• Despre Lecturi si Arome
  • Activitate online si offline
  • Colaboratori
  • Politica Cookies
    • Politica de confidențialitate

Lecturi si Arome



  • Prima pagina
  • Retete Video
  • Retete pe categorii
    • cu carne
    • cu peste/fructe de mare
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene ușor de făcut
    • De post (vegan)
    • raw vegane (fara foc)
    • Carte de bucate lunara
  • Deserturi
    • Prajituri
    • Torturi
    • Aluaturi/Placinte
    • Briose/Muffins
    • Tarte
    • Fursecuri/biscuiti
    • Inghetate
    • Deserturi speciale
  • Aperitive
  • Feluri de baza
  • Supe/Ciorbe
  • Conserve pentru iarna
  • Salate/Garnituri
  • Bauturi
  • Mic dejun
  • Idei Practice
    • Stil de viata
      • De vorba cu…
      • Concursuri/provocari
      • Retete testate de voi
  • Recenzii

April 24, 2019 · 2 Comments

Chec aperitiv cu șuncă și telemea

Aperitive· cu carne

Spune si altora!
 150     
150
Shares

Chec aperitiv cu șuncă și telemea

Deși suntem mai degrabă consumatori de checuri dulci, cum este cel simplu sau cel cu cacao, zilele trecute am testat o nouă rețetă de chec. De data asta nu am făcut un chec sărat, un chec aperitiv, cum i se mai zice. Și am ales să-l fac cu șuncă și brânză telemea pentru că asta aveam atunci în frigider.

Acest chec aperitiv cu șuncă și telemea este un fel de mâncare perfect atât pentru micul dejun cât și ca aperitiv bun de pus pe un platou festiv, alături de alte aperitive de acest gen, cum ar fi niste cuburi aperitiv cu șuncă și cașcaval (vezi aici rețeta).

Chec aperitiv cu șuncă și brânză telemea

Și, cum în el am pus și câteva funze de ceapă verde este foarte bine venit pe o masă de sărbătoare cum e cea festivă de Paști. Dar, poate fi făcut oricând pentru că acum ceaa verde se găsește chiar și iarna în supermarket sau, dacă se întâmplă să nu găsiți deloc, e în regulă chiar și să-l faceți fără.

În plus este genul de rețetă economică și rapidă care poate fi încadrată și la genul de rețetă prin care se poate recicla mâncare. Dacă aveți rămas un rest de șuncă, unul de brânză telemea, le puteți imediat transforma într-un chec aperitiv.

Eu am mai pus și puțin ardei roșu, boabe de porumb și ceva ceapă verde pentru a-i da puțină culoare. Dar cred că merge și fără ele dacă vreți doar să-l pregătiți pentru micul dejun sau doar ca să reciclați mâncarea.

Chec aperitiv cu șuncă și telemea
 
Save Print
Prep time
15 mins
Cook time
40 mins
Total time
55 mins
 
Autor: Claudia
Recipe type: Aperitiv
Cuisine: Romaneasca
Serves: o portie
Ingrediente
  • 6 ouă mari
  • 150 grame de făină albă de grâu
  • 50 de grame de ardei gras roșu
  • 70 grame de brânză telemea
  • 150 grame de șuncă de porc
  • 50 grame de boabe de porumb
  • 6 linguri de ulei de floarea soarelui
  • partea verde (frunzele) de la 2 cepe verzi
  • 10 grame de praf de copt
3.5.3251

Mod de preparare pentru chec aperitiv cu șuncă și telemea

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de chec cu dimensiunile 30/12 cm, punând în ea hârtie de copt.
  • Tăiem șunca cubulețe mici și radem brânza pe răzătoarea mare.
  • Spălăm și tăiem mărunt ardeiul și firele de ceapă.
  • Scurgem boabele de porumb din conservă.
  • Separăm ouăle, albușul de gălbenuș.
  • Batem foarte bine albușul, cu ajutorul unui mixer până când se albește și își mărește volumul.
  • Separat, frecăm ouăle împreună cu uleiul, ca la maioneză.
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele rețete video,
abonează-te și tu la canalul de Youtube
– click AICI –

  • Încorporăm emulsia de gălbenuș și ulei în cea de albuș, folosindu-ne de o spatulă de silicon.
  • Adăugăm restul îngredientelor și făina și amestecăm totul bine.
  • Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, în funcție de cum coace cuptorul. Facem testul cu scobitoarea și dacă aceasta iese curată scoatem checul din cuptor și apoi din tavă, înlăturăm hârtia de copt și îl lăsăm la răcit pe un grătar metalic.
  • Îl feliem și îl mâncăm cu poftă fie la micul dejun fie ca și aperitiv pentru o masă festivă.

chec aperitiv cu șuncă

Să aveți poftă la chec aperitiv cu șuncă și telemea!


Spune si altora!
 150     
150
Shares
 
150
Shares
 150    
« Tort de morcovi cu nuci și cremă de mascarpone
Pască cu ricotta și stafide (cu blat de pandispan) »

Trackbacks

  1. Rețete de aperitive festive pentru Paști - Lecturi si Arome says:
    April 6, 2023 at 4:00 pm

    […] Chec aperitiv cu șuncă și telemea – vezi AICI rețeta […]

    Reply
  2. Chec aperitiv cu brânză și măsline - Lecturi si Arome says:
    October 14, 2019 at 6:05 pm

    […] și făcut. M-am apucat de treabă ghidându-mă după cealaltă rețetă de chec aperitiv de pe blog. A trebuit s-o adaptez puțin pentru că nu aveam la dispoziție aceleași cantități. […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rate this recipe:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Urmareste-ma si aici

Ultimele retete

  • 5 trucuri pentru a tăia ceapa fără lacrimi January 31, 2025
  • Cum să economisești bani în ianuarie planificând inteligent mesele January 14, 2025
  • 5 idei de mic dejun nutritiv pentru zilele friguroase de ianuarie January 10, 2025

Archives

April 2019
MTWTFSS
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
« Mar   May »

Copyright © 2025 · captivating theme by Restored 316