O alta reteta simpla si rapida, cea de pasta de macrou afumat, este astazi pe ordinea de zilei. I-a venit in sfarsit randul la publicare. Desi o parte dintre voi poate va asteptati sa public doar retete de post in perioada asta, totusi, nu toti postim. Si cum dorinta mea este ca fiecare sa se regaseasca culinar in bucataria virtuala ”Lecturi si Arome”, adica sa poata alege fiecare in functie de gusturile lui, voi alterna retetele.
Reteta de pasta de macrou afumat pe care o voi scrie in continuare este potrivita pentru a fi inclusa intr-un meniu festiv. Fie el de Pasti sau de Craciun sau orice alt meniu de acest gen. Si e atat de simplu de facut si atat de gustoasa inca o sa vreti sa o faceti mult mai des.
Reteta de pasta de macrou afumat
- Ingrediente
500 grame de macrou afumat
50 grame de unt
150 grame de smantana
zeama de la o jumatate de lamaie
piper dupa gust (optional)
- Mod de preparare
- Curatati macroul de piele, indepartati cu grija toate oasele (daca acesta are cap si coada le dati deoparte si pe ele) si rupeti-l bucati mici.
- Puneti bucatile de macrou afumat in minitocator sau robot de bucatarie, adaugati peste acesta untul taiat bucati, smantana, zeama de la lamaie si optional putin piper. Nota: macroul afumat este si sarat in acelasi timp. De aceea eu nu am mai adaugat sare in plus insa daca doriti, in functie de gusturile fiecaruia adaugati si putina sare.
- Amestecati pana cand acestea se transforma intr-o pasta omogena.
- Serviti pe felii de paine prajita, painici crocante, biscuiti, felii de castravete verde, etc
Pofta buna sa aveti!
Alte retete de aperitive:
Pasta de masline cu naut (click pe poza pentru reteta)
Pasta de ciuperci cu nuca si ansoa (click pe poza pentru reteta)
Pate din fasole boabe uscate (click pe poza pentru reteta)
Iuliana says
Buna idee! Ce-mi place macroul afumat! De fapt mie-mi plac toti pestii afumati, neafumati… :))
Claudia V says
Daa, stiu :) Si inca ce pesti papi tu! Din aia proaspat pescuiti din Dunare :)