Budincă sărată de pâine cu gust de pizza
Mă bate gândul să întreb cui îi place pizza sau mai bine spus cui nu îi place. Cred că sunt foarte puține persoane care să refuze o bucățică de pizza.
Deși aceasta nu este o mâncare tradițional românească este foarte iubită și pe la noi. Mi se pare normal, zic eu, care mă număr printre iubitorii de pizza. Am locuit 5 ani în Italia și acolo practic i-am dat de gust, ca să zic așa. Iar pizza ca acolo, ca la ”mama ei” nu cred ca am mai mâncat la noi.
Am încercat să fac și eu acasă de multe ori. A ieșit bună dar nu ca cea din Italia. La urma urmei e ceva normal. O pizza adevărată nu se coace în cuptorul cu gaz dintr-o bucătărie. Dar, chiar dacă nu are același gust cea făcută acasa, tot mai bună e decât să o cumpăr semipreparată.
Bun, dar poate că uneori nu am chef să coc un blat dar am chef de pizza. Ce pot face? Iată că am găsit o soluție și pentru asta. Și nu doar pentru asta ci și pentru a valorifica cornurile primite de la școală sau pâinea uscată pe care nu o mai mănânci. Să spunem, deci #stoprisipademancare și să valorificăm la maxim ce avem prin frigider.
Cu alte cuvinte, zilele trecut am încercat o altă variantă de budincă de pâine, de data asta în varianta sărată. Cele două rețete de budincă de pâine varianta dulce se găsesc aici și aici.
Rețeta de budincă sărată de pâine se face foarte simplu și rapid. Trebuie doar puțină răbdare până se coace. În rest, ce pot zice, e atât de ușor de făcut încât poate și un copil să o gătească.
- 300 grame de pâine
- 400 grame de lapte
- 100 grame de caș ras
- 100 grame de salam
- 3 oua
- 3 linguri de parmezan ras
- 4 linguri de suc de roșii
- 2 linguri de ulei
- sare, piper sau fulgi de ardei iute după gust
Mod de preparare pentru budincă sărată de pâine cu gust de pizza
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de yena, ungând-o cu ulei.
- Rupem pâinea bucăți și o punem într-un vas încăpător.
- Batem ouăle și le amestecăm cu laptele și bulionul.
- Turnăm peste pâine, amestecăm bine și lăsăm să se înmoaie bine.
- Tăiem salamul cubulețe.
- Adăugăm salamul, brânza și parmezanul peste pâinea înmuiată.
- Potrivim gustul cu sare, piper sau fulgi de ardei iute.
- Turnăm compoziția în vasul pregătit din timp.
- Opțional presărăm puțin parmezan ras pe răzătoarea mare și dăm la cuptor pentru 50 de minute.
- Când se rumenește deasupra oprim cuptorul, scoate tava, tăiem și servi cu poftă.
Poftă bună la budincă sărată de pâine cu gust de pizza
LAURA C. says
Trebuie incercata!
Claudia Vasilache says
Neaparat!
Dragomir Cristina says
o reteta foarte rapida si numai buna de facut sambata cand nu am eu chef de gatit. Chiar sunt curioasa daca are gust de pizza.
Claudia Vasilache says
Eu zic ca are :) Dar gusturile mele or fi diferite de ale celorlalti :)