Cand ma apuca dorul de meleagurile insorite ale Italiei incerc sa gatesc ceva cu specific mediteraneean. Si uneori ma opresc si la fructele de mare pe care le-am indragit, ca si fel de mancare, in anii in care am locuit acolo. La noi, intr-adevar, e o mancare un pic exotica, fructele de mare, desi sunt sanatoase a fi consumate, le introducem rar in meniu. Eu cumpar, de cate ori am ocazia, mai exact cand gasesc oferte fructe de mare congelate desi, da, stiu, au gheata multa si poate ca nu sunt atat de eficiente la gatit. Insa pe la noi fructele de mare proaspete nu se gasesc.
Astazi am sa va dau o reteta simpla de midii in vin alb, o reteta care se face usor si rapid si este si foarte gustoasa, iar saptamana viitoare am sa va mai dau una de paste cu mix de fructe de mare. Sper sa va fie de folos mai ales acum, in postul Craciunului cand sunt multe zile de dezlegare la peste.
Reteta de midii in vin alb
- Ingrediente midii in vin alb
30o grame de midii congelate
doua linguri de ulei de masline
50 ml vin alb
doi catei de usturoi
patrunjel
sare, piper
- Mod de preparare midii in vin alb
- Decongelam midiile si le scugem de apa lasata
- Intr-o tigaie incingem doua linguri de ulei de masline si adaugam cateii de usturoi taiati in doua-trei bucati.
- Lasam usturoiul sa se rumeneasca putin, jumatate de minut, maxim, dupa care il scotem din tigaie cu ajutorul unei linguri/palete.
- Adaugam midiile si le lasam aproximativ cinci minute sa se caleasca in ulei dupa care adaugam vinul, patrunjelul, sare si piper.
- Amestecam bine si lasam sa fiarba la foc mic pana scade vinul, aproximativ un sfert de ora.
- Servim alaturi de o garnitura de orez basmati cu turmeric, de exemplu.
Pofta buna sa aveti!
Jorjette says
Tot ce face parte din categoria fructe de mare ma fascineaza. Arata foarte bine reteta pregatita de tine. Ar trebui sa-ti deschizi un mini restaurant…sau sa faci retete la comanda.
Claudia V says
Multumesc, Jorjette. :) Eheey…mai am multe de invatat si testat pana sa imi deshid restaurantul.Dar…nu e o idee rea ;)
Jorjette says
E o idee de viitor. Am o cunostinta in Iasi care si-a deschis un mini magazin online de prajiturele si asteapta comenzi. Plus ca fiind mamica, a organizat un fel de cursuri de gatit pentru copii. Mai degraba niste intalniri unde copiii au invatat cate ceva…
Paula Gafitescu says
Imi place reteta asta pentru ca iubesc midiile si pentru ca se face usor si repede. te pup!
Claudia V says
Si mie tocmai de aia imi place ;)
Te pup si eu, Paula :)
Iuliana says
N-am mai mancat midii de o vesnicie! Bine ca mi-ai amintit de ele, ca am musafiri duminica la masa si reteta ta pica numai bine :)
Claudia V says
Ma bucur ca am putut sa iti fiu de ajutor :)