiftelute din peste (fara ou)
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
15 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 500 de grame de merluciu congelat
  • un cartof
  • 2-3 catei de usturoi
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 50 de grame de paine
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de pesmet
  • o jumatate de lingurita de sare
  • un sfert de lingurita de piper
  • o mana de patrunjel tocat marunt
  • ulei pentru prajit
3.5.3251

Mod de preparare chiftelute din peste (fara ou)

  • Decongelam si dezosam pestele si il taiem marunt.
  • Taiem si cartoful fiert, in cuburi, curatam usturoiul.
  • Punem painea la inmuiat in apa.
  • Punem in vasul de la bleder sau mini tocator pestele, cartoful, zeama de lamaie, usturoiul, patrunjelul si painea scursa bine de apa.
  • Mixam bine pana cand obtinem o pasta.
  • Adaugam pesmetul, sarea si piperul si obtinem o compozitie omogena din care luam bucati de marimea dorita si formam chiftelutele. Atentie: Daca mai este nevoie putem sa mai adaugam putin pesmet ca sa fie mai legata compozitia.
  • Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim pe rand chiftelutele de peste dupa care le scoatem si le asezam pe un prosop de hartie absorbant
  • Servim ca si aperitiv sau fel principal langa o salata sau cartofi natur.

Pofta buna la chiftelute din peste (fara ou)


Spune si altora!
 175     
175
Shares
 
175
Shares
 175    
« 6 beneficii ale consumului de chlorella
Cum sa faci cea mai buna coliva din grau (arpacas) »

Comments

  1. Carmen says

    February 22, 2022 at 3:42 pm

    buna ziua, avem si zeama de lamiie la ingrediente; ce facem cu ea? multumesc.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      February 23, 2022 at 11:50 am

      O adaugati in compozitie pentru un gust mai bun. Se poate si fara….

      Reply
  2. Christyan says

    November 26, 2020 at 12:28 pm

    Bravo!

    Reply
  3. Oana says

    December 4, 2019 at 9:24 pm

    Cartoful este fiert sau crud până la urmă?

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 5, 2019 at 9:25 am

      Fiert. Am corectat. Multumesc :)

      Reply
  4. Cristina Dragomir says

    March 27, 2017 at 5:26 pm

    chiftele din peste n-am facut niciodata. Mai fac din legume, dar nu-mi place ca nu se tin bine la copt. Eu le prefer la cuptor sa nu mai prajesc.

    Reply
    • Claudia V says

      March 27, 2017 at 6:24 pm

      Astea se leaga bine, sa stii! Am sa incerc si la cuptor ca sigur ies si-s mai sanatoase!

      Reply

Trackbacks

  1. Rețete festive cu pește și fructe de mare - Lecturi si Arome says:
    February 25, 2020 at 9:58 pm

    […] Chiftelute din pește – click aici […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

March 2017
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316