Salată de conopidă cu maioneză și usturoi
Rețeta de salată de conopidă cu maioneză și usturoi este una extrem de ușor de făcut. Este însă un aperitiv gustos care poate sta cu mândrie pe mesele de sărbătoare alături de o salată de fasole verde cu maioneză sau ciupercuțe cu maioneză și usturoi.
Practic nu e mare lucru de povestit despre modul de preparare al acestui aperitiv simplu. Ai nevoie de o conopidă, evident și niște maioneză. Gustul îl reglezi adăugându-i puțin usturoi. Și gata salata de conopidă cu maioneză și usturoi.
Ideal ar fi să faci chiar tu acasă maioneza mai ales că nu e greu deloc să o pregătești. O poți face rapid, cu mixerul vertical (ca acesta de aici) sau în stil clasic, adăugând treptat uleiul și amestecând cu o lingură de lemn până când se incorporează tot uleiul și se formează maioneza.
Pentru a-ți fi de ajutor am făcut chiar și un video, destul de explicit, zic eu, din care să înveți cum să faci maioneză chiar dacă nu ai un mixer la îndemână. Găsești acest filmuleț la finalul rețetei dar și în scris aici. Acum hai să vedem cum se face salata de conopidă cu maioneză și usturoi.
- maioneză dintr-un ou (vezi video la final)
- 300 grame de conopidă fiartă în prealabil
- 1 sau 2 căței de usturoi
- sare, piper, după gust
Mod de preparare pentru salată de conopidă cu maioneză și usturoi
- Conopida, fiartă în prealabil în apă cu sare, o tăiem bucăți mai mici, de dimensiunea dorită
- Curățăm și pasăm cățeii de usturoi cu ajutorul presei speciale.
- Amestecă usturoiul cu maioneza.
- Adăugăm maioneza peste bucățile de conopidă tăiate mai devreme și amestecăm bine.
- Reglăm gustul cu sare și piper în funcție de cum ne place.
- Dăm la frigider pentru câteva ore ca să se întrepătrundă gusturile și apoi servim ca și aperitiv.
Să aveți poftă la salată de conopidă cu maioneză și usturoi!
petrica says
cum se fierbe conopida? cat timp? ce fel de apa? de mare, de izvor? se pune ceva in apa in care fierbe conopida? sare piper? stiu si eu….
Claudia Vasilache says
Folositi apa potabila, de la robinet. Nu trebuie apa speciala pentru a o fierbe. Puneti putina sare in apa si cand incepe sa fiarba adaugati conopida si o lasati aproximativ 10 minute daca o doriti mai tare, 15 minute daca o doriti mai moale. Depinde de gusturi.
Dragomir Cristina says
am facut si eu o data o salata asemanatoare, doar ca am maruntit destul de tare conopida. Trebuie sa recunosc ca a ta arata mai bine. Mie nu mi-ar fi dat prin cap ca merge si cu buchetele mai mari de conopida.
Claudia Vasilache says
Merge oricum in functie de gustul si imaginatia fiecaruia ;)