• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

February 19, 2016 · 6 Comments

Spaghete cu ansoa, capere si rosii

cu peste/fructe de mare· Feluri de baza

Spune si altora!
 16     
16
Shares

M-am gandit sa va mai scriu astazi inca o reteta de paste. Daca miercuri am avut in meniul virtual paste cu carnati si mazare, astazi vom face ceva mai ”light” adica spaghete cu ansoa, capere si rosii. Adica un fel de ”pasta alla putanesca” dar fara masline.

In momentul in care am dorit sa fac aceste paste nu am avut in casa masline. Initial am zis ca sa renunt a le mai face, dar apoi mi-a venit ideea sa continui totusi. Evident, sosul va si ceva mai gustos daca adaugati si masline insa merge si asa. E, sa zicem o alta varianta, o alta reteta improvizata in baza celebrei retete italienesti de paste.spaghete cu ansoa

Avem nevoie de o cutie mica de 100 de grame de ansoa, cateva capere si o conserva de rosii, acum iarna, Dar la vara, cu rosii proaspete sigur va fi si mai gustoasa. Pare putin scumpa la prima vedere, din cauza ca ansoa nu e chiar atat de ieftin insa de multe ori se gaseste in oferta la pret redus si per total o portie de paste cu ansoa ajunge la un cost rezonabil, zic eu. Nu am facut un calcul insa, tinand cont de faptul ca am avut un pranz destul de consistent si pentru trei persoane eu zic ca e ok si nu afecteaza prea mult bugetul.

In plus aceasta reteta de spaghete cu ansoa, capere si rosii se numara printre cele mai rapide feluri de mancare. Cat timp pastele fierb in oala aveti timp suficient sa face sosul dupa care sa le combinati si sa le savurati. O reteta perfecta deci pentru o cina sau un pranz pentru ca nu aveti la dispozitie decat un sfert de ora a-l pregati.

Reteta de spaghete cu ansoa, capere si rosii

  • Ingrediente pentru reteta de spaghete cu ansoa, capere si rosii

300 grame de spaghete
o cutie de conserva de ansoa de 100 gr
o cutie de conserva de rosii de 400 ml
o cana cu apa (200 ml)
doua linguri de capere in saramura

o mana de patrunjel tocat
sare, piper dupa gust

  • Mod de preparare pentru reteta de spaghete cu ansoa, capere si rosii
  1. Incepem prin a pune la fiert apa cu sare pentru paste.
  2. Cand apa e clocotita cantariti pastele si puneti-le la fiert. Respectati timpul de fierbere indicat de producator.
  3. Cat pastele fierb ne ocupam rapid de sos. Desfacem cutia de conserva de ansoa si scurgem uleiul intr-o tigaie de teflon pe care o punem pe aragaz la foc mediu.
  4. Pasam bucatile de ansoa cu ajutorul unei furculite. Daca nu avem o conserva de file de ansoa ci doar ansoa cu tot cu sira spinarii vom fi atenti sa o scoatem si sa o dam deoparte.
  5. Adaugam in tigaie si bucatile sfaramate de ansoa, lasam un minut sa se gateasca dupa care punem si caperele, bulionul si apa. Tips* Inainte de a pune apa in tigaie, treceti-o prin cutia de conserva in care au stat rosiile. Clatiti si apoi adaugati peste ansoa in tigaie ;)
  6. Adaugati sare si piper dupa gust si lasat sa scada sosul cat sa ajunga la consistenta dorita.
  7. Intre timp se fierb si pastele noastre asa ca putem acum sa le scurgem de apa si apoi le adagam peste sosul din tigaie.
  8. Amestecam si mai lasam sa se gateasca inca un minut dupa care presaram patrunjel tocat, le punem in farfurii si le servim cu pofta. Tips* In general, pastele cu peste nu se recomanda a se folosi in combinatie cu parmezan. Italienii o zi. Proverbul latin ” gustibus non discutandum” ii ii contrazice insa asa ca, daca doriti, la final puteti presara in farfurie si o ”adiere” de parmezan peste ele.

spaghete cu ansoa 1

Pofta buna sa aveti!


Spune si altora!
 16     
16
Shares
 
16
Shares
 16    
« Paste cu carnati si mazare
Desert cu lapte de cocos si crocant de ciocolata »

Comments

  1. Meea says

    March 2, 2016 at 9:00 pm

    Delicioase!!

    Reply
    • Claudia V says

      March 2, 2016 at 9:03 pm

      Multumesc :)

      Reply
  2. Iuliana says

    February 19, 2016 at 9:33 am

    Buuun, bun! Nu-mi pasa ce zic italienii, eu o sa le pun si o adiere de parmezan, ca n-as putea fara :))

    Reply
    • Claudia V says

      February 19, 2016 at 10:11 am

      Si eu am trisat, sa stii :p

      Reply

Trackbacks

  1. Paste cu sos de ardei copti - Lecturi si Arome says:
    July 28, 2016 at 3:07 pm

    […] Spaghete cu ansoa, capere si rosii (click aici pentru reteta) […]

    Reply
  2. Paste cu bacon si ciuperci - Lecturi si Arome says:
    March 7, 2016 at 10:23 am

    […] Spaghete cu ansoa, capere si rosii (click aici pentru reteta) […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 8 sfaturi practice pentru a găti minimalist January 23, 2023
  • Prăjitură rapidă cu mascarpone January 19, 2023
  • 10 idei de salate pentru anotimpul rece January 13, 2023

Archives

February 2016
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29 
« Jan   Mar »

Copyright © 2023 · captivating theme by Restored 316