Chec aperitiv cu șuncă și telemea
Deși suntem mai degrabă consumatori de checuri dulci, cum este cel simplu sau cel cu cacao, zilele trecute am testat o nouă rețetă de chec. De data asta nu am făcut un chec sărat, un chec aperitiv, cum i se mai zice. Și am ales să-l fac cu șuncă și brânză telemea pentru că asta aveam atunci în frigider.
Acest chec aperitiv cu șuncă și telemea este un fel de mâncare perfect atât pentru micul dejun cât și ca aperitiv bun de pus pe un platou festiv, alături de alte aperitive de acest gen, cum ar fi niste cuburi aperitiv cu șuncă și cașcaval (vezi aici rețeta).
Și, cum în el am pus și câteva funze de ceapă verde este foarte bine venit pe o masă de sărbătoare cum e cea festivă de Paști. Dar, poate fi făcut oricând pentru că acum ceaa verde se găsește chiar și iarna în supermarket sau, dacă se întâmplă să nu găsiți deloc, e în regulă chiar și să-l faceți fără.
În plus este genul de rețetă economică și rapidă care poate fi încadrată și la genul de rețetă prin care se poate recicla mâncare. Dacă aveți rămas un rest de șuncă, unul de brânză telemea, le puteți imediat transforma într-un chec aperitiv.
Eu am mai pus și puțin ardei roșu, boabe de porumb și ceva ceapă verde pentru a-i da puțină culoare. Dar cred că merge și fără ele dacă vreți doar să-l pregătiți pentru micul dejun sau doar ca să reciclați mâncarea.
- 6 ouă mari
- 150 grame de făină albă de grâu
- 50 de grame de ardei gras roșu
- 70 grame de brânză telemea
- 150 grame de șuncă de porc
- 50 grame de boabe de porumb
- 6 linguri de ulei de floarea soarelui
- partea verde (frunzele) de la 2 cepe verzi
- 10 grame de praf de copt
Mod de preparare pentru chec aperitiv cu șuncă și telemea
- Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de chec cu dimensiunile 30/12 cm, punând în ea hârtie de copt.
- Tăiem șunca cubulețe mici și radem brânza pe răzătoarea mare.
- Spălăm și tăiem mărunt ardeiul și firele de ceapă.
- Scurgem boabele de porumb din conservă.
- Separăm ouăle, albușul de gălbenuș.
- Batem foarte bine albușul, cu ajutorul unui mixer până când se albește și își mărește volumul.
- Separat, frecăm ouăle împreună cu uleiul, ca la maioneză.
Dacă vrei să fii la curent cu ultimele rețete video,
abonează-te și tu la canalul de Youtube
– click AICI –
- Încorporăm emulsia de gălbenuș și ulei în cea de albuș, folosindu-ne de o spatulă de silicon.
- Adăugăm restul îngredientelor și făina și amestecăm totul bine.
- Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, în funcție de cum coace cuptorul. Facem testul cu scobitoarea și dacă aceasta iese curată scoatem checul din cuptor și apoi din tavă, înlăturăm hârtia de copt și îl lăsăm la răcit pe un grătar metalic.
- Îl feliem și îl mâncăm cu poftă fie la micul dejun fie ca și aperitiv pentru o masă festivă.
Să aveți poftă la chec aperitiv cu șuncă și telemea!
[…] Chec aperitiv cu șuncă și telemea – vezi AICI rețeta […]