• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

October 12, 2016 · 6 Comments

Frigarui din midii pane

Aperitive· cu peste/fructe de mare

Spune si altora!
 8     
8
Shares

Reteta de astazi, de frigarui din midii pane este, in ciuda aparentei, o reteta simpla, rapida si usor de facut. Iar rezultatul este unul care va va impresiona papilele gustative.

Zilele trecute mi-am reorganizat congelatorul si cu ocazia asta am descoperit ca mai aveam un pachetel cu midii congelate, neconsumate inca.

Imi ramasesera de cand am facut midiile prajite. Atunci am consumat doar jumatate din ele cu gandul sa incerc si o alta reteta data viitoare. Ma gandisem eu inca de atunci sa le fac pane ca sa vad cum ies.

frigarui din midii pane

Si daca tot le fac pane, mi-am zis, sa fie prezentate foarte frumos ca un aperitiv cald ce merita scos in evidenta.

Reteta de frigarui de midii pane, dupa parerea mea, se poate incadra perfect in categoria aperitivelor festive simple dar cu care poti sa te prezinti fara probleme in fata oricarui musafir mai pretentios.

Frigarui din midii pane
 
Save Print
Prep time
10 mins
Cook time
10 mins
Total time
20 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Mediteraneeana
Serves: 3 portii
Ingrediente
  • 200 grame de midii decongelate
  • doua oua mici (sau unul mare)
  • o lingura de parmezan
  • trei-patru linguri de pesmet
  • un sfert de lingurita de sare
  • o mana de patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • lamaie pentru servit
3.5.3208

frigarui din midii

Mod de preparare pentru reteta de frigarui din midii pane

  • Midiile decongelate in prealabil le stoarcem putin de apa si le stergem cat mai bine cu un prosop de hartie.
  • Punem intr-o farfurie pesmetul si parmezanul si le amestecam.
  • Tocam patrujelul marunt si il adaugam peste pesmet.
  • Separat batem ouale foarte bine impreuna cu un sfert de lingurita de sare. Sau mai mult, dupa gust, insa tine cont ca parmezanul este deja sarat.
  • Insiram midiile una langa alta pe bete mici de frigarui.
  • Luam fiecare bat de frigarui pregatit in prealabil si il dam mai intai prin pesmet si apoi prin ou dupa care asezam pe un platou.
  • Incingem uleiul intr-o tigaie.
  • Prajim fiecare bat de frigarui in uleiul incins intorcand si pe partea cealalta ca sa se patrunda bine.
  • La final, cand am terminat de prajit delicioasele noastre frigarui din midii pane, le asezam pe un platou, punem alaturi jumatati de lamaie si le servi cu mare, mare pofta :)

frigarui din midii

Sa aveti pofta la frigarui din midii pane!


Spune si altora!
 8     
8
Shares
 
8
Shares
 8    
« Mancarica picanta de cartofi cu sos alb
Cum sa faci jumari de porc si untura de porc »

Comments

  1. ana says

    December 8, 2017 at 6:30 am

    betisoarele prajite nu se deterioreaza? nu ard si ele? ma gândesc ca strica gustul midiilor

    Reply
    • Claudia Vasilache says

      December 8, 2017 at 8:13 am

      Nu! Nu se ard pentru ca sunt speciale! Cel putiin la mine nu s-a intamplat asta. Imaginati-va ca sunt speciale pentru frigarui….

      Reply
  2. Iuliana says

    October 13, 2016 at 6:53 am

    Ce bine arata! As fura 2-3 betisoare fin alea :))

    Reply
    • Claudia V says

      October 13, 2016 at 7:01 am

      Merci! Te rog, indrazneste :P

      Reply

Trackbacks

  1. Rețete festive cu pește și fructe de mare - Lecturi si Arome says:
    December 26, 2019 at 5:31 pm

    […] Frigărui din midii  pane – click aici […]

    Reply
  2. Aperitive festive pentru Craciun si Revelion - Lecturi si Arome says:
    December 19, 2017 at 2:00 pm

    […] 3. Frigarui din midii pane – click aici […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Blanșarea legumelor. Ce înseamnă și cum se face. February 6, 2023
  • 10 retete de prăjituri cu mascarpone. Delicioase și ușor de făcut! February 4, 2023
  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023

Archives

October 2016
MTWTFSS
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
« Sep   Nov »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316