Aperitivele sunt usor de facut, de multe ori au la baza retete simple si rapide si pot fi facute in diferite combinatii. Faptul ca imi plac se vede si din retetele pe care le gasiti pe blog si care cred ca pana in acest moment predomina numeric.
Una dintre combinatiile incercate pentru mesele festive de sarbatori a fost si aceasta reteta de tartine cu branza de vaci, ceapa caramelizata si somon.
In toamna am mai incercat sa combin ceapa rosie caramelizata cu pere si bacon si cum mi-a placut gustul mi-am propus sa refac experimentul cu ceapa caramelizata, de data asta insa in alta combinatie.
Reteta de tartine cu branza de vaci, ceapa caramelizata si somon
- Ingrediente tartine cu branza de vaci, ceapa caramelizata si somon
150 grame de branza de vaci
50 grame de unt
trei linguri de smantana
doua, trei linguri de lapte
cateva felii de somon afumat
doua cepe rosii medii
o lingura de ulei
o canita de otet
o cana de apa
- Mod de preparare tartine cu branza de vaci, ceapa caramelizata si somon
- Amestecam branza de vaci, untul, laptele si smantana si facem o crema fina de branza.
- Caramelizam ceapa ca in reteta de pere cu ceapa caramelizata invelite in bacon.
- Intindem pe felii de paine prajita sau paine cu secara crema din branza de vaci, adaugam o lingura de ceapa caramelizata si deasupra o bucata de felie de somon afumat.
Pofta buna sa aveti!
Corina says
WOW! Și mie îmi place foarte mult gustul cepei caramelizate. Am să o încerc și în această combinație! Cu siguranță va fi o surpriză plăcută, la cum arată! Felicitări pentru prezentare! Fotografiile arată minunat!
Iuliana says
Foarta faina combinatia de ingredinete intr-o reteta atat de simplu de facut.
Claudia V says
Multumesc, Iuliana. Este interesanta si la gust :)