Ghebe cu maioneză făcute un pic altfel
Așa cum ți-am povestit și când am scris zilele trecute rețeta de ghebe cu smântână, odată cu acest fel de mâncare am vrut să încerc și altceva, tot cu ghebe. Așa că am făcut și o porție de ghebe cu maioneză.
Însă nu le-am făcut așa cum te-ai aștepta, amestecând maioneza cu ghebele fierte. Le-am prăjit mai întâi cu puțină ceapă. Adică am procedat exact ca la în prima parte a rețetei de tocană de ghebe cu smântână.
Am prăjit o ceapă, am adăugat ghebele și le-am mai fiert puțin cu niște vin până acesta s-a evaporat. După ce s-au răcit am adăugat usturoi verde și maioneză. A ieșit un fel de mâncare, un aperitiv, de fapt, interesant, zic eu.
Vezi AICI cum se pun ghebele la marinat pentru iarnă
Sau cel puțin altfel. Dacă nu îți surâde ideea să încerci această variantă poți proceda mai simplu, ca în rețeta de ciuperci cu sos de maioneză și usturoi – vezi aici.
- - pentru ghebe
- 250 grame de ghebe fierte în prealabil
- o jumătate de ceapă
- 50 ml de vin alb sec
- 2-3 linguri de apă
- o lingură de ulei
- sare, piper
- câteva fire de usturoi verde
- - pentru maioneză
- 1gălbenuș de ou
- 100 ml de ulei
Mod de preparare pentru ghebe cu maioneză
- Ghebele, fierte și răcite, le tocăm mărunt.
- Curătăm ceapa și o tocăm mărunt.
- Încingem uleiul în tigaie și adăugăm ceapa. Lăsăm să se rumenească jumătate de minut după care adăugăm apa cât să le cuprindă și o fierbem înăbușit până scade apa și ceapa se înmoaie.
- Adăugăm ghebele și apoi vinul și gătim în continuare până scade lichidul și se evaporă alcoolul din vin.
- Lăsăm la răcit și între timp facem dintr-un gălbenuș crud și cei 100 ml de ulei o maioneză pe care o adăugăm peste ghebele răcite și tocate.
- Potrivim gustul cu sare și piper și adăugăm usturoiul verde tocat mărunt.
- Servim ca și aperitiv puse pe o felie de pâine proaspăt scoasă din cuptor.
Să aveți poftă la ghebe cu maioneză gătite altfel
Vezi mai jos cum se fac ghebele cu roșii!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
Click pe clopoțel pentru a afla când public o rețetă nouă!
Antoaneta says
Ce bine arata!!!
Ieri am facut ciuperci cu maioneza, dar nu am adaugat usturoi pisat si marar tocat pentru ca asa a fost cererea :(
Claudia Vasilache says
Multumesc! Da, pai e o reteta versatila si se poate adapta gusturilor fiecaruia ;)
Dragomir Cristina says
reteta de maioneza de post nu ne dai? Eu am incercat cu cartof, dar mi-a iesit o varza. Mie mi-ar placea sa le fac in zilele de post.
Claudia Vasilache says
Buna idee! Uite ca imi trec pe lista ca sa fac si o reteta de acest gen. Merci de sugestie!
Claudia says
Stiu ca a fost foarte gustos.Si mama le-a pregatit la fel,doar ca a folosit galbiori.
Claudia Vasilache says
Super! Sunt buni si galbiorii ;)