• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 2, 2017 · 8 Comments

Oua umplute cu pate de casa si maioneza

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 51     
51
Shares

Reteta de oua umplute cu pate de casa este un aperitiv clasic si nelipsit dintr-un meniu festiv. Alaturi de salata de boeuf este aperitivul preferat al romanilor. Sau, ma rog, a unei parti a acestuia.

Pe blog poti gasi diferite retete de oua umplute insa pe cea clasica inca nu am trecut-o in cartea virtuala de bucate ”Lecturi si Arome”. Asa ca, acum, de Revelion, am facut aceasta reteta pe care o stiu de cand eram mica: oua umplute cu pate de casa.

ouă umplute cu pate

Si, ca de obicei, asa cum v-am obisnuit de 3 ani incoace, inceputul de an inseamna retete noi pe care le-am pregatit pentru masa de sarbatoare dintre ani. In afara de reteta de oua umplute cu pate vor mai urma si alte retete de aperitive asa ca stati cu ochii pe blog si in zilele urmatoare.

Reteta de oua umplute cu pate de casa este una simpla si usor de facut. Avem nevoie de oua si pate. Pate-ul il putem face sau cumpara. Eu am preferat sa fac putin pate de casa, intr-o varianta rapida, avand si cateva bucati de ficat de rata uitate prin congelator si care se cereau gatite.

Asa ca reteta de astazi, de oua umplute este facuta cu pate de casa. Voi insa, daca nu aveti ficat pentru a face pate inlocuiti cu o pate dintr-o cutie de pate cumparata de la magazin.

5.0 from 1 reviews
Oua umplute cu pate de casa
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
30 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 8 oua umplute
  • 200 grame de ficat de rata/pui
  • o ceapa mica
  • una-doua linguri de smantana
  • 5-6 linguri de maioneza cu smantana
  • sare, piper dupa gust
3.5.3226

Mod de preparare pentru reteta de oua umplute cu pate de casa

  • Incepem prin a face pate-ul de casa. punem intr-un vas ficatul si ceapa taiata in patru. Adaugam apa cat sa il cuprinda si putina sare si lasam la fiert aproximativ 15-20 de minute, pana cand este gata (daca infingem furculita in el trebuie sa fie moale). Lasam la racit, timp in care ne ocupam de oua.
  • Punem ouale intr-un vas incapator si le acoperim cu apa.
  • Fierbem ouale tari si cand sunt gata le scurgem de apa in care au fiert si le punem in apa rece.
  • Cat se racesc ouale face pate-ul de casa astfel: taiem ficatul bucati si il punem impreuna cu ceapa si o lingura de smantana in robot (eu am folosit un chopper – ca acesta de aici).
  • Mixam bine cateva minute pana cand se transforma intr-o pasta. Adaugam sare si piper dupa gust si la nevoie inca o lingura de smantana. Nota: se poate folosi si unt in loc de smantana.
  • Lasam la racit dupa care le curatam de coaja, le taiem in doua si scoate, cu ajutorul unei lingurite galbenusul.
  • Punem galbenusul intr-un vas si il pasam cu furculita pana cand il facem pasta dupa care il amestecam cu pate-ul.
  • Cu ajutorul unei lingurite, sau mai elegant cu un posh, umplem golurile ramase in albusuri in urma scoaterii galbenusurilor cu pasta de galbenus si pate.
  • Asezam pe un platou si pe deasupra turnam in fir subtire putina maioneza subtiata cu smantana. Se poate folosi doar maioneza daca doriti. Mie mi se par mai bune cu sos de maioneza si smantana asa cum am folosit in reteta de oua umplute cu ton – vezi aici. Daca dorim, daca nu avem probleme de sanatate, putem pune mai mult sos de maioneza.
  • Decoram cu bucatele de maslina, gogosar murat si patrunjel proaspat. Dam la rece pana in momentul servirii.

oua umplute cu pate de casa

Pofta buna la oua umplute cu pate de casa!


Spune si altora!
 51     
51
Shares
 
51
Shares
 51    
« Carte de bucate – luna decembrie 2016
Salata de ciuperci cu maioneza si muraturi »

Comments

  1. Cristina Dragomir says

    January 2, 2017 at 9:50 pm

    tot cu oua si chestii grele? Noi de maine o mai dam si pe legume si salate ca deja… ne intoxicam.

    Reply
    • Claudia V says

      January 2, 2017 at 9:52 pm

      Pai… la mine e traditie sa postez in primele zile ale anului ce am gatit pentru Revelion asa ca… vor mai fi ”chestii grele” la capitolul nou aparut pe blog.
      Daca urmaresti pagina de Facebook ai sa vezi ca acolo mancam ”subtire” ;)
      Eu drept sa zic as manca doar aer daca s-ar putea :)))

      Reply
  2. Laura C. says

    January 2, 2017 at 9:29 pm

    Arată foarte frumos!

    Reply
    • Claudia V says

      January 2, 2017 at 9:50 pm

      Multumesc! Sunt si foarte bune ;)

      Reply

Trackbacks

  1. Maioneză din gălbenuș crud (rețetă video) - Lecturi si Arome says:
    December 28, 2021 at 5:28 pm

    […] cine nu are pe masă o porție de salată boeuf sau una de ouă umplute, o salată rusească cu pește sau un platou cu salată de ceapă marinată și chifteluțe. Ca să […]

    Reply
  2. Salata de ciuperci cu maioneza si muraturi - Lecturi si Arome says:
    June 14, 2021 at 8:18 am

    […] obisnuit deja. Adica retete noi pe care le-am avut noi pe masa festiva. Ieri am publicat reteta de oua umplute cu pate de casa iar maine va urma o alta reteta de aperitiv: salata de peste afumat.5.0 from 3 reviewsSalata de […]

    Reply
  3. Cotlet de porc la cuptor cu vin. Rețetă de friptură fragedă și gustoasă - Lecturi si Arome says:
    March 4, 2019 at 8:46 pm

    […] de meniu, cu preparate tradiționale pentru o masă festivă, gen ouă umplute cu pate de casă (vezi aici rețeta) sau salată boeuf (vezi aici rețeta), icre, pate de casă din ficat de pui (vezi aici rețeta), […]

    Reply
  4. Ce poti face cu ouale ramase de la Paste - Lecturi si Arome says:
    April 17, 2017 at 5:12 pm

    […] Oua umplute cu pate de casa si maioneza – click aici […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

January 2017
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316