Reteta asta de crema de macrou afumat o tin ”in sertar” de ceva timp si acum i-a venit randul sa o public. Ma gandesc ca poate de Florii vei vrea sa incerci o retete cu peste, un pic altfel. Iti spun insa, inca de la inceput ca nu e o reteta cu peste care sa poata fi facuta in post pentru ca e o crema de macrou cu branza.
Ideea mi-a venit pornind de la crema de peste pe care am facut-o acum ceva timp dar cu smantana (vezi aici reteta). Mi-am zis ca nu o fi o idee rea sa pun in loc de smantana o crema de branza gen Philadelphia ca sa intelegi la ce ma refer.
Este o reteta rapida, usor de facut si gustoasa. Cel putin asa mi s-a parut mie. Sper sa fie si pe gustul tau. Este un aperitiv pe care il poti face pentru o masa de sarbatoare sau pur si simplu sa o incluzi in meniul de zi cu zi.
- 300 grame de macrou afumat
- 100 grame de crema de branza
- 50 grame de smantana
- zeama de la o jumatate de lamaie
Mod de preparare pentru crema de macrou afumat
- Curatam foarte bine macroul de oase si dam deoparte pielea acestuia rupandu-l totodata in bucati mai mici.
- Punem in blender (minitocator) pestele, crema de branza, smantana si zeama de la o jumatate de lamaie si mixam bine pana cand se transforma totul intr-o pasta.
- Servim ca si aperitiv, intinsa pe felii de paine sau de castraveti.
Pofta buna la crema de macrou afumat!
mie chiar imi place mult pestele afumat, dar chiar nu-mi imaginez cum se combina gusturile in crema asta. mi-e teama sa o incerc, sa nu ma bata mama ca arunc mancarea :D
Mie mi-a placut :) Dar acum na, depinde de gusturi :p