Pește la cuptor cu sos de roșii și ceapă
Săptămâna trecută, înainte de lăsata secului de carne pentru Postul Paștelui, am făcut niște pește la cuptor a cărui rețetă m-am gândit s-o scriu astăzi la gândul că poate o vei testa de Florii când e dezlegare la pește (dacă ții postul) sau în orice altă zi.
Este o rețetă foarte ușor de făcut și foarte rapidă. Practic îți ia timp cât să pregătești ingredientele și să le pui într-o tavă pe care mai apoi o vei da la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Ca și peste poți folosi orice vrei tu. Noi am avut niște bucăți de novac cumpărat în iarnă din care am făcut o ciorbă de pește (vezi aici rețeta) și am și pus la congelator. Aceeași rețetă am făcut-o și atunci, cu bucăți de pește proaspăt. Așa că am testat ambele variante, cu pește proaspăt și cu peste decongelat. Excelente amândouă.
Evident că gustul ține foarte mult de tipul peștelui folosit. Cu cât acesta este mai gustos cu atât și mâncarea noastră va fi mai gustoasă. Oricât am încerca noi să îi dăm gust prin acel sos de legume, clar nu vom reuși dacă materia de baza, adică peștele nu este una fadă.
Am servit bucățile de pește la cuptor cu sos de roșii și ceapă punând alături câteva linguri de orez basmati fiert simplu, cu apă și sare timp de 15 minute. Peste orez am pus câteva linguri de sos și gata prânzul nostru. Rapid, simplu, gustos și hrănitor în același timp!
- 600 grame de pește proaspăt (novac)
- 250 grame de sos de roșii cu ardei
- 50 ml de vin alb
- 50 ml de ulei
- o ceapă roșie mare
- sare, piper, cimbru după gust
Mod de preparare pentru pește la cuptor cu sos de roșii și ceapă
- Aprindem cuptorul la 170 de grade.
- Punem în tavă uleiul și vinul.
- Curățăm, spălăm și tăiem mărunt ceapa.
- Frecăm bucățile de pește cu sare (eu doar am presărat sarea pentru că nu am voie să mănânc prea sărat)
- Peste vinul și uleiul din tavă adăugăm ceapa distribuind-o uniform în toată tava.
- Punem bucățile de pește în tavă (cu pielea în jos).
Rețeta video o poți vedea mai jos.
Nu uita sa te abonezi și tu la canalul de Youtube
– click AICI –
pentru a fi la curent cu ultimele rețete video publicate!
- Presărăm peste ele piper și cimbru după care adăugăm, cu lingura sosul de roșii și ardei (eu am avut făcut din toamnă după această rețetă). Dacă nu aveți sos de roșii și ardei puteți folosi doar sos de roșii sau roșii pasate. În acest caz, ca sosul să fie mai gustos adăugați condimentele în el înainte de a-l pune peste pește.
- Acoperiți cu folie de aluminiu și dați la cuptor pentru 15 minute după care scoateți folia și mai lăsați să se gătească încă 10-15 minute în funcție de ce fel de pește aveți. Încercați cu furculița ca să vedeți dacă este gătită carnea și apoi scoateți din cuptor și serviți alături de orez fierb simplu în apă cu sare.
Să aveți poftă la pește la cuptor în sos de roșii și ceapă!
Leave a Reply