• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 27, 2017 · 5 Comments

Gem de fragute pentru iarna

Dulceturi/Conserve· vegane (de post)

Spune si altora!
  •  
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares

Gem de fragute pentru iarna

Săptămâna trecută am făcut o mulțime de dulceață și gem. S-au copt căpșunile, cireșele dulci, cireșele amare, vișinele și zmeura. Deși a nins, dacă ții minte, când erau copacii înfloriți și credeam că anul ăsta nu vor mai dori copacii, iată că nu a fost așa.

Din contra văd că este un an bogat, iar copacii au rodit neașteptat de bine. Așa că am avut mult de treabă pentru a pune la păstrare recolta peste iarnă. Am mâncat pe săturate, am făcut gem și dulceată dar am și pus la congelator din ce fructe am avut din producția proprie.gem de fragute

Așa că va urma pe blog o serie de rețete de sezon cu fructe și despre fructe. Despre conservarea lor pe iarnă. Am văzut că multe persoane sunt interesate de acest subiect. Așa că azi o să încep cu gemul de frăguțe. Nu știu căți dintre voi mai aveți frăguțe dar e bine să trec rețeta în cartea de bucate a blogului. Prinde bine anul viitor.

Frăguțele sunt ca niște căpșuni mai mici așa că dacă mai găsești căpșuni le poți înlocui cu frăguțele poți face, după aceeași rețetă gem de căpșuni. Iți povesteam zilele trecute că am mai folosit o porție mare cu frăguțe la un smoothie cu unt de arahide (vezi aici rețeta).

Gem de fragute pentru iarna
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
1 hour
Total time
1 hour 30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Conserva pentru iarna
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 3 kilograme de frăguțe
  • 1,5 kilograme de zahăr
  • zeama de la o lămâie
3.5.3226

Mod de preparare gem de fragute pentru iarnă

  • Spălăm frăguțele, dăm deoparte codițele și le punem într-o oală încăpătoare, ideal în care nu facem altfel de mâncare ci doar gem și dulceață.
  • Turnăm peste ele zahărul, acoperim și lăsăm până a doua zi pentru ca acesta să se topească și frăguțele să lase zeamă.
  • A doua zi punem oala pe aragaz, la foc mediu și lăsăm să fiarbă până când se leagă gemul.
  • Din când în când îndepărtăm spuma care se formează și ștergem pereții vasului pentru a evita caramelizarea zahărului. Putem folosi un burete de vase special pentru asta sau o pensulă pe care le înmuiem în apă rece înainte de a șterge vasul.
  • Spre final adăugăm și zeama de lămâie. Facem testul cu picătura și dacă observăm că este gata turnăm gemul în borcanele sterilizate în prealabil în cuptor.
  • Punem capacele, întoarcem borcanele cu fața în jos și le acoperim cu o păturică lăsându-le astfel să se răcească lent.
  • Etichetăm și punem în cămară până în momentul în care îl vom consuma.

Spor la făcut gem de frăguțe!

Rețeta în format video o poți vedea aici

Nu uita sa te abonezi și tu pentru a fi la curent cu ultimele rețete video!


Spune si altora!
  •  
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    8
    Shares
  •  
    8
    Shares
  •  
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
« Smoothie cu unt de arahide și frăguțe (căpșuni)
Cum poti conserva ardeii copti pentru iarna. 3 metode simple »

Comments

  1. cristina dragomir says

    June 27, 2017 at 10:22 pm

    poti sa crezi ca la 33 de ani, adica azi, aflu si eu cum arata fragutele? Eu tocmai ma uitam la ele si ma gandeam ca ai gresit poza si ca alea sunt capsune.

    Reply
    • Claudia V says

      June 28, 2017 at 5:20 am

      Sun ca si capsunele doar ca muuult mai micute si mai enervante cand trebuie sa le dai coditele jos :))))

      Reply
    • Sorin says

      June 28, 2017 at 9:28 pm

      Cristina, nu cred ca ar trebui sa te “lauzi” cu faptul ca tu nu stii cum arata fragii. Unde ai trait puna acum?

      Reply
      • Claudia V says

        June 29, 2017 at 5:51 am

        De ce toata lumea ar trebui sa stie cum arata fragii? Si de ce trebuie sa luam la intrebari pe altii? :)

        Reply

Trackbacks

  1. Gem de zmeură pentru iarnă - Lecturi si Arome says:
    July 3, 2017 at 8:01 am

    […] Se fac ușor și modul de preparare e identic cu cel din rețeta de gem de frăguțe – vezi aici. Gem de zmeura pentru iarna   Save Print Prep time 24 hours Cook time 45 mins […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

June 2017
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
« May   Jul »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316