Omleta la cuptor cu creier si conopida
Iti povesteam zilele trecute ca am facut creier pane la cuptor (vezi aici reteta) si ca, in momentul in care l-am dezghetat si apoi fiert au mai ramas cateva bucatele de creier mai micute si care nu mergeau facute pane. Nu aveam cum sa le arunc, evident. Asa ca am incropit pe loc o reteta simpla in care sa le valorific cat mai bine.
Asa mi-a venit ideea de a le pune intr-o omleta facuta la cuptor. Dar, cum in frigider asteptau sa fie gatite si cateva bucati de conopida, fierte cu o zi inainte mi-am zis ca nu ar fi o rea idee sa le combin. Asa impusc doi iepuri dintr-o data: gatesc si resturile de conopida dar si cele de creier. Totul acoperit cu o ”paturica” de ou.
Ideea de a face omleta la cuptor cu conopida si creier a fost una super buna pentru ca din 4 oua si cateva resturi ramase mi-am hranit familia la masa de pranz. Ca sa fiu mai exact 3 persoane pentru ca cel mic are fixurile lui in ce priveste mancarea si nu e amator de incercari culinare. Inca! Sper sa isi revina. :)
- 4 oua
- 250 grame de conopida fiarta in prealabil
- 125 grame de creier fiert in prealabil
- 2 linguri de ulei
- 2-3 catei de usturoi (optional)
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare pentru omleta la cuptor cu creier si conopida
- Aprindem cuptorul la 180 de grade si pregatim o tava de yena. O ungem cu ulei.
- Batem bine ouale si adaugam sarea.
- Taiem conopida buchetele mai mici.
- Adaugam in oul batut conopida si creierul. Optional si usturoiul.
- Turnam compozitia la in tava si dam la cuptor pentru 30 minute.
- Inainte cu 5 minute de a fi gat presaram putin patrunjel tocat pe deasupra.
- Cand este gata scoatem tava din cuptor si servim cat este calda inca. Putem pune alaturi si cativa castraveciori murati.
Pofta buna la omleta cu creier si conopida!
Lazar Adrian says
ce bine arata!
Claudia V says
multumesc :)
Caietul Cristinei says
de obicei fac omleta la micul dejun si cred ca dureaza putin cam mult sa fierbi creierul, conopida, sa le scurgi si abia apoi sa prepari omleta si sa o pazesti la cuptor.
Claudia V says
Ideea retetei e sa folosesti ce ai din resturile ramase ;)