• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

March 6, 2017 · 11 Comments

Mucenici umpluti cu nuca (de post)

Aluaturi/Placinte· De post (vegan)

Spune si altora!
 801     
801
Shares

Mucenici umpluti cu nuca. Mucenici moldovenesti umpluti. Mucenici moldovenesti insiropati. Mucenicii moldovenesti cand se fac. Mucenici moldovenesti pufosi cu miere. Mucenici moldovenesti pufosi de dulce pentru 9 martie. 40 de mucenici, macinici, bradosi sau sfintisori copti in forma de 8 din aluat de post .

Daca saptamana trecuta am scris reteta de mucenici moldovenesti de post pufosi si aromati – vezi aici – astazi voi mai publica inca o reteta, tot de mucenici moldovenesti insa, de data asta nu una traditionala ci reinterpretata.

Adica vom face mucenici umpluti cu nuca. In varianta de post, pentru că așa s-a nimerit, ca anul acesta 9 martie să cadă într-o zi de post. Evident că se pot face și cu aluat ”de frupt”, procedând exact la fel ca și tehnică. Apasa AICI ca sa vezi cum se face cei din aluat de cozonac.

mucenici umpluti cu nuca

Iti poti da seama doar din titlul retetei ca ies mai buni asa, umpluti decat simpli. Practic seama cu un cozonac de post in miniatura, ca sa fac o comparatie. Doar ca acestia mai sunt si putin insiropati dupa ce sunt copti. Ca, de altfel, orice fel de mucenici moldovenesti.

Reteta aceasta, ca si celelalte de cozonac si de muncenici pe care le gasesti pe blog sunt de fapt retetele mamei mele si asa face de ani de zile aluatul de cozonac. Am facut si un filmulet cu ea cand invartea mucenicii. Pe de o parte pentru mine ca sa am amintire dar ca sa vedeti cum se fac. E mai usor asa decat sa explic in cuvinte. Dar o sa gasiti mai jos si varianta printabil (cu text) unde explic pe larg, in cuvinte, modul de preparare.

Apasa pe poza ca sa vezi cum se fac si mucenicii umpluti cu nuca din aluat de cozonac!

mucenici umpluți cu nucă și rahat lecturi și arome

Urmărește-mă și pe Facebook, Instagram, Youtube
Vino și tu în grupul de Facebook Lecturi și Arome
– apasă aici  pentru înscriere

5.0 from 1 reviews
Mucenici umpluti cu nuca (de post)
 
Save Print
Prep time
60 mins
Cook time
30 mins
Total time
1 hour 30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 12 portii
Ingrediente
pentru aluat
  • 700 grame de faina alba de grau tip 000
  • 300 ml apa carbogazoasa
  • 100 ml de suc de portocale
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 80 grame de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • o lingurita de sare
  • o lingurita de praf de copt
  • 40 grame de drojdie
  • coaja rasa de la o portocala
  • o lingura de esenta de vanilie
pentru sirop
  • 30o ml apa
  • 100 grame de zahar
  • coaja de la o portocala
pentru uns
  • 200 grame de nuca
  • 2 linguri de miere
  • 0 lingura de ulei
pentru nuca din interior
  • 250 grame de nuca
  • 20 grame de cacao
  • o lingura de esenta de rom
  • 100 grame de zahar
  • 100 ml apa
3.5.3226

Mod de preparare pentru reteta de mucenici umpluti cu nuca de post

  • Pentru a face aluatul de mucenici umpluti cu nuca, de post, procedati ca in reteta de mucenici moldovenesti de post – vezi aici.
  • Cat creste aluatul facem nuca amestecam nuca macinata, cu zaharul esenta si apa pana cand obtinem o compozitie de consistenta unei paste.
  • Dupa ce aluatul a dospit il impartim in bucati egale, de marinea unui pumn sau mai mici daca dorim ca mucenicii sa iasa mai micuti.mucenici umpluti cu nuca de post lecturi si arome
  • Luam o bucata de aluat si o intindem cu ajutorul sucitorului, asa cum se vede in imaginea de mai sus, apoi punem om lingura de nuca pe ea si o intindem.
  • Rulam bucata de aluat asa cum se vede in filmulet si ii dam forma cifrei 8.
NU uita sa te abonezi la canalul de Youtube
și, pentru a fi la curent cu ultimele retete video activeaza notificarile (click pe clopotel) 

  • Procedam la fel cu toate bucatile de aluat pregatite si le punem pe rand in tava in care am pus in prealabil hartie de copt.
  • Mai lasam mucenici pusi in tava sa creasca iar, asezand tava la loc caldut pentru un sfert de ora.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade.
  • Ungem cu putin ulei si dam la cuptor pentru 30 de minute dupa care ii scoatem si ii lasam la racit.
  • Intre timp facem si siropul astfel: fierbem apa cu zaharul si coaja de la portocala cat sa se topeasca zaharul si sa capete aroma siropul. Aproximativ 5 minute. Lasam la racit.
  • Dupa ce mucenicii si siropul s-au racit suficient, ajungand la temperatura camerei, ii trecem rapid prin acesta, ii asezam pe un platou si ii ungem cu ajutorul unei pensule cu putina miere dupa care presaram din belsug nuca macinata.
  • Evident, ca mancam cu mare pofta. Doar o singura data pe an facem mucenici moldovenesti, nu? :)

Pofta buna la mucenici umpluti cu nuca, de post!

mucenici umpluti de post cu nuca

Vezi mai jos si cum se fierb mucenicii muntenesti in sirop aromat


Spune si altora!
 801     
801
Shares
 
801
Shares
 801    
« Mucenici moldovenesti de post pufosi si aromati
Hummus cu sfecla rosie (pate de sfecla cu naut) »

Comments

  1. Roman Mari says

    March 10, 2017 at 5:12 am

    Senzationali! Deliciosi! Sunt foarte gustosi mai ales cand sunt calzi! Multumesc pentru reteta!

    Reply
    • Claudia V says

      March 10, 2017 at 8:03 am

      Ma bucur ca ti-au placut, Mari! Sa va fie de bine! :)

      Reply
  2. Cristina Dragomir says

    March 7, 2017 at 1:15 am

    arata delicios dar mie sigur nu imi ies. Nu mi-au iesit nici aia simpli anul trecut :D. Mai bine cumpar de la patiserie unul si imi fac pofta si gata.

    Reply
    • Claudia V says

      March 7, 2017 at 8:04 am

      Ei vezi… nu te stiu asa negativista, Cristina! Nu ti-au iesit anul trecut dar iti pot iesi anul acesta ;) Nu ai de unde sa stii. Important e sa incerc si sa fii tenace :p

      Reply

Trackbacks

  1. Mucenici moldovenești umpluți cu nucă și rahat - Sfințișori însiropați și pufoși - Lecturi si Arome says:
    March 12, 2019 at 2:57 pm

    […] anul trecut am încercat varianta de mucenici umpluți cu nucă dar de post – vezi aici rețeta – anul acesta am zis că nu ar strica să încerc aceeași variantă de mucenici moldoveneși […]

    Reply
  2. Tu știi în cât suntem astăzi cu adevărat? - SoftBlog says:
    March 10, 2018 at 9:33 am

    […] dacă tot am terminat articolul, mă pot duce să mănânc un mucenic moldovenesc și beau, dacă nu 40, macar un singur pahar de […]

    Reply
  3. Mucenici, măcinici, sfințișori sau bradoș? Semnificații și rețete | Selgros Cauta Pasiunea says:
    March 3, 2018 at 6:55 pm

    […] vedea AICI, în detaliu, cum se fac mucenicii copți din aluat de post și AICI o variantă mai modernă a acestora, adică umpluți cu […]

    Reply
  4. De ce facem mucenici pe 9 martie? 4 rețete delicioase de mucenici/sfinți - Lecturi si Arome says:
    March 2, 2018 at 9:25 am

    […] AICI o variantă mai modernă a acestora, adică umpluți cu […]

    Reply
  5. Cartea de rețete online a anului 2017 - Lecturi si Arome says:
    January 13, 2018 at 12:54 pm

    […] Mucenici umpluți cu nucă (de post) […]

    Reply
  6. Mucenici muntenesti fierti cu nuca si scortisoara - Lecturi si Arome says:
    March 9, 2017 at 5:22 pm

    […] si scortisoara. Mucenici moldovenesti am tot facut, ba de dulce, anul trecut, ba de post simpli sau umpluti cu nuca, anul acesta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]

    Reply
  7. Mucenici moldovenesti de post pufosi si aromati - Lecturi si Arome says:
    March 8, 2017 at 8:57 pm

    […] Vezi aici cum se fac mucenicii umpluti cu nuca (de post) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

March 2017
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Feb   Apr »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316