• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

December 9, 2016 · 1 Comment

Macrou prajit in crusta de pesmet

cu peste/fructe de mare· Feluri de baza

Spune si altora!
 62     
62
Shares

Pentru astazi m-am gandit sa scriu o reteta simpla, de zi cu zi. Unii ar zice banala dar simpla si usor de facut: macrou prajit in crusta de pesmet. Suna bine, nu?

Majoritatea dintre noi stim sau obisnuim sa prajim pestele in crusta de malai.  O reteta veche pe care o stia si mama si bunica si strabunica… si acum ne-a transmis-o si noua. Usor de facut, gustoasa ca rezultat reteta de macrou prajit in crusta de malai – vezi aici cum se face, este de multe ori pe mesele noastre.

macrou prăjit

Insa acelasi macrou se poate praji si in crusta de pesmet. Si nu doar in crusta de pesmect ci si, de exemplu, in crusta din fulgi de porumb. Iar atunci cand te-ai saturat de o varianta o incerci pe cealalta si asa ai un meniu aparent diversificat :)

Modul de pregatire a retetei de macrou in crusta de pesmet este la fel de simplu. Atat de simplu si de banal incat ma gandesc ca a scrie acum o anumita cantitate de peste, sau pesmet sau ulei chiar ar suna exagerat.

Pentru ca fiecare poate sa isi prajeasca cat peste doreste, pesmet chiar daca zic o cantitate tot va mai ramane ceva in plus si ulei… aici fiecare prajeste in cat ulei vrea. Eu prefer in ulei mai putin.

Asa ca la ingrediente o sa scriu doar la modul general ce ingrediente se folosesc si o sa povestesc dupa aceea cum se face.

Macrou prajit in crusta de pesmet
 
Save Print
Prep time
40 mins
Cook time
20 mins
Total time
1 hour
 
Autor: Claudia
Recipe type: Fel de baza
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • macrou congelat
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • sare
cartofi natur pentru servit (sau alta garnitura)
    3.5.3226

    Mod de preparare pentru reteta de macrou prajit in crusta de pesmet

    • Scoatem macroul din congelator cu o seara inainte si il lasam sa se dezghete.
    • A doua zi ii taiem capul, codita si inotatoarele. Il despicam si curatam de intestine dupa care spalam bine pestii astfel curatati si ii taiem bucati de marimea dorita. Ii puteti dezosa sau nu, dupa preferinte. De dorit ar fi sa ii scoateti cu rabdare oasele. E mai elegant sa fie servit asa si apoi, daca aveti si ceva copii care mananca va fi mai usor sa le dati si lor.
    • Presaram sare peste fiecare bucata de macrou si lasam la scurs aproximativ 10 minute. Sau stergem pestele cu prosoape absorbate de hartie pentru a absorbi surplusul de apa si apoi le saram.
    • Punem diin belsug pesmet intr-o farfurie si dam bucatile de macrou prin acesta. Le intoarcem pe toate partile astfel incat sa se prinda bine pesmetul de ele.
    • Incingem intr-o tigaie uleiul pentru prajit.
    • Cand este incins adaugam pe rand, in functie de cat de incapatoare este tigaia in care prajim, bucatile de macrou.
    • Prajim pe o parte si apoi intoarcem si pe partea cealalta si lasam la prajit in continuare pana se gatesc complet.
    • Scoatem rand pe rand bucatile de macrou prajit in crusta de pesmet, pe masura ce se gatesc si le asezam pe o farfurie in care am pus in prealabil prosoape de bucatarie din hartie absorbanta. Facem acest lucru pentru a abosorbi surplusul de ulei.
    • Terminam de prajit fiecare bucata si apoi servim alaturi cu ce fel de garnitura dorim. Noi am mancat bucatile de macrou prajit in crusta de pesmet cu cartofi fierti intregi, decojiti, taiati cubulete si condimentati dupa gust. Mai dietetic :)

    macrou prajit in crusta de pesmet

    Pofta buna sa aveti la macrou prajit in crusta de pesmet!


    Spune si altora!
     62     
    62
    Shares
     
    62
    Shares
     62    
    « Prajitura ”O noapte la Venetia”
    Prajituri si torturi festive – carte de bucate (ebook gratis) »

    Trackbacks

    1. Ciorbă din cap și coadă de pește proaspăt - Lecturi si Arome says:
      December 14, 2017 at 9:25 am

      […] unui pește mare, cel puțin încă alte 2 feluri de mâncare. De exemplu îl poți face prăjit (vezi aici cum se face) cu o mămăliguță alături sau la cuptor, cu sos de […]

      Reply

    Leave a Reply Cancel reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Rate this recipe:  

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Urmareste-ma si aici

    Ultimele retete

    • Care sunt cele mai sănătoase legume pe care poți să le consumi primăvara April 25, 2023
    • 5 motive ca să consumi urzici primăvara! April 19, 2023
    • Secretele unui cozonac reușit. Sfaturi pentru a face cozonacul perfect! April 7, 2023

    Archives

    December 2016
    MTWTFSS
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031 
    « Nov   Jan »

    Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316