• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 19, 2017 · 6 Comments

Chiftelute cu linte rosie si conopida

Aperitive· De post (vegan)

Spune si altora!
 874     
874
Shares

Chiftelute cu linte rosie si conopida

Chiftelute cu linte rosie am mai facut si nu o singura data. Imi place lintea si mi se pare mai usor de gatit decat fasolea care trebuie fiarta mult timp. Lintea rosie cel putin este atat de usor de gatit incat iti vine sa o incluzi in meniu cat de des posibil.

Daca e sa ma intrebi pe mine, totusi cea mai potrivita pentru a face chiftelute este lintea verde. E putin mai tare. Lintea rosie este mai moale si mai potrivita pentru un pate vegetal de casa.chiftelute cu linte rosie

Asta insa nu m-a impiedicat sa incerc si o varianta de chiftelute de linte si conopida la care am folosit linte rosie. As fi putut sa folosesc pur si simplu doar linte dar cum aveam o bucatica de conopida ramasa negatita am zis, ”de ce nu?” si am pus-o si pe aceasta la fiert. Apoi am combinat-o cu lintea fiarta si am facut niste delicioase chiftelute cu linte rosie si conopida.

Chiftelute cu linte rosie si conopida
 
Save Print
Prep time
30 mins
Cook time
10 mins
Total time
40 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 250 grame de linte rosie
  • 200 grame de conopida
  • o ceapa medie
  • un morcov mare
  • trei linguri de tarate de psillyum
  • patru linguri de pesmet
  • o mana de patrunjel tocat marunt
  • trei catei de usturoi
  • o lingurita de sare
  • un varf de cutit de piper
pentru prajit
  • patru-cinci linguri de faina
  • ulei
3.5.3226

Reteta de chiftelute cu linte rosie si conopida

  • Cu o seara inainte punem lintea la inmuiat in apa cu putin otet.
  • A doua zi scurgem lintea de apa in care a stat peste noapte, o clatim si adaugam apa cat cuprinde si putina sare, dupa care o punem la fiert impreuna cu morcovul ras si ceapa taiata in patru.
  • Fierbem lintea pana cand scade apa si aceasta se gateste.
  • In acelasi timp punem la fiert in alta oala apa cu sare si cand aceasta ajunge la punctul de fierbere adaugam buchetele de conopida.
  • Fierbem conopida 5 minute cat sa se inmoaie si apoi o dam deoparte.
  • Dupa ce lintea si conopida s-au gatit le lasam la scurs. Lintea (cu morcovul si ceapa) o punem intr-o sita deasa sa se scurga cat mai bine de zeama.
  • Cand sunt bine scurse si racite le pasam impreuna cu ajutorul robotului de bucatarie sau a mini chopperului – eu folosesc unul ca acesta de aici.
  • In acesta compozitie adauga taratea de psillyum – gasesti aici, pesmetul usturoiul patrunjelul tocat si sare dupa gust.
  • Trebuie sa obtinem o compozite care se poate modela usor in maine. Nu tare dar nici prea moale, lipicioasa. Daca mai este nevoie, pentru a obtine acest aluat, se mai poate adauga pesmet. E in functie de cat de bine am reusit sa scurgem legumele.
  • Luam cate o lingura de aluat si formam, cu ajutorul mainilor bile pe care le aplatizam si apoi le dam prin faina de grau.
  • Prajim chiftelutele in ulei incins, intorcandu-le pe fiecare parte pana se prajesc.
  • Servim calde alaturi de o salata de gogosari sau piure de cartofi, sau orice alta garnitura dorim.

chiftelute din linte rosie si conopida

Pofta buna la chiftelute cu linte rosie si conopida!


Spune si altora!
 874     
874
Shares
 
874
Shares
 874    
« 5 sfaturi ca sa te mentii sanatos pe timpul iernii
Budinca de paine cu lapte si nuca »

Comments

  1. Tania says

    January 21, 2017 at 3:23 am

    Si daca nu avem psylium?

    Reply
    • Claudia V says

      January 21, 2017 at 8:13 am

      adaugi mai mult pesmet sau folosesti faina de naut. E bun inlocuitor al oului ca si taratea de psyllium pe care o gasesti si online http://profitshare.ro/l/3249714

      Reply

Trackbacks

  1. Retete de aperitive de post. Delicioase, rapide și ușor de făcut. - Lecturi si Arome says:
    March 28, 2022 at 1:03 pm

    […] Chifteluțe cu linte roșie și conopidă […]

    Reply
  2. Salată de cartofi de post cu roșii și castraveți - Lecturi si Arome says:
    July 31, 2020 at 5:31 pm

    […] cu poftă ca fel principal, ca și garnitură, alături de chifteluțe sau șnițele de post sau orice alteva după […]

    Reply
  3. Cele mai bune 40 de rețete de post. Aperitive, deserturi și mâncăruri ușor de făcut! - Lecturi si Arome says:
    March 13, 2020 at 8:25 pm

    […] Chifteluțe cu linte roșie și conopidă – (click pe denumire pentru a afla rețeta) […]

    Reply
  4. Salată orientală de post cu muștar - Lecturi si Arome says:
    April 2, 2019 at 5:52 pm

    […] cu poftă ca și fel principal, ca garnitură alături de chifteluțe sau șnițele de post sau chiar când nu o folosiți ca mâncare de […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

January 2017
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316