M-am gandit sa va mai scriu astazi inca o reteta de paste. Daca miercuri am avut in meniul virtual paste cu carnati si mazare, astazi vom face ceva mai ”light” adica spaghete cu ansoa, capere si rosii. Adica un fel de ”pasta alla putanesca” dar fara masline.
In momentul in care am dorit sa fac aceste paste nu am avut in casa masline. Initial am zis ca sa renunt a le mai face, dar apoi mi-a venit ideea sa continui totusi. Evident, sosul va si ceva mai gustos daca adaugati si masline insa merge si asa. E, sa zicem o alta varianta, o alta reteta improvizata in baza celebrei retete italienesti de paste.
Avem nevoie de o cutie mica de 100 de grame de ansoa, cateva capere si o conserva de rosii, acum iarna, Dar la vara, cu rosii proaspete sigur va fi si mai gustoasa. Pare putin scumpa la prima vedere, din cauza ca ansoa nu e chiar atat de ieftin insa de multe ori se gaseste in oferta la pret redus si per total o portie de paste cu ansoa ajunge la un cost rezonabil, zic eu. Nu am facut un calcul insa, tinand cont de faptul ca am avut un pranz destul de consistent si pentru trei persoane eu zic ca e ok si nu afecteaza prea mult bugetul.
In plus aceasta reteta de spaghete cu ansoa, capere si rosii se numara printre cele mai rapide feluri de mancare. Cat timp pastele fierb in oala aveti timp suficient sa face sosul dupa care sa le combinati si sa le savurati. O reteta perfecta deci pentru o cina sau un pranz pentru ca nu aveti la dispozitie decat un sfert de ora a-l pregati.
Reteta de spaghete cu ansoa, capere si rosii
- Ingrediente pentru reteta de spaghete cu ansoa, capere si rosii
300 grame de spaghete
o cutie de conserva de ansoa de 100 gr
o cutie de conserva de rosii de 400 ml
o cana cu apa (200 ml)
doua linguri de capere in saramura
o mana de patrunjel tocat
sare, piper dupa gust
- Mod de preparare pentru reteta de spaghete cu ansoa, capere si rosii
- Incepem prin a pune la fiert apa cu sare pentru paste.
- Cand apa e clocotita cantariti pastele si puneti-le la fiert. Respectati timpul de fierbere indicat de producator.
- Cat pastele fierb ne ocupam rapid de sos. Desfacem cutia de conserva de ansoa si scurgem uleiul intr-o tigaie de teflon pe care o punem pe aragaz la foc mediu.
- Pasam bucatile de ansoa cu ajutorul unei furculite. Daca nu avem o conserva de file de ansoa ci doar ansoa cu tot cu sira spinarii vom fi atenti sa o scoatem si sa o dam deoparte.
- Adaugam in tigaie si bucatile sfaramate de ansoa, lasam un minut sa se gateasca dupa care punem si caperele, bulionul si apa. Tips* Inainte de a pune apa in tigaie, treceti-o prin cutia de conserva in care au stat rosiile. Clatiti si apoi adaugati peste ansoa in tigaie ;)
- Adaugati sare si piper dupa gust si lasat sa scada sosul cat sa ajunga la consistenta dorita.
- Intre timp se fierb si pastele noastre asa ca putem acum sa le scurgem de apa si apoi le adagam peste sosul din tigaie.
- Amestecam si mai lasam sa se gateasca inca un minut dupa care presaram patrunjel tocat, le punem in farfurii si le servim cu pofta. Tips* In general, pastele cu peste nu se recomanda a se folosi in combinatie cu parmezan. Italienii o zi. Proverbul latin ” gustibus non discutandum” ii ii contrazice insa asa ca, daca doriti, la final puteti presara in farfurie si o ”adiere” de parmezan peste ele.
Pofta buna sa aveti!
Meea says
Delicioase!!
Claudia V says
Multumesc :)
Iuliana says
Buuun, bun! Nu-mi pasa ce zic italienii, eu o sa le pun si o adiere de parmezan, ca n-as putea fara :))
Claudia V says
Si eu am trisat, sa stii :p