Varza de Bruxelles cu sos de rosii
Nu e prima data cand gatesc varza de Bruxelles. Desi pe la noi nu e o leguma populara, de cate ori gasesc sa o cumpar la pret redus, nu scap ocazia. Mie imi este simpatica si mai diversificam putin meniul. Ca sa nu mai zic si ca e o leguma sanatoasa.
Am facut pana acum mancarica de pui cu varza de Bruxelles (vezi aici reteta), cu sos bechamel, la cuptor (vezi aici reteta) si o mancare simpla de post (vezi aici reteta). Preferata mea, de pana acum este cea cu pui. Mi s-a parut cea mai reusita. Cu sosul bechamel nu prea ma impac eu in general dar daca iti plac mancarurile cu acest sos ai putea sa o incerci si asa.
Mancarea de astazi de varza de Bruxelles cu sos de rosii este una de post (vegan) si este usor de facut. Si relativ rapida. Adica dureaza doar cat cureti legumele si apoi timpul de asteptare cat sa se face. Cam in jumatate de ora e gata
- 500 grame varza de Bruxelles
- un ardei
- o ceapa
- 400 ml rosii tocate (din conserva)
- 500 ml apa
- 50 ml ulei
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare pentru varza de Bruxelles cu sos de rosii
- Curatam si spalam varza de Bruxelles dupa care o taiem in jumatate.
- Curatam si tocam marunt ceapa si ardeiul.
- Punem uleiul intr-o tigaie si cand acesta este incins adaugam ceapa lasam 2 minute sa se gateasca dupa care adaugam ardeiul si la fel mai lasam inca doua minute.
- Punem varza taiata jumatati si amestecam cu ardeiul si ceapa calite dupa care adaugam apa, punem sare si piper, acoperim cu un capac si lasam sa se gateasca aproximativ 20 de minute.
- Spre final, cand vedem ca varza aproape s-a gatit adaugam si rosiile tocate si mai lasam sa fiarba impreuna pana cand se formeaza un sos de consistenta dorita.
- La final adaugam putin patrunjel tocat si servim fie ca fel principal de post fie ca si garnitura langa o friptura.
Pofta buna la varza de Bruxelles cu sos de rosii!
[…] Varză de Bruxelles cu sos de roșii – vezi aici rețeta […]