Saptămâna trecută aveam chef să mănânc ceva dulce gen placintă. Timp ca sa pregatesc un aluat pentru a face niste placinte poale-n brâu ca acestea de aici, sau chiar un cozonac cu brânza ca acesta nu aveam.
Așa că am improvizat ceva simplu, folosind un aluat de foietaj cumpărat. Din cand in cand mai cumpăr aluat de foietaj gata făcut pentru a-l avea în caz de urgență. Așa cum este cel despre care ți-am spus. Da, pofta e o urgență. Iar lipsa de timp e cronică. Cred că ai simțit și tu asta.
Însă pentru a face acești melcișori din aluat de foietaj nu ai nevoie nici de mari cunostințe tehnice în ale gătitului și nici nu îți răpește mult timp pe care deja nu îl ai.
Cu un aluat de foietaj cumpărat deja, cu un borcan de gem pus din toamnă în cămară, la păstrare, conservând astfel fructele avute la îndemână plus ceva nucă macinată ai rezolvat rapid problema. Este o rețetă de post simplă și ușor de făcut care te scoate de multe ori din încurcătură.
- 400 grame de aluat de foietaj
- 350 grame de gem asortat
- 100 grame de nuca macinata
Mod de preparare pentru rețeta de melcișori cu nucă și gem
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim tava de la cuptor. Punem pe ea hârtie de copt.
- Amestecăm gemul cu nuca măcinată.
- Întindem foaia de aluat de foietaj pe masa de lucru.
- Ungem foaia cu amestecul de nucă și gem întinzându-l uniform pe toată suprafața.
- Rulam strând pe lungime obținând un sul de aluat umput cu gem.
- Tăiem, cu ajutorul unui cuțit bucăți late cam de un deget și le așezăm în tavă
- Dăm tava la cuptor pentru 20 minute, până când se rumenesc melcișorii noștri.
- Când sunt gata scoatem tava din cuptor, lăsăm la răcit, presărăm zahăr pudră și servim cu poftă.
Poftă bună să aveți!
[…] Melcișori din aluat de foietaj cu nucă […]