În posturile de peste an, și în mod deosebit în postul Crăciunului, zilele cu dezlegare la pește sunt numeroase, așa că acest post este unul mai ușor de ținut. Evident, nu mă refer aici la postul ținut strict, după rânduiala din pravilele bisericești în care e ceva mai strictă.
Dezlegările la pește din postul Crăciunului, spre exemplu, sunt permise în fiecare sâmbătă și duminică între 21 noiembrie (Intrarea Maicii Domnului în Biserică) și 20 decembrie (pomenirea Sfântului Ignatie Teoforul). În Postul Paștelui sunt, însă alte reguli, ceva mai stricte adică sunt mai puține zile în care este permis consumul de pește.
La finalul colecției de rețete pentru zilele cu dezlegări la pește am lăsat și câteva rețete cu fructe de mare. Există ceva controverse în legătură cu acestea, dacă ar fi de post sau nu. Nu îmi dau cu părerea așa că, pentru ciine consideră, se poate inspira și de acolo pentru a introduce în meniu și astfel de rețete.
Colecția cuprinde rețete cu pește cum ar fi o ciorbă de pește, rețete de mâncare cu pește, pește îndeosebi gătit la cuptor, rețete tradiționale cu pește dar și ceva aperitive din pește. Pentru prepararea lor am folosit fie pește proaspăt, fie congelat, după caz.
Întreaga colecție de rețete cu pește, fie ele potrivite pentru a fi consumate în posturile de peste an, fie în combinați care nu s-ar încadra la această categorie, o găsiți AICI.
Pentru a ajunge la rețete este necesar să apăsați, să faceți ”click” pe cuvintele ”click AICI pentru rețetă”
Ciorbă din cap și coadă de pește proaspăt – click AICI pentru rețetă
Păstrăv prăjit în crustă de mălai – click AICI pentru rețetă
Degețele de pește – click AICI pentru rețetă
Pește la cuptor cu sos de roșii – click AICI pentru rețetă
Somon la cuptor cu lămâie și portocale – click AICI pentru rețetă
Salată de năut cu ton și fasole verde – click AICI pentru rețetă
Salată de orez cu pește – click AICI pentru rețetă
Pește cu sos de roșii și lapte de cocos – click AICI pentru rețetă
Chifteluțe din pește – click AICI pentru rețetă
Rândunică de mare, la cuptor, cu garnitură de broccoli – click AICI pentru rețetă
Spaghete cu anșoa – click AICI pentru rețetă
Macrou la cuptor cu legume mexicane – click AICI pentru rețetă
Salată de icre cu griș – click AICI pentru rețetă
Paste cu dovlecel și ton – click AICI pentru rețetă
Macrou prăjit în crustă de pesmet – click AICI pentru rețetă
Rulou de somon cu sos de piersici – click AICI pentru rețetă
Paste cu ton și măsline – click AICI pentru rețetă
Macrou prăjit în crustă de mălai – click AICI pentru rețetă
Salată de ton cu quinoa și legume – click AICI pentru rețetă
Rețete cu fructe de mare
Frigărui din midii pane – click AICI pentru rețetă
Tagliatelle cu sos de roșii și creveți – click AICI pentru rețetă
Midii în vin alb – click AICI pentru rețetă
Spaghete cu fructe de mare și roșii – click AICI pentru rețetă
Sepie baby la cuptor – click AICI pentru rețetă
Midii prăjite – click AICI pentru rețetă
Leave a Reply