Aperitiv cu șuncă și cașcaval în formă de cuburi. Aperitiv rapid și ușor de făcut.
Când am scris rețeta de cotlet de porc la cuptor cu vin și usturoi v-am spus că o să mai public încă o altă rețetă din cele pe care le-am pregătit, ca de obicei, de 1 martie când îl sărbătorim pe băiețelul meu.
Ei bine, cea de a doua rețetă este una foarte, foarte simplă, rapidă și ușor de făcut. Este un aperitiv pe care și un copil îl poate face: aperitiv cu șuncă și cașcaval, tăiat gen ”finger food”, perfect pentru un platou cu apertive pe o masă festivă.
Acest aperitiv mai este cunoscut și sub denumirea de aperitiv ”Doboș”, denumire care îi vine de la asemînarea sa cu celebrul tort Doboș, cel cu multe foi, pe care cred că mulți dintre voi îl știți deja.
Pentru a face acest aperitiv cu șuncă și cașcaval în formă de cuburi, nu avem nevoie decât de felii de șuncă și felii de cașcaval pe care le punem una peste alta, apoi le tăiem cuburi, le fixăm cu o scobitoare iar în vârf punem o roșie cherry. Simplu, nu?
Va recomand să cumpărați șunca și cașcavalul gata tăiate pentru că feliile sunt uniform tăiate și subțiri. În felul acesta vă vor ieși niște apertive plăcute la aspect.
- 200 grame de șuncă felii
- 200 grame de cașcaval felii
- roșii cherry
- scobitori
- opțional: unt sau cremă de brânză
Mod de preparare pentru aperitiv cu șuncă și cașcaval
- Punem pe un tocător din lemn o felie de cașcaval.
- Peste felia de cașcaval punem 1 sau 2 felii de șuncă, în funcție de cât de groase sunt acestea. Eu am avut felii mai subțiri de șuncă și am pus câte 2.
Notă: opțional, puteți unge mai întâi feliile de cașcaval cu puțin unt sau cremă de brânză pentru a se lipi mai bine. Eu nu am folosit și au stat bine prinse și așa. Fără unt sau brânză acest aperitiv este o variantă mai puțin calorică.
- Continuăm să punem alternativ straturi de cașcaval și șuncă până terminăm de lipit între ele toate feliile.
- La final, cu ajutorul unui cuțit ascuțit îndreptăm marginile și apoi le tăiem fășii late de de 2-3 centimetri pe care mai apoi le tăiem cuburi tot de 2-3 cm așa încât să fie pătrate.
- Înfingem o scobitoare prin ele și în vârf înțepăm o roșie mică, tip cherry.
- Așezăm pe platouri și servim.
Acest aperitiv cu șuncă și cașcaval este preferatul băițelului meu și sper să vă placă și vouă!
Să aveți spor la făcut aperitiv cu șuncă și cașcaval!
Abonează-te și la canalul de Youtube!
Da click pe clopotel ca sa fii la curent cu ultimele noutăți video!
[…] ”DOBOS” – Apasa AICI pentru […]