Păstrăv prăjit în crustă de mălai
V-am mai povestit eu în alte dăți că am fost și încă mai sunt destul de mofturoasă când vine vorba să mânân pește. Dar, așa cum zicea și acum câteva săptămâni când am publicat rețeta de șalău de nil cu sos de smântână și lămâie, m-am hotărât să-mi înving ”teama” de oasele multe pe care le are peștele și să-l introduc mai des în meniul.
Și nu doar atât. Am hotărât să experimentez rețete cu diferiți pești pe care altă dată i-am cam ocolit, așa cum este și păstrăvul despre care auzisem ba că, deh, ar cam avea oase, ba că nu are prea multe. Și am zis să mă conving așa că am început să gătesc și păstrăv.
Am făcut și la cuptor cu pătrunjel și lămâie dar foamea era prea mare așa încât nu a mai ajuns să fie pozat și implict nici rețeta nu va ajunge deocamdată pe site. Mai norocos a fost păstrăvul prăjit în crustă de mălai pe care am apucat să-l pozez, așa cum vedeți.
Cu alte cuvinte, și pe scurt, azi avem ”în meniu” păstrăv prăjit în crustă de mălai pentru care am folosit 2 bucăți de păstrăv gata eviscerate, de aproximativ 500 de grame.
- 500 grame de păstrăv eviscerat
- făină de porumb
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare pentru păstrăv prăjit în crustă de mălai
- Curățăm păstrăvii de solzi și presaram sare peste fiecare bucată.
- Punem făina de porumb într-o farfurie și dăm păstrăvii prin aceasta, întorcandu-i pe toate părțile astfel încât să se prindă bine de ele.
- Încingem într-o tigaie uleiul pentru prăjit și adăugam în acesta bucățile de păstrăv.
Vezi mai jos si cum se face somonul la cuptor cu portocale!
Abonează-te și tu la canalul de Youtube!
- Prăjim pe o parte, apoi întoarcem și pe partea cealaltă si lasam la prăjit în continuare.
- Când sunt gata coatem bucățile de păstrăv prajit în crusta de mălai și le așezăm pe o farfurie în care am pus prosoape de bucătărie din hârtie absorbantă.
- Servi cu mămăliguță caldă și mujdei de usturoi sau cu cartofi natur.
Să aveți poftă la păstrăv prăjit în crustă de mălai!
Leave a Reply