Bomboane Raffaello cu lapte praf – rețeta veche
Anul acesta am așteptat colindătorii nu cu colaci ci cu prăjituri. Am făcut prăjituri pe care le știți deja, cum ar fi napolitana cu nucă și caramel sau cornulețele cu osânză și smântână. Dar și ceva nou cum sunt aceste bomboane Raffaello cu lapte praf după o rețetă din caietul vechi cu rețete al mătușii mele.
Pentru ca știam ca anul acesta vom aveam mai mult colindători, în special copii de la liceul unde predă soțul meu, am făcut mai multe platouri asortate pe care am pus felii de cozonac cu nucă, melcișori cu gem, cornulețe cu nucă și gem dar și bomboanele Raffaello cu lapte praf a cărei rețetă o voi scrie imediat.
Rețeta de bomboane Raffaello cu lapte praf o am de la mătușa mea, după cum vă spuneam și la început. Caietul ei vechi cu rețete de prăjituri este o adevărată comoară când vine vorba să caut rețete așa cum se faceau pe timpuri. Rețetele vechi sunt mereu actuale și mereu cautate pentru că ele aduc aminte fără doar și poate de copilărie.
Și chiar dacă eu am copilărit cu ani în urmă, chiar dacă tu ai avut parte de o copilărie mai recentă ele tot rămân rețete ale copilăriei pentru că sunt transmise din generație în generație. Aș zice că sunt rețete nemuritoare și cel puțin acum, în preajma sărbătorilor sunt foarte căutate.
Vezi AICI cum se fac bomboanele Raffaello cu mascarpone
Pentru a face bomboane Raffaello cu lapte praf ai nevoie de doar câte ingrediente și doar puțin timp să le pregătești. Durează mai mult să formezi biluțele decât să faci compoziția pentru care, practic nu trebuie decât să amesteci ingredientele între ele și atât.
Pentru aceste bomboane Raffaello am folosit un lapte praf de cofetărie și NU din cel pentru bebeluși. Lapte praf de cofetărie găsiți în supermarketuri sau puteți comanda online de aici.
- 200 grame de unt la temperatura camerei
- 200 zahar pudra
- 100 grame de fulgi de nucă de cocos
- 200 grame de lapte praf
- o lingură cu esență de migdale
- * cacao daca vrei sa le colorezi
- * 100 grame de nuca de cocos pentru tavalit
- * migdale sau nuci pentru interior
Mod de preparare pentru bomboane Raffaello cu lapte praf
- Untul, la temperatura camerei îl frecăm bine cu zahărul până acesta din urmă se topește.
- Adăugăm laptele praf și 100 grame de nucă de cocos. Amestecăm totul bine până se leagă și formăm un aluat compact pe care îl dăm la rece pentru 30 de minute.
- După ce se întărește puțin cât stă la frigider, luăm cantități mici de aluat și le modelăm cu ajutorul mâinilor în biluțe de mărimea unei nuci pe care le vom tăvăli apoi prin restul de nucă de cocos și le vom așeza în hârtiuțe speciale pentru bomboane. De asemenea, putem pune în interiorul acestora și bucăți de nuci, migdale etc. Eu le-am lăsat simple pentru că așa îi plac băiețelului meu.
- Dăm la rece și servim cu gândul la copilăria noastră.
Vezi mai jos reteta in vormat video!
Nu uita să te abonezi și tu la canalul de Youtube – click AICI
Tips&Trics
- Pentru a modela mai ușor biluțele înmuiem puțin mâinile în apă.
- Dacă vi se pare prea greu de modelat compoziția mai adăugați 1-2 linguri de apa sau lapte.
- Dacă doriți să faceți și câteva bomboane colorate, cum sunt și în poză, adăugați puțină cacao.
- Cine are mai multă răbdare și timp poate pune în mijlocul fiecărei bomboane miez de migdală
Spor la făcut bomboane Raffaello cu lapte praf – rețeta veche!
Anca says
Buna seara scuze ca intreb dar laptele praf nu ramane asa? Adica gustul ala de praf.???
Claudia Vasilache says
Pai se ”topeste”. Sau nu stiu cum sa ma exprim. Asa e reteta veche de bomboane Raffaello. Mie imi plac asa. Nu simt sa aiba un gust aparte, neplacut.
Melania says
Reteta e minunată. Are un gust bun si fin.
Claudia Vasilache says
Ma bucur ca v-au placut :)
Anca says
Buna ziua cum adica 300 grame lapte pudra? Ce inseamna asta?
ramona todor says
Buna ziua. Imi puteti spune daca as putea congela aceste bombonele si sa scot la nevoie ? multumesc
Claudia Vasilache says
Buna ziua! Sincera sa fiu nu am incercat sa le congelez. Nu as sti sa va dau un raspuns sigur dar e posibil sa mearga pentru ca au lapte praf i unt. Va sugerez sa faceti o portie mica si sa concelati cateva de proba si a doua zi vedeti cum se prezinta dupa decongelare.
Daca testati m-as bucura sa impartasiti cu noi aceasta experienta care poate fi utila si altora. Multumesc anticipat :)
violeta says
Heloooooooooooo,am pregatit ingredientele pentru maine si cand citesc reteta spui ca se freaca untul cu zaharul.Cat zahar si de care?Te rog uita-te pe reteta si vezi poate ai omis ceva.Cu stima si La Multi Ani!!!
Claudia Vasilache says
Da, Violeta! Am uitat ce era mai important, sa scriu cantitatea de zahar. Am rectificat.
In reteta din caietul de retete al matusii mele sunt 200 grame de zahar dar cum mie nu imi place asa de dulce am pus doar 150. Sigur merge si mai putin.
Vezi sa fie zahar pudra! Nu tos!