Mancare de linte cu sos de rosii (de post)
Sper ca si tie iti place lintea la fel ca si mie si o sa te bucuri de aceasta noua reteta simpla pe care o voi publica azi. Cum suntem in plin post al Pastelui nu putea sa fie decat o reteta de post pentru o mancare simpla si savuroasa. O mancare de linte cu sos de rosii facuta asa cum faci de obicei o fasole de post, de exemplu.
Cum fasolea fierbe mai greu poate fi inlocuita cu succes de linte. Lintea este si spornica si sanatoasa daca o consumi. Este un aliment bogat in antioxidanti, minerale si acid folic. Este una dintre leguminoasele cele mai usor de digerat asa ca nu ar trebui sa o ocolim. Combinata cu orez si legume ar trebui sa fie nelipsita dintr-un meniu vegetarian bogat in proteine dar sarac in grasimi. A, si sa nu uit! Are un exceptional continut de fibre alimentare, solubile dar mai ales insolubile, eficiente in combaterea constipatiei.
Multe ar fi de spus despre cat de benefic este consumul de linte insa nu acesta este subiectul de astazi ci o simpla dar gustoasa mancare de linte cu sos de rosii. Hai sa vedem cum se poate face!
- 250 grame de linte verde
- o ceapa
- un morcov mic
- doua linguri de ulei de masline
- 400 ml suc de rosii
- o lingura de sare
- un varf de cutit de piper
- un sfert de lingurita de fulgi de chilli
Mod de preparare pentru reteta de mancare de linte cu sos de rosii
- Cu o seara inainte punem lintea la intr-un vas in care adaugam apa rece cat sa o acopere si adaugam un lingurita de otet.
- A doua zi scurgem lintea de apa in care a stat peste noapte si o clatim bine.
- Adaugam alta apa cat sa o cuprinda si punem la fiert pana cand boabele de linte devin moi In functie de cat de veche este lintea, aceasta poate sa fiarba mai repede sau mai greu. Oricum in 30-35 de minute poti deja sa o incerci si cand vezi ca bobul este moale poti opri focul si scurge lintea de zeama.
- Intre timp curatam ceapa si morcovul. Taiem ceapa marunt si morcovul il dam pe razatoarea mica.
- Punem uleiul intr-o tigaie si il incingem dupa care adaugam ceapa tocata marunt. Lasam sa se caleasca jumatate de minut dupa care adaugam si morcovul.
- Punem peste ele o canita cu apa(sau zeama de la fiert daca am pastrat), ca sa nu prajim ci mai degraba sa le inabusim si lasam sa fiarba pana cand scade apa.
- Adaugam lintea, sarea, piperul, fulgii de chilli (optional) si sucul de rosii.
- Lasam sa fiarba, la foc mediu, pana cand sosul scade si ajunge la consistenta dorita.
- Cand este gata oprim focul si servim fie ca si garnitura fie ca si fel principal.
Pofta buna la mancare de linte cu sos de rosii (de post)!
Eater says
Arata delicios, am sa incerc si eu !