Aperitive festive pentru Craciun si Revelion
Aperitivele sunt nelipsite din meniul nostru, fie el de sarbatoare, fie festiv. Asa ca astazi, la cererea multora dintre voi am alcatuit si o mini colectie de aperitive festive pentru Craciun si Revelion.
Am ales sa includ in colectie doar 15 dintre retetele de aperitive de pe blog, retete care stiu ca sunt indragite de marea majoritatea a romanilor si care nu prea lipsesc de pe mesele de sarbatoare din aceste zile festive.
Iar la finalul articolului am inca o mica surpriza pentru voi. Am facut si alte 5 recomandari de aperitive festive pentru Craciun si Revelion, idei preluate din alte surse si care mie mi-au placut. Ma gandesc si eu sa le pun in practica, sper acum de sarbatori, pentru ca sunt idei simple si usor de facut. Sper sa va inspire si pe voi.
Inainte de a incepe recomandarea celor 10 aperitive alese din categoria cu aperitive de pe blog, o sa incep recomandarea cu o colectie. Pentru ca, nelipsite sunt de pe masa de sarbatoare preparatele traditionale romanesti, din carne de porc: carnati, chisca, toba, lebar, slanina afumata, piftia de porc.
Intreaga colectie de retete traditionale specifice sarbatorilor de iarna o gasiti deja grupata AICI
Poate ca nu toata lumea doreste aperitive festive traditionale romanesti pe masa de Craciun. Sau, daca locuiesti in alta tara si nu ai posibilitatea sa le pregatesti vei dori sa ai pe masa festiva altceva.
Iar de Revelion, daca il faci tot in familie, sigur vei dori aperitive un pic mai altfel. Poate de peste pentru ca se zice ca ar trebui sa nu lipseasca la trecerea dintre ani.
Aboneaza-te si tu la canalul de YouTube – click aici
idei de aperitive festive pentru Craciun si Revelion – retete de pe blog
Salata ”Mimoza” cu ton si legume – click aici
Biluțe din brănză și somon – APASA AICI pentru reteta
Aperitiv ”DOBOS” – Apasa AICI pentru rețetă
Salata de ciuperci cu sos de maioneza si usturoi – click aici
Salată ”Floarea Soarelui” – Apasă AICI pentru rețetă
Tocinei din cartofi dulci cu branza si somon – click aici
Aperitiv din foietaj cu șuncă și muștar – Apasă AICI pentru rețetă
Salată ”Brățară de rodie” – Apasă AICI pentru rețetă
Chec aperitiv cu sunca si telemea – click aici
Rulouri aperitiv cu bacon si prune uscate – click aici
Frigarui din midii pane – click aici
Mini burgeri cu rosii si chiftelute – click aici
Pasta de macrou afumat – click aici
Oua umplute cu ton si maioneza – click aici
Salată ”boeuf” – Apasă AICI pentru rețetă
Salata de ceapa marinata si chiftelute – click aici
Pasta de ciuperci cu nuca si ansoa – click aici
Salata de creveti si mousse de avocado – click aici
Pere cu ceapa caramelizata, invelite in bacon – click aici
Aperitiv cu creveti si mousse de avocado – click aici
Tartine cu branza de vaci si ceapa caramelizata – click aici
Scotch eggs (oua scotiene)- click aici
Pasta de masline cu naut – click aici
5 sugestii de aperitive pentru Craciun si Revelion – din bucataria internationala
Am ales cinci dintre ele, care mi s-au parut mie mai dragute si mai usor de pus in practica si va las mai jos pozele ca sa va inspirati acum de sarbatori
1. braduti din felii de paine – sursa aici
2. om de zapada din bulgarasi de branza – sursa aici
3. bradut din cascaval – sursa aici
4. conuri de brad din branza – sursa aici
5. stelute de brad din paine prajita – sursa aici
Alte idei de prezentare aperitive festive pentru Craciun si Revelion gasesti AICI.
Voi ce fel de aperitive pregatiti pentru masa festiva de Craciun si Revelion? Ce idei deosebite de aranjare a acestora aveti?
simona chereches says
Foarte delicios in mod sigur voi incerca cateva retete ce as dori o reteta din carne de porc cu prune uscate daca se poate multumesc
Claudia V says
Astept impresii :)
Inca nu am incercat carne de porc cu prune uscate dar uite, mi-ai dat o idee ce sa fac de Craciun :)
Am notat si o sa public si asa ceva in curand :)
ghelbere elena says
Mai terminat. Mi s-a facuto pofta! Sunt delicioase. Cateva dintre ele nu le-am facut niciodata dar majoritatea da.
Claudia V says
:) Ma bucur :P
Da, am incercat sa combin in lista dunand cele care de obicei multi dintre noi le face cu cele mai … altfel :)