Reteta de astazi, de frigarui din midii pane este, in ciuda aparentei, o reteta simpla, rapida si usor de facut. Iar rezultatul este unul care va va impresiona papilele gustative.
Zilele trecute mi-am reorganizat congelatorul si cu ocazia asta am descoperit ca mai aveam un pachetel cu midii congelate, neconsumate inca.
Imi ramasesera de cand am facut midiile prajite. Atunci am consumat doar jumatate din ele cu gandul sa incerc si o alta reteta data viitoare. Ma gandisem eu inca de atunci sa le fac pane ca sa vad cum ies.
Si daca tot le fac pane, mi-am zis, sa fie prezentate foarte frumos ca un aperitiv cald ce merita scos in evidenta.
Reteta de frigarui de midii pane, dupa parerea mea, se poate incadra perfect in categoria aperitivelor festive simple dar cu care poti sa te prezinti fara probleme in fata oricarui musafir mai pretentios.
- 200 grame de midii decongelate
- doua oua mici (sau unul mare)
- o lingura de parmezan
- trei-patru linguri de pesmet
- un sfert de lingurita de sare
- o mana de patrunjel
- ulei pentru prajit
- lamaie pentru servit
Mod de preparare pentru reteta de frigarui din midii pane
- Midiile decongelate in prealabil le stoarcem putin de apa si le stergem cat mai bine cu un prosop de hartie.
- Punem intr-o farfurie pesmetul si parmezanul si le amestecam.
- Tocam patrujelul marunt si il adaugam peste pesmet.
- Separat batem ouale foarte bine impreuna cu un sfert de lingurita de sare. Sau mai mult, dupa gust, insa tine cont ca parmezanul este deja sarat.
- Insiram midiile una langa alta pe bete mici de frigarui.
- Luam fiecare bat de frigarui pregatit in prealabil si il dam mai intai prin pesmet si apoi prin ou dupa care asezam pe un platou.
- Incingem uleiul intr-o tigaie.
- Prajim fiecare bat de frigarui in uleiul incins intorcand si pe partea cealalta ca sa se patrunda bine.
- La final, cand am terminat de prajit delicioasele noastre frigarui din midii pane, le asezam pe un platou, punem alaturi jumatati de lamaie si le servi cu mare, mare pofta :)
Sa aveti pofta la frigarui din midii pane!
ana says
betisoarele prajite nu se deterioreaza? nu ard si ele? ma gândesc ca strica gustul midiilor
Claudia Vasilache says
Nu! Nu se ard pentru ca sunt speciale! Cel putiin la mine nu s-a intamplat asta. Imaginati-va ca sunt speciale pentru frigarui….
Iuliana says
Ce bine arata! As fura 2-3 betisoare fin alea :))
Claudia V says
Merci! Te rog, indrazneste :P