Va plac pastele cu sos facut din ton si rosii? Noua da. Cred ca reteta asta de paste este in topul celor mai pregatite retete din bucataria noastra. Este o reteta simpla, rapida si foarte usor de facut. Daca e vara se pot folosi rosii proaspete insa daca e iarna, ca acum se inlocuiesc cu bulion din rosii. Oricum ar fi, cu rosii sau bulion, cu masline sau fara, este o mancare delicioasa si foarte practica. Sosul dureaza sa fie facut cam cat fierbe apa pentru paste si apoi pastele. Asa ca e potrivita pentru acele zile cand ajungi acasa si te uiti dezorientat in frigider vaznad ca acolo nu e mai nimic de mancare. Ei, dar bine ca sunt ceva paste si o conserva de ton in camara ca cina-i rezolvata. ;)
Reteta de paste cu ton si masline
- Ingrediente paste cu ton si masline
200 de grame de paste
o conserva de ton in suc propriu
patru linguri de masline verzi tocate
doi catei de usturoi
300 de grame de bulion
100 de grame de apa
o mana de patrunjel tocat
o lingura de zeama de lamaie
un varf de cutit de oregano
un varf de cutit de lemongrass
un varf de cutit de sare
un varf de cutit de piper
- Mod de preparare paste cu ton si masline
- Puneti uleiul intr-o tigaie si incalziti-l usor
- Taiati marunt usturoiul si adaugati-l in tigaie. Lasati sa se caleasca usor in ulei timp de 30 de secunde. Puteti sa il lasati in continuare in tigaie sau sa il dati deoparte. In bucataria mediteraneeana asa se obisnuieste. Mie insa imi place sa il las in continuare in mancare
- Adaugati tonul din conserva, scurs in prealabil de zeama, bulionul, apa, zeama de lamaie condimentele si patrunjelul tocat marunt si lasati sosul sa fiarba un sfert de ora, 20 de minute, in functie de consistenta la care vreti sa ajungeti. Daca vreti sa fie mai apos il veti fierbe mai putin.
- Intre timp, cat se face sosul, puneti la fiert si pastele, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet
- Cand acestea sunt fierte, le scurgeti de apa si le amestecati cu sosul de peste sau puteti sa puneti intai in farfurii pastele si apoi peste ele cateva linguri de sos de peste. Este mai elegant sa le serviti asa la masa, dupa parerea mea.
Pofta buna sa aveti!
Iuliana says
Excelenta idee pentru maine, ca tot se mananca peste ;)