• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

January 10, 2020 · 4 Comments

Somon la cuptor cu portocale și lămâie

cu peste/fructe de mare· Feluri de baza

Spune si altora!
 27     
27
Shares

Somon la cuptor cu portocale și lămâie

După mesele încărcate de bunătăți nu tocmai ușor de digerat, știți voi la ce mă refer, a prins bine o pauză adică un prânz cu somon la cuptor. Îmi place somonul și de multe ori sunt atentă la ofertele pe care le văd prin magazine când merg la cumpărături. Profit de ele și așa ne bucurăm destul de des de prânzuri sau cine la care somonul este prezent.

De multe ori gătim rapid somonul, la tigaie și îl mâncăm alături de niște orez basmati, și el fiert simplu și asezonat cu sare, piper și ceva ulei de măsline. De data asta, zile de sărbătoare fiind m-am gândit să pregătesc  o rețetă mai festivă cu somon. Și să-l gătesc altfel. Așa că am ales să-l fac la cuptor cu portocală și lămâie.

somon la cuptor cu portocale

Poate părea o rețetă sofisticată dacă e să te iei după denumirea ei însă, în fapt este o rețetă foarte simplă și tare ușor de făcut. În plus e și rapidă. În 30 de minute, cu tot cu curățatul peștelui, poți pune pe masa familiei tale un fel de mâncare elegant, gustos, savuros.

Somon la cuptor cu portocale și lămâie
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
20 mins
Total time
30 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: 3 portii
Ingrediente
  • 600 grame de file de somon
  • 2 portocale mici sau o portocala mai mare
  • o lămâie
  • sare, piper după gust
  • ¼ linguriță oregano
  • ¼ linguriță rozmarin
  • 2 linguri de ulei de măsline
3.5.3251

Mod de preparare somon la cuptor cu portocale și lămâie

  • Curățăm pielea peștelui de solzișorii cu ajutorul unui cuțit.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și ungem o tavă cu 2 linguri de ulei de măsline.
  • Punem bucățile de somon în tavă, cu pielea în jos.
  • Condimentăm cu sare, piper, oregano, rozmarin sau alte condimente după gust.
  • Stoarcem jumătate din lămâie și o portocală. Cealaltă jumătate de lămâie și portocală le tăiem felii.

Abonează-te și tu la canalul de Youtube! 
Click pe clopoțel pentru a fi primul care află noutățile!

  • Combinăm zeama de lămâie cu cea de portocală și punem peste ele o lingură de ulei de măsline.
  • Adăugăm lichidul peste peștele din tavă.
  • Punem din loc în loc feliile de lămâie și portocală rămase.
  • Dăm la cuptor pentru 15-20 de minute și gata mâncarea noastră.

somon la cuptor cu portocale

Să aveți poftă la somon la cuptor cu portocale și lămâie! 


Spune si altora!
 27     
27
Shares
 
27
Shares
 27    
« Salată Floarea Soarelui cu piept de pui și ciuperci
Chec rapid în două culori »

Comments

  1. George says

    November 16, 2020 at 11:14 am

    Uite o alta reteta folosita des de mine in Scandivaia:
    ungi somonul cu unt topit si presari seminte de floarea soarelui (fara coaja evident) si cateva stafide, putin busuioc uscat. Eventual pui alaturi, cateva felii de mere si 2-3 rosii cherry (nu e obligatoriu). Catva boabe de ienupar sunt esentiale.
    Totul stropit cu un vin alb, sec, zeama de la o lamaie. Se stropeste somonul odata la 10 minute.
    La cuptor 20-25 minute la 180 grade, neaparat in tava ceramica sau de sticla.
    Ca garnitura, orez basamati (indian neaparat) care dupa ce e fiert, il calesti in wook cu putin unt si o lingurita de praf de turmeric sa ii dea culoare.
    Eventual adaugi si 2-3 frunze de curry.
    La final, un pahar de vin alb, chardonay neaparat.

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      November 16, 2020 at 11:36 am

      Multumim pentru reteta! Suna foarte bine! Am sa incerc si eu cu prima ocazie :)

      Reply

Trackbacks

  1. 3 rețete de pe Lecturi și Arome pe care le-am testat ⋆ Rândurile Evei says:
    January 2, 2021 at 8:11 pm

    […] doua rețetă care m-a tentat a fost cea de Somon la cuptor cu portocale și lămâie. Aceasta, recunosc, am decis să o fac mai mult din cauză că Norbi a vrut să le fac pe ambele, […]

    Reply
  2. Plachie de pește. Crap la cuptor cu sos de roșii - Lecturi si Arome says:
    March 2, 2020 at 9:01 pm

    […] gândisem să includ în meniu un fel principal cu somon. Mai exact un somon la cuptor cu portocale și lămâie dar m-am răzgândit în ultimul moment. Am ținut cont, în alegerea  mea, de faptul că […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

January 2020
MTWTFSS
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
« Dec   Feb »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316