• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome




  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • vegane (de post)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 5, 2014 · 11 Comments

Midii in vin alb

cu peste/fructe de mare· Feluri de baza

Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

midii in vin alb

Cand ma apuca dorul de meleagurile insorite ale Italiei incerc sa gatesc ceva cu specific mediteraneean. Si uneori ma opresc si la fructele de mare pe care le-am indragit, ca si fel de mancare, in anii in care am locuit acolo. La noi, intr-adevar, e o mancare un pic exotica, fructele de mare, desi sunt sanatoase a fi consumate, le introducem rar in meniu. Eu cumpar, de cate ori am ocazia, mai exact cand gasesc oferte fructe de mare congelate desi, da, stiu, au gheata multa si poate ca nu sunt atat de eficiente la gatit. Insa pe la noi fructele de mare proaspete nu se gasesc. 

Astazi am sa va dau o reteta simpla de midii in vin alb, o reteta care se face usor si rapid si este si foarte gustoasa, iar saptamana viitoare am sa va mai dau una de paste cu mix de fructe de mare. Sper sa va fie de folos mai ales acum, in postul Craciunului cand sunt multe zile de dezlegare la peste.

Reteta de midii in vin alb

  • Ingrediente midii in vin alb

30o grame de midii congelate
doua linguri de ulei de masline
50 ml vin alb
doi catei de usturoi
patrunjel
sare, piper

  • Mod de preparare midii in vin alb
  1. Decongelam midiile si le scugem de apa lasata
  2. Intr-o tigaie incingem doua linguri de ulei de masline si adaugam cateii de usturoi taiati in doua-trei bucati.
  3. Lasam usturoiul sa se rumeneasca putin, jumatate de minut, maxim, dupa care il scotem din tigaie cu ajutorul unei linguri/palete.
  4. Adaugam midiile si le lasam aproximativ cinci minute sa se caleasca in ulei dupa care adaugam vinul, patrunjelul, sare si piper.
  5. Amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic pana scade vinul, aproximativ un sfert de ora.
  6.  Servim alaturi de o garnitura de orez basmati cu turmeric, de exemplu.

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
« Bruschette la cuptor cu mozzarella
Prajitura cu morcovi, portocala si ghimbir »

Comments

  1. Jorjette says

    December 9, 2014 at 12:38 pm

    Tot ce face parte din categoria fructe de mare ma fascineaza. Arata foarte bine reteta pregatita de tine. Ar trebui sa-ti deschizi un mini restaurant…sau sa faci retete la comanda.

    Reply
    • Claudia V says

      December 9, 2014 at 1:46 pm

      Multumesc, Jorjette. :) Eheey…mai am multe de invatat si testat pana sa imi deshid restaurantul.Dar…nu e o idee rea ;)

      Reply
      • Jorjette says

        December 9, 2014 at 4:53 pm

        E o idee de viitor. Am o cunostinta in Iasi care si-a deschis un mini magazin online de prajiturele si asteapta comenzi. Plus ca fiind mamica, a organizat un fel de cursuri de gatit pentru copii. Mai degraba niste intalniri unde copiii au invatat cate ceva…

        Reply
  2. Paula Gafitescu says

    December 5, 2014 at 3:19 pm

    Imi place reteta asta pentru ca iubesc midiile si pentru ca se face usor si repede. te pup!

    Reply
    • Claudia V says

      December 5, 2014 at 3:28 pm

      Si mie tocmai de aia imi place ;)
      Te pup si eu, Paula :)

      Reply
  3. Iuliana says

    December 5, 2014 at 7:30 am

    N-am mai mancat midii de o vesnicie! Bine ca mi-ai amintit de ele, ca am musafiri duminica la masa si reteta ta pica numai bine :)

    Reply
    • Claudia V says

      December 5, 2014 at 9:39 am

      Ma bucur ca am putut sa iti fiu de ajutor :)

      Reply

Trackbacks

  1. Midii prajite - Lecturi si Arome says:
    June 10, 2016 at 5:11 am

    […] Midii in vin alb (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Rulouri aperitiv cu bacon, prune uscate si Gorgonzola says:
    January 4, 2015 at 7:11 am

    […] ce meniu special de Revelion ar fi fost fara niste exotice fructe de mare (cum ar fi creveti sau midii) si ceva branzeturi speciale ( Brie, Camembert, Mozzarella sau … […]

    Reply
  3. Cartea de bucate a lunii decembrie 2014 - Lecturi si Arome says:
    December 31, 2014 at 6:11 am

    […] Midii in vin alb […]

    Reply
  4. Spaghete cu fructe de mare si sos de rosii says:
    December 9, 2014 at 2:53 pm

    […] rar incluse in meniurile noastre, fructele de mare sunt, asa cum spuneam si cand v-am dat reteta de midii in vin alb, un fel de mancare sanatos si delicios. E de preferat sa folosim fructe de mare proaspete insa cum […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • Paste cu brânză de vaci la cuptor March 2, 2021
  • Ostropel de pui. Cea mai simplă mâncare de pui cu sos de roșii February 24, 2021
  • Ciuperci la tigaie cu ceapă și usturoi. Rețetă DE POST! February 17, 2021

Archives

December 2014
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
« Nov   Jan »

Copyright © 2021 · captivating theme by Restored 316