• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 23, 2017 · 12 Comments

Bomboane Raffaello cu lapte praf – rețeta veche

Deserturi speciale· Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut

Spune si altora!
 5.3K     
5.3K
Shares

Bomboane Raffaello cu lapte praf – rețeta veche

Anul acesta am așteptat colindătorii nu cu colaci ci cu prăjituri. Am făcut prăjituri pe care le știți deja, cum ar fi napolitana cu nucă și caramel sau cornulețele cu osânză și smântână. Dar și ceva nou cum sunt aceste bomboane Raffaello cu lapte praf după o rețetă din caietul vechi cu rețete al mătușii mele.

Pentru ca știam ca anul acesta vom aveam mai mult colindători, în special copii de la liceul unde predă soțul meu, am făcut mai multe platouri asortate pe care am pus felii de cozonac cu nucă, melcișori cu gem, cornulețe cu nucă și gem dar și bomboanele Raffaello cu lapte praf a cărei rețetă o voi scrie imediat.bomboane Raffaello cu lapte praf

Rețeta de bomboane Raffaello cu lapte praf o am de la mătușa mea, după cum vă spuneam și la început. Caietul ei vechi cu rețete de prăjituri este o adevărată comoară când vine vorba să caut rețete așa cum se faceau pe timpuri. Rețetele vechi sunt mereu actuale și mereu cautate pentru că ele aduc aminte fără doar și poate de copilărie.

Și chiar dacă eu am copilărit cu ani în urmă, chiar dacă tu ai avut parte de o copilărie mai recentă ele tot rămân rețete ale copilăriei pentru că sunt transmise din generație în generație. Aș zice că sunt rețete nemuritoare și cel puțin acum, în preajma sărbătorilor sunt foarte căutate.

Vezi AICI cum se fac bomboanele Raffaello cu mascarpone

Pentru a face bomboane Raffaello cu lapte praf ai nevoie de doar câte ingrediente și doar puțin timp să le pregătești. Durează mai mult să formezi biluțele decât să faci compoziția pentru care, practic nu trebuie decât să amesteci ingredientele între ele și atât.

Pentru aceste bomboane Raffaello am folosit un lapte praf de cofetărie și NU din cel pentru bebeluși. Lapte praf de cofetărie găsiți în supermarketuri sau puteți comanda online de aici.

5.0 from 1 reviews
Bomboane Raffaello cu lapte praf - rețeta originală
 
Save Print
Prep time
30 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: 50 bucati
Ingrediente
  • 200 grame de unt la temperatura camerei
  • 200 zahar pudra
  • 100 grame de fulgi de nucă de cocos
  • 200 grame de lapte praf
  • o lingură cu esență de migdale
  • * cacao daca vrei sa le colorezi
  • * 100 grame de nuca de cocos pentru tavalit
  • * migdale sau nuci pentru interior
3.5.3251

Mod de preparare pentru bomboane Raffaello cu lapte praf

  • Untul, la temperatura camerei îl frecăm bine cu zahărul până acesta din urmă se topește.
  • Adăugăm laptele praf și 100 grame de nucă de cocos. Amestecăm totul bine până se leagă și formăm un aluat compact pe care îl dăm la rece pentru 30 de minute.
  • După ce se întărește puțin cât stă la frigider, luăm cantități mici de aluat și le modelăm cu ajutorul mâinilor în biluțe de mărimea unei nuci pe care le vom tăvăli apoi prin restul de nucă de cocos și le vom așeza în hârtiuțe speciale pentru bomboane. De asemenea, putem pune în interiorul acestora și bucăți de nuci, migdale etc. Eu le-am lăsat simple pentru că așa îi plac băiețelului meu.
  • Dăm la rece și servim cu gândul la copilăria noastră.

Vezi mai jos reteta in vormat video!
Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube – click AICI

Tips&Trics

  1. Pentru a modela mai ușor biluțele înmuiem puțin mâinile în apă.
  2. Dacă vi se pare prea greu de modelat compoziția mai adăugați 1-2 linguri de apa sau lapte.
  3. Dacă doriți să faceți și câteva bomboane colorate, cum sunt și în poză, adăugați puțină cacao.
  4. Cine are mai multă răbdare și timp poate pune în mijlocul fiecărei bomboane miez de migdală

bomboane Raffaello

Spor la făcut bomboane Raffaello cu lapte praf – rețeta veche!


Spune si altora!
 5.3K     
5.3K
Shares
 
5.3K
Shares
 5.3K    
« Prăjitură semilună cu nucă. Ieftină și ușor de făcut!
Sarmale din carne de porc în foi de varză murată »

Comments

  1. Anca says

    December 21, 2019 at 8:10 pm

    Buna seara scuze ca intreb dar laptele praf nu ramane asa? Adica gustul ala de praf.???

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 21, 2019 at 10:35 pm

      Pai se ”topeste”. Sau nu stiu cum sa ma exprim. Asa e reteta veche de bomboane Raffaello. Mie imi plac asa. Nu simt sa aiba un gust aparte, neplacut.

      Reply
      • Melania says

        February 13, 2022 at 6:57 pm

        Reteta e minunată. Are un gust bun si fin.

        Reply
        • Claudia Vasilache says

          February 14, 2022 at 10:18 am

          Ma bucur ca v-au placut :)

          Reply
  2. Anca says

    December 6, 2019 at 6:33 am

    Buna ziua cum adica 300 grame lapte pudra? Ce inseamna asta?

    Reply
  3. ramona todor says

    August 1, 2019 at 10:16 am

    Buna ziua. Imi puteti spune daca as putea congela aceste bombonele si sa scot la nevoie ? multumesc

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      August 1, 2019 at 10:26 am

      Buna ziua! Sincera sa fiu nu am incercat sa le congelez. Nu as sti sa va dau un raspuns sigur dar e posibil sa mearga pentru ca au lapte praf i unt. Va sugerez sa faceti o portie mica si sa concelati cateva de proba si a doua zi vedeti cum se prezinta dupa decongelare.
      Daca testati m-as bucura sa impartasiti cu noi aceasta experienta care poate fi utila si altora. Multumesc anticipat :)

      Reply
  4. violeta says

    December 30, 2017 at 7:03 pm

    Heloooooooooooo,am pregatit ingredientele pentru maine si cand citesc reteta spui ca se freaca untul cu zaharul.Cat zahar si de care?Te rog uita-te pe reteta si vezi poate ai omis ceva.Cu stima si La Multi Ani!!!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 30, 2017 at 7:06 pm

      Da, Violeta! Am uitat ce era mai important, sa scriu cantitatea de zahar. Am rectificat.
      In reteta din caietul de retete al matusii mele sunt 200 grame de zahar dar cum mie nu imi place asa de dulce am pus doar 150. Sigur merge si mai putin.
      Vezi sa fie zahar pudra! Nu tos!

      Reply

Trackbacks

  1. 10 retete de prăjituri simple pentru începători - Lecturi si Arome says:
    February 3, 2020 at 3:00 pm

    […] Raffaello – click => AICI pentru rețeta […]

    Reply
  2. Top 15 retete de prajituri festive pentru sarbatori - Lecturi si Arome says:
    December 5, 2019 at 3:21 pm

    […] Bomboane Raffaello – click aici […]

    Reply
  3. Ciocolată de casă cu lapte praf din doar 5 ingrediente - Lecturi si Arome says:
    May 7, 2018 at 8:13 am

    […] de ceva timp să fac ciocolată de casă cu lapte praf dar și bomboane Raffaello cu lapte praf (vezi aici rețeta) pe care le încercasem în varianta cu mascarpone – vezi aici cum se […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Care sunt cele mai sănătoase legume pe care poți să le consumi primăvara April 25, 2023
  • 5 motive ca să consumi urzici primăvara! April 19, 2023
  • Secretele unui cozonac reușit. Sfaturi pentru a face cozonacul perfect! April 7, 2023

Archives

December 2017
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316