Piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola
Astăzi avem în ”meniul virtual” o nouă rețetă care face parte din proiectul proiectul pe care l-am început acum câteva luni împreună cu prietenii de la Selgros Bacău, piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola.
Cred că îți mai aduci aminte că am plănuit să merg la Selgros și să discut cu sefii de la raioanele de food & baverage, de a le cunoaște pasiunile dar mai ales de a culege de la ei rețete pe care să le pregătesc apoi acasă și să vi le arăt și vouă publicându-le pe site.
După ce de la seful raionului de peste am aflat cum se gătește o rândunică de mare, apoi șeful raionului de carne mi-a sugerat să fac un stufat de miel, acum a venit rândul să trec pe la raionul de brânzeturi unde am stat puțin de vorbă cu doamna Rusu Oana, o persoană deschisă și comunicativă, care este șefa raionului de lactate.
Doamna Oana mi-a prezentat puțin raionul de lactate și mi-a povestit că discută cu mulți dintre clienții fideli ai acestui raion și fac schimb de rețete. Rețeta de astăzi, de piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola este atât una dintre preferatele și o recomandă des clienților fideli cu care face deseori schimb de rețete.
Rețeta de piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola este o rețetă simplă și evident rapidă, care nu are cum să nu te cucerească pentru că rezultatul este unul super delicios.
Dar hai să vedem împreună cum se face un piept de pui în sos de brânză Gorgonzola și mai ales de ce ingrediente avem nevoie, ingrediente pe care le-am luat de la Selgros pentru că aici găsești de toate.
- 500 grame de piept de pui
- 125 grame de unt
- 200 grame de brânză Gorgonzola
- 500 ml de smântână lichidă
- o jumătate de linguriță de sare
- un sfert de linguriță de piper
- o mână de pătrunjel tocat mărunt
- nuci prăjite - opțional
Mod de preparare pentru rețeta de piep de pui în sos cu brânză Gorgonzola
- Tăiem pieptul de pui felii, ca pentru snițele.
- Presăram pe feliile de carne sare și piper.
- Încingem o tigaie antiaderentă sau o tigaie tip grill.
- Prăjim feliile din carne de pui pe fiecare parte, până își schimbă culoarea, după care le dăm deoparte.
- Pentru a pregăti sosul cu brânză Gorgonzola începem prin a tăia bucăți brânza.
- Încingem o tigaie și adăugăm untul.
- Când acesta s-a topit adăugăm bucățile de Gorgonzola și smântâna lichidă. Amestecăm omogenizăm.
- Cand brânza s-a topit și s-a format sosul adăugăm bucățile de carne și lăsăm puțin, circa 5 minute, să fiarbă împreună cu sosul pentru a lua din gustul acestuia.
- La final presărăm pătrunjel tocat mărunt și, pentru un plus de savoare, câteva nuci tocate grosier și prăjite în prealabil cu puțină sare.
- Servim fie simplu, fie cu o garnitura de cartofi natur (recomandarea doamnei Oana de la Selgros).
Sa aveți poftă la piept de pui în sos cu brânză Gorgonzola!
Elle says
Doamna de la Selgros a cam exagerat cu branzica… 200g??? Foarte mult ! Si inca o treaba cu “cuisine” .. nu este deloc romaneasca ;)
Claudia Vasilache says
Elle, fiecare are gusturile lui…. Uite, de exemplu am o prietena care mi-a zis ca ea prefera prajiturile foarte dulci.Eu nici sa nu aud de ele. Asa ca…fiecare cu ce ii place.
cristina dragomir says
arata demential. Poate pentru un dezmat de weekend sa ne incumetam la asa preparat :D Prea multe calorii pentru cat nee chinuim zilele astea sa dam 100 de grame jos.
Claudia V says
Mai, sa stii ca da, e plin de calorii dar… ce gust… mmm… divin! Din cand in cand sa mai uitam si de ceva calorii ca merita :p