• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

June 12, 2017 · 7 Comments

Piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola

cu carne· Feluri de baza

Spune si altora!
 82     
82
Shares

Piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola

Astăzi avem în ”meniul virtual” o nouă rețetă care face parte din proiectul proiectul pe care l-am început acum câteva luni împreună cu prietenii de la Selgros Bacău, piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola.

Cred că îți mai aduci aminte că am plănuit să merg la Selgros și să discut cu sefii de la raioanele de food & baverage, de a le cunoaște pasiunile dar mai ales de a culege de la ei rețete pe care să le pregătesc apoi acasă și să vi le arăt și vouă publicându-le pe site.piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola

După ce de la seful raionului de peste am aflat cum se gătește o rândunică de mare, apoi șeful raionului de carne mi-a sugerat să fac un stufat de miel, acum a venit rândul să trec pe la raionul de brânzeturi unde am stat puțin de vorbă cu doamna Rusu Oana, o persoană deschisă și comunicativă, care este șefa raionului de lactate.

Doamna Oana mi-a prezentat puțin raionul de lactate și mi-a povestit că discută cu mulți dintre clienții fideli ai acestui raion și fac schimb de rețete. Rețeta de astăzi, de piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola este atât una dintre preferatele și o recomandă des clienților fideli cu care face deseori schimb de rețete.

Rețeta de piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola este o rețetă simplă și evident rapidă, care nu are cum să nu te cucerească pentru că rezultatul este unul super delicios.

Dar hai să vedem împreună cum se face un piept de pui în sos de brânză Gorgonzola și mai ales de ce ingrediente avem nevoie, ingrediente pe care le-am luat de la Selgros pentru că aici găsești de toate.

1.0 from 1 reviews
Piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
15 mins
Total time
25 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de bază
Cuisine: Românească
Serves: 4 portii
Ingrediente
  • 500 grame de piept de pui
  • 125 grame de unt
  • 200 grame de brânză Gorgonzola
  • 500 ml de smântână lichidă
  • o jumătate de linguriță de sare
  • un sfert de linguriță de piper
  • o mână de pătrunjel tocat mărunt
  • nuci prăjite - opțional
3.5.3226

Mod de preparare pentru rețeta de piep de pui în sos cu brânză Gorgonzola

  • Tăiem pieptul de pui felii, ca pentru snițele.
  • Presăram pe feliile de carne sare și piper.
  • Încingem o tigaie antiaderentă sau o tigaie tip grill.
  • Prăjim feliile din carne de pui pe fiecare parte, până își schimbă culoarea, după care le dăm deoparte.
  • Pentru a pregăti sosul cu brânză Gorgonzola începem prin a tăia bucăți brânza.
  • Încingem o tigaie și adăugăm untul.
  • Când acesta s-a topit adăugăm bucățile de Gorgonzola și smântâna lichidă. Amestecăm omogenizăm.
  • Cand brânza s-a topit și s-a format sosul adăugăm bucățile de carne și lăsăm puțin, circa 5 minute, să fiarbă împreună cu sosul pentru a lua din gustul acestuia.
  • La final presărăm pătrunjel tocat mărunt și, pentru un plus de savoare, câteva nuci tocate grosier și prăjite în prealabil cu puțină sare.
  • Servim fie simplu, fie cu o garnitura de cartofi natur (recomandarea doamnei Oana de la Selgros).

Sa aveți poftă la piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola!


Spune si altora!
 82     
82
Shares
 
82
Shares
 82    
« Cum să faci ganache de ciocolată neagră
Cartofi fierți și prăjiti cu mărar (de post) »

Comments

  1. Elle says

    January 22, 2018 at 11:11 pm

    Doamna de la Selgros a cam exagerat cu branzica… 200g??? Foarte mult ! Si inca o treaba cu “cuisine” .. nu este deloc romaneasca ;)

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      January 23, 2018 at 8:10 am

      Elle, fiecare are gusturile lui…. Uite, de exemplu am o prietena care mi-a zis ca ea prefera prajiturile foarte dulci.Eu nici sa nu aud de ele. Asa ca…fiecare cu ce ii place.

      Reply
  2. cristina dragomir says

    June 12, 2017 at 11:22 pm

    arata demential. Poate pentru un dezmat de weekend sa ne incumetam la asa preparat :D Prea multe calorii pentru cat nee chinuim zilele astea sa dam 100 de grame jos.

    Reply
    • Claudia V says

      June 13, 2017 at 7:23 am

      Mai, sa stii ca da, e plin de calorii dar… ce gust… mmm… divin! Din cand in cand sa mai uitam si de ceva calorii ca merita :p

      Reply

Trackbacks

  1. Cartea de rețete online a anului 2017 - Lecturi si Arome says:
    January 13, 2018 at 12:55 pm

    […] Piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola […]

    Reply
  2. Conopidă la cuptor cu piept de pui - Lecturi si Arome says:
    October 30, 2017 at 1:39 pm

    […] lor, câteva rețete simple și ușor de făcut. Am gătit un peste delicios, un stufat de miel, un piept de pui cu sos Grogonzola și am descoperit placa de sare pentru gătit. Adică am trecut pe la raioanele de pește, carne, […]

    Reply
  3. Paste cu sos din brânză Gorgonzola și nuci - Lecturi si Arome says:
    August 9, 2017 at 8:41 am

    […] ce am încercat rețeta de piept de pui cu sos Gorgonzola (vezi aici) și am văzut cât e de bun, mi-a venit ideea să încerc și o rețetă cu acest sos dar fără […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

June 2017
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
« May   Jul »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316