• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 2, 2022 · 2 Comments

Chec DE POST în două culori

De post (vegan)· Prajituri

Spune si altora!
 4     
4
Shares

Tare bune mai sunt deserturile și de post, nu-i așa? Și sunt și foarte ușor de făcut și cu puține ingrediente. De-a lungul timpului am mai publicat și alte rețete de chec de post, rețete pe care le poți găsi pe blog la o simplă căutare.

Spre deosebire de tot ce am pregătit până acum, acest chec de post este cel mai simplu și are cele mai puține ingrediente. Aș zice chiar că e ”de bază” și că de la el poți face multe alte combinații. Poți pune în conținutul lui gem sau dulceață, poți înlocui apa cu lapte vegetal sau cafea.

chec de post în două culori

Însă, dacă faci aceste modificări e necesar să ții cont de modificările făcute și să ajustezi cantitatea de făină pe care o adaugi. Compoziția finală trebuie să fie de consistența unei smântâni mai groase dar care să curgă totuși destul de lejer.

O să-ți spun acum și un mic secret în prepararea acestui chec de post în 2 culori. Foarte mulți dintre noi adaugăm cacaoa direct în compoziția pe care o dăm deoparte la final. Ei bine, de data aceasta am testat o altă metodă descoperită de curând. Mai întâi formez o pastă adăugând peste cacao puțină apă și apoi această compoziție o adaug peste cea pe care am dat-o deoparte pentru a o adăuga la final și a forma checul în două culori.

5.0 from 1 reviews
Chec DE POST în două culori
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
45 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Desert
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 350 ml de apă carbogazeificată
  • 100 ml de ulei
  • 200 grame de zahăr
  • 400 grame de făină albă de grâu tip 000
  • 10 grame de praf de copt
  • 25 grame de cacao
  • un sfert de linguriță cu sare
  • o linguriță de esență de vanilie (concentrată)
3.5.3251

Mod de preparare pentru chec de post în două culori

  • Aprindem cuptorul la 170 de grade și pregătim o tavă de chec cu dimensiunea de 25 pe 12 cm.
  • Dăm deoparte 3-4 linguri de apă iar restul îl turnăm într-un vas.
  • Adăugăm peste ea zahărul, esența de vanilie și uleiul. Amestecăm totul bine până când se topește zahărul.
  • Separat, în alt vas punem cacaoa și o amestecăm cu apa pusă deoparte până când obținem o pastă.
  • Cernem făina peste care am adăugat și praful de copt.
  • Adăugăm treptat făina peste amestecul de apă și ulei și amestecăm până obținem o compoziție de consistența unei smântâni mai groase.
  • Dăm deoparte o treime din această compoziție și peste ea adăugăm pasta de cacao. Amestecăm.
  • Turnăm în tavă prima compoziție, cea fără cacao și peste ea turnăm și compoziția de cacao și, cu ajutorul unei linguri amestecam circular așa încât cele 2 culori să se combine.
  • La final, trasăm, cu ajutorul unui cuțit o linie dintr-un capăt în alta așa încât atunci când se coace să se desfacă frumos pe mijloc.

Se coace timp de 45 minute, la 170 de grade (cuptor electric, coacere sus și jos)

chec de post în două culori cu cacao


Spune si altora!
 4     
4
Shares
 
4
Shares
 4    
« Cadouri ideale de Crăciun
Rețete pentru zilele cu dezlegare la pește »

Comments

  1. Eva Anca says

    December 2, 2022 at 8:11 pm

    Vai, cât de bine arată! Musai să îl fac și eu!

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 3, 2022 at 2:31 pm

      Multumesc! E foarte usor de facut :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

December 2022
MTWTFSS
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
« Nov   Jan »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316