• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 6, 2017 · 5 Comments

Ciocolată de casa în foi de napolitană

Deserturi speciale

Spune si altora!
 3.2K     
3.2K
Shares

Ciocolată de casă în foi de napolitană

Rețeta de ciocolată de casă se numără, cred că sunteți și voi de acord, printre cele mai căutate, cel puțin în această perioadă festivă de dinaintea sărbătorilor de iarnă. În primul rând pentru că este o rețetă ușor de făcut și apoi, fie vorba între noi, cui nu îi place ciocolata? Mai ales cea făcută în casă. Este mult mai gustoasă decât cea cumpărată și știm și cu ce e făcută.

După ce am deslușit „tainele” rețetei de bază de ciocolată de casă pe care o aveam de la mătușa mea (vezi aici rețeta) am zis că e cazul să trec la un alt nivel. Adică să fac alte combinații, nu doar rețeta de bază. Așa că am făcut ciocolată de casă în foi de napolitană, rețeta care nu diferă prea mult de cea de bază și pe care o voi scrie astăzi.

ciocolată de casă în foi de napolitană

Practic, pe lângă ingredientele de bază necesare pentru a face ciocolată în casă, mai ai nevoie și de două foi de napolitană, foi pe care le găsești de cumpărat în comerț.

De asemenea. am mai adăugat în plus și niște nucă pentru a o face mai apetisantă. Dar față de rețeta de bază, am fiert mai puțin siropul de zahăr pentru ca ciocolata fierbinte să nu fie foarte tare legată, ca să o putem întinde.

Deci hai să vedem împreună cum se face, nu înainte de a mai face o precizare: pentru a face ciocolată în casă avem nevoie de un lapte praf de cofetărie. NU folosiți lapte praf din acela pentru bebeluși pentru că nu este bun.

Lapte praf de cofetărie găsiți în mai toate supermarketurile dar vă las și un link de unde îl puteți comanda online – vezi AICI – și nici măcar nu e scump, doar vreo 13 lei/kilogram.

5.0 from 1 reviews
Ciocolată de casa în foi de napolitană
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
5 mins
Total time
15 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 500 grame de lapte praf
  • 400 grame de zahar
  • 150 ml apă
  • 40 grame cacao
  • 125 grame unt
  • 100 nucă
  • 5 ml esență de rom/vanilie - opțional
3.5.3229

Mod de preparare ciocolată de casă în foi de napolitană

  • Pregătim ingredientele cântărindu-le.
  • Nuca o tocăm cu ajutorul unui cuțit după care o prăjim pentru câteva minute într-o cratiță. Atenție! Nuca se arde foarte ușor dacă nu suntem atenți!
  • Amestecăm pudra de cacao cu laptele praf într-un bol bine uscat.
  • Pregătim o tavă (de 18×24 cm am folosit eu) pe care o tapetăm cu folie alimentară și punem pe fundul acesteia una din cele două foi de napolitană.
  • Începem să preparăm siropul de zahăr astfel: punem zahărul și apa într-o cratiță metalică din inox sau emailată.
  • Încălzim pe foc mic amestecând mereu cu o lingură metalică solidă, ca să se dizolve totul.
  • Observăm cu atenție siropul și din momentul în care începe să fiarbă și să se formeze bule, inițial la mijlocul cratiței, apoi spre margini, cronometrăm 3 minute după care adăugăm untul, esențele și nuca.
  • Amestecăm bine pentru ca acesta să se topească în siropul de zahăr și mai cronometrăm încă 2 minute. În total trebuie să fierbem siropul 5 minute!
Vezi AICI rețeta de ciocolată de casă simplă – varianta printabila
și rețeta în format video, mai jos
Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube
pentru a fi la curent cu ultimele noutăți video!

  • După ce au trecut și ultimele 2 minute, dăm cratița deoparte de pe foc și începem să turnăm amestecul de lapte praf cu cacao.
  • Amestecăm bine și repede și mai adăugăm din amestec și tot așa. Trebuie să lucrăm foarte repede pentru ca ciocolata să nu apuce să se răcească.
  • După ce am amestecat totul foarte bine, cu o lingură metalică solidă, turnăm repede compoziția peste foaia de napolitană din tava pregătită la început.
  • Nivelăm bine ciocolata caldă încă și peste ea punem a doua folie de napolitană
  • Lăsăm totul la răcit câteva ore, sau chiar peste noapte, apoi tăiem ciocolata de casă în foi de napolitană în formele și de dimensiunile dorite.

ciocolată de casă în foi de napolitană

Să aveți spor la făcut ciocolată de casă în foi de napolitană!

Urmărește-mă și pe Instagram – click AICI

 


Spune si altora!
 3.2K     
3.2K
Shares
 
3.2K
Shares
 3.2K    
« Maioneză din gălbenuș crud (rețetă video)
Salată de năut cu ton și fasole verde »

Comments

  1. Dragomir Cristina says

    December 7, 2017 at 12:42 am

    n-am mai facut ciocolata de casa de nici nu mai stiu cand. Oricum buna ideea asta cu montatul ei in foi de napolitana, mai ales ca nu te mai murdaresti ca purcelul pe maini cand o savurezi.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 7, 2017 at 8:13 am

      :))) Ce simpatica esti :) Da, e cumva mai elegant asa ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Ciocolată de casă cu lapte praf din doar 5 ingrediente - Lecturi si Arome says:
    September 12, 2020 at 10:43 am

    […] AICI și rețeta de ciocolată de casă în foi de […]

    Reply
  2. Top 15 retete de prajituri festive pentru sarbatori - Lecturi si Arome says:
    December 2, 2019 at 10:43 am

    […] Ciocolata de casa cu napolitana – click aici […]

    Reply
  3. Prăjitură Rumba cu foi de napolitană (prajitură Mozaic) - Lecturi si Arome says:
    December 19, 2017 at 6:59 pm

    […] Cu dorința de a îmi diversifica colecția de prăjituri cu foi de napolitană m-am apucat de făcut cercetări pe net ca să vad ce altceva bun aș mai putea face cu acestea în afară de clasicele napolitane cu cremă caramel și cele cu cremă din rahat sau ciocolata în foi de napolitană. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

December 2017
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316