Salată de năut cu ton și fasole verde
În iarna asta, poate mai mult decât niciodată am simțit nevoia să includ în meniul nostru mai multe salate și mai puțină carne. Asta contrar celor ce se spune despre anotimpul rece care te imbie să susții organismul oferindu-i mai multe proteine din carne, mai ales carne grasă.
Proteine însă se pot găsi și în leguminoase precum năutul pe care îl poți foarte ușor pregăti dacă îl ai la îndemână sub formă de conservă. Da, stiu ce veți spune, că e mai sănătos să îl fierbi chiar tu acasă dar mie nu mi-a reușit.
Secretele fierberii fasolei uscate le-am descoperit și testat în timp (vezi aici). Cu lintea nu am avut probleme la fiert și gătit. Însă cu năutul boabe, uscat, nu m-am înțeles deloc. Și cum nu vreau să renunț la a-l consuma îmi cumpăr conserve de năut.
Preferatele mele fiind cele de la Sun Food. Am mai încercat și alte mărci dar a trebui să mai fierb năutul înainte de a-l consuma. Acesta însă este perfect atunci când vrei să faci rapid o salată cum este această salată de năut cu ton și fasole verde.
Eu am avut niște fasole verde pusă din vară la congelator (vezi aici cum) și acum am profitat de ea adăugând-o în salată. În plus, mi-a mai făcut cu ochiul și o conservă de ton. Combinate între ele a ieșit un fel de mâncare gustos și sățios. Și mai ales rapid de făcut!
- o cutie de conservă de năut (de 420 grame)
- o cutie de conservă de ton în suc propriu
- 250 grame de fasole verde congelată
- o roșie medie
- un castravete verde mic
- o ceapă medie
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- sare după gust
Mod de preparare salată de năut cu ton și fasole verde
- Scurgem năutul și tonul din conservă.
- Spălăm, curățăm și tăiem mărunt roșia, castravetele, ceapa.
- Punem fasolea verde așa congelată în apă cu sare care clocotește și o fierbem 10 minute. Se poate folosi și fasole verde din conservă, caz în care nu se mai fierbe.
- După ce s-a fiert o scoatem din apă și o lăsăm la răcit. Dacă este în bucăți prea mari o tăiem mai mic.
- Punem într-un castron tonul, năutul și legumele, adăugăm ulei, zeamă de lămâie și sare după gust.
- Servim cu poftă!
Poftă bună la salată de năut cu ton și fasole verde!
Dragomir Cristina says
hmm, eu sunt fan al salatei verzi cu ceapa si ton, deci nu cred ca as strica gustul tonului amestecandu-l cu nautul care nu prea se prinde de mine :D.
Claudia Vasilache says
Daca iti zic ca ieri am facut si bors cu naut… :))) Incerc diverse combinatii ca sa nu ma plictisesc.