Nu sunt eu mare fan cartofi dar salata de cartofi cu peste afumat imi place. In orice combinatie si varianta. Ma refer la varianta in care se poate consuma si in timpul posturilor de peste an. Adica fara oua sau maioneza sau dressing de iaurt.
Este o reteta foarte simpla la care nici nu ai nevoie de cantitati exacte pentru a o face. Poti pune ce vrei in ea in functie de gusturile tale. Si cantitatile ingredientelor tot in functie de gusturile tale le poti regla. Nu e ceva ”batut” in cuie.
De baza sunt doua ingrediente fara de care nu ar exista salata de cartofi cu peste afumat: cartofii si pestele afumat. Restul poate varia. Eu am folosit ca si ingrediente ridichi si castraveti verzi, ceapa rosie, porumb si masline. Asta am avut la indemana in frigider. Este deci un bun mod de a recicla unele ingrediente ratacite prin camara sau frigider. O sa scriu totusi si niste cantitati ca sa ai de reper.
- 7-8 cartofi rosii fierti in prealabil
- 300 grame de peste afumat
- 5-6 ridichi
- 100 grame de boabe de porumb din conserva
- un castravete verde
- o ceapa rosie mare
- 100 grame de masline negre
- 50 ml de ulei de masline
- 25 ml de otet
- o lingurita de sare mare
- un sfert de lingurita de piper (optional)
Mod de preparare pentru salata de cartofi cu peste
- Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi de marime potrivita.
- Curatam pestele de oase si inlaturam pielita, dupa care il rupem bucati cu mana.
- Spalam ridichile si castravetii si ii taiem felii.
- Scurgem boabele de porumb din conserva.
- Curatam si taiem ceapa rosie fideluta sau mici cubulete.
- Optional putem taia si maslinele.
O alta varianta (cu ou) de salata de cartofi cu peste
o puteti vedea in reteta video de mai jos.
Nu uitati sa va abonati si sa activati clopotelul!
- Punem intr-un vas mic uleiul, otetul si sarea si le amestecam bine.
- Combinam intr-un castron incapator cartofii, pestele, maslinele, castravetele, porumbul, ceapa rosie, ridichile si turnam peste ele emulsia de ulei si otet.
- Amestecam si dam la rece pentru macar jumatate de ora ca sa sa intrepatrunda aromele si sa ia cartofii putin gust (mie personal mi se par ca au un gust fad).
- Servim simplu ca si aperitiv.
Pofta buna la salata de cartofi cu peste!
uite o reteta care suna foarte bine pentru mine. Intrebarea mea este ce tip de peste afumat ai folosit pentru ca nu sunt toate la fel si eu nu am gasit niciunul care sa imi placa pana acum. Poate tu ai incercat mai multe si ai gasit vreo marca mai buna.
Mai, eu am luat macrou afumat :p Ceva de la Penny dar nu mai stiu ce marca. Ma uit cand mai merg data viitoare si iti zic.